Selataan: Kanaruoat

Kanaruoat ovat yleensä kevyitä, proteiinipitoisia ja terveellisiä. Tässä osiossa kana ja broileri tarkoittavat samaa asiaa.

Kanafajitas
0

Broilerin sisäfileestä syntyy maukkaat kanafajitakset. Jos et löydä sisäfileetä, muutkin broilerinfileet käyvät fajitaksiin.

Bambukanaa
0

Bambukanaa on varsin ekologinen resepti. Bambu kasvaa nimittäin metrin päivässä eli raaka-ainetta ainakin riittää! Tämä on usein kiinalaisissa ravintoloissa tarjolla ja hyvää on kuin mikä.

0

Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.

Mantelista sitruunakanaa
0

Sitruunakana on piristävä ja kevyehkö ruoka. Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sopii myös loistavasti pääsiäiseen.

Thaimaalainen kanakeitto
2

Tom Kha Gai eli thaimaalainen kanakeitto on lempeän tulinen ja aromikas. Tee tee täyttävästi nuudeleilla tai kevyempänä ilman niitä.

Intialainen kanacurry
0

Intialainen kanacurry sisältää paljon jogurttia. Me kaikki tiedämme, miten vaikea se on saada kuumaan ruokaan ilman juoksettumista. Tähän pulmaan on nyt ratkaisu; stabiloitu jogurtti.

Broileriperhonen
0

Broileriperhonen on leikkaustapa, jolla broilerin fileestä saadaan hyvin ohut ja näyttävän näköinen. Se marinoituu nopeasti ja on kiitollinen paistettava.

0

Limoncello-kana on herkullinen uuniruoka. Jos ei kaapista satu löytymään Limoncello-likööriä, niin sen voi korvata sokeroidulla sitruunamehulla. Tämä vie kielen mennessään.

1

Kermainen mangobroileri kuulostaa huoltoaseman listahitille, mutta siitä saa erittäin hyvää kotioloissa, kun voi laittaa kunnolla oikeaa kermaa ja voita joukkoon. Tämä herkku syntyy nopeasti ja vaivattomasti.

Kana-jalfrezi
0

Jalfrezi on tuttu näky intialaisen ravintolan listalla. Sen voi tehdä muustakin lihasta kuin linnusta – tai jopa kasvisversiona. Erittäin hyvää se on aina.

0

Fileestä itse tehdyt kananugetit ovat helppotekoinen herkku, josta lapsetkin tykkäävät. Japanilaisilla panko-korppujauhoilla saat nugetteihin ennenkuulumattoman rapeuden.

Broileripyörykät
0

Broileripyörykät ovat nopea pyöräyttää itse ja eineksiin verrattuna ainesosaluettelo tipahtaa minimiin. Arjen perusherkku maistuu yleensä vauvasta vaariin.

Caesarsalaatti
1

Herkullisen caesarsalaatin salaisuus on kastike. Siihen saadaan suola ja upea aromi anjoviksesta. Caesarsalaatti on sen verran tuhti että käy hyvin lounaasta.

Kalkkunafilee juhlavasti
0

Juhlavan kuorrutuksensa ansiosta tämä kalkkunafilee sopii loistavasti vaikka joulupöytään – kunhan et vaan paista lintua kuivaksi.

Kung po
3

Pähkinäisen ja hieman tulisen Kung Po (tai Kung pao) -kastikkeen voi tehdä broilerista tai possusta. Miten vaan – aina yhtä herkullinen.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Appelsiinikana
0

Tämä wok on raikas kuin aurinkoinen päivä. Appelsiinikanan voi tehdä myös possusta tai jopa ankasta.

Broileria toscana
3

Broileriherkku, joka tulee näppärästi pannulla. Valkoisia jättipapuja voi olla hankala löytää mutta pienetkin käyvät.

0

Pähkinä tuo kevyeen ruokaan mukavaa täyteläisyyttä. Reseptin tuore kurkku taas pitää ruoan raikkaana. Hyvä yhdistelmä.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli ”garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Sosionominsalaatti
0

Klassikko jo syntyessään. Sosionominsalaatti on ruokaisa, mutta viinirypäleiden makeuden ansiosta hyvin raikas. Kaupan valmiiksi grillaamat broilerit ovat paitsi hyviä, yleensä myös todella edullisia.

Panang curry
0

Panang curry saa kermaisen olemuksensa kookosmaidosta ja rapeutta suolapähkinöistä. Lempeä curryn lämpö yhdistettynä ruokosokeriin. Yllättävän helppo aasialainen herkkuruoka.

Kanasalaatti
0

Usein kanasalaatissa on majoneesikastike, mutta tässä reseptissä käytetään kirpakkaa vinaigrettea. Se antaa kanasalaattiin mukavan raikkauden. Tähän ruokaan voi hyvin käyttää eiliseltä tähteeksi jäänyttä broilerin lihaa.

Malesialainen kanakastike
2

Malesialainen kanakastike on täynnä tropiikin makuja; makeaa kookosta ja chilin lämpöä. Kastike on hyvin ohutta, kuin keittoa, jota voi syödä parhaiten lusikalla.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.