Selataan: Kanaruoat

Kanaruoat ovat yleensä kevyitä, proteiinipitoisia ja terveellisiä. Tässä osiossa kana ja broileri tarkoittavat samaa asiaa.

0

Kermainen mangobroileri kuulostaa huoltoaseman listahitille, mutta siitä saa erittäin hyvää kotioloissa, kun voi laittaa kunnolla oikeaa kermaa ja voita joukkoon. Tämä herkku syntyy nopeasti ja vaivattomasti.

Panang curry
0

Panang curry saa kermaisen olemuksensa kookosmaidosta ja rapeutta suolapähkinöistä. Lempeä curryn lämpö yhdistettynä ruokosokeriin. Yllättävän helppo aasialainen herkkuruoka.

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

Sitruunakanaa
0

Sitruunakana on piristävä ja kevyehkö ruoka. Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sopii myös loistavasti pääsiäiseen.

Palermon pasta
0

Palermon pasta on kouluruokalan suosikkeja. Se on näppärä vuokaruoka tehdä; kasaa ainekset ja lyö uuniin.

Broileriperhonen
0

Broileriperhonen on leikkaustapa, jolla broilerin fileestä saadaan hyvin ohut ja näyttävän näköinen. Se marinoituu nopeasti ja on kiitollinen paistettava.

Kalkkunafilee juhlavasti
0

Juhlavan kuorrutuksensa ansiosta tämä kalkkunafilee sopii loistavasti vaikka joulupöytään – kunhan et vaan paista lintua kuivaksi.

Kalkkunakeitto
0

Maukas kalkkunakeitto syntyy helposti. Siinä on kepeitä kasviksia ja smetanaa pyöristämässä makua. Kalkkunaa kannattaa ostaa marinoimattomana fileenä.

Lyonin kana
0

Lyonin kana on ranskalaisen bistroruoan kulmakivi. Myös etikkakanaksi kutsuttu ruoka on erittäin herkullinen ja mehukas, kun sen tekee luullisesta broilerista.

Kesäinen kanapaistos
0

Kanapaistos tulee näppärästi uunivuoassa. Uusien perunoiden tuoreus yhdistettynä kirsikkatomaatteihin – aivan upeaa kesäruokaa.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

0

Fileestä itse tehdyt kananugetit ovat helppotekoinen herkku, josta lapsetkin tykkäävät. Japanilaisilla panko-korppujauhoilla saat nugetteihin ennenkuulumattoman rapeuden.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Kanafajitas
0

Broilerin sisäfileestä syntyy maukkaat kanafajitakset. Jos et löydä sisäfileetä, muutkin broilerinfileet käyvät fajitaksiin.

Kanansiivet Hot-Hot -kastikkeessa
0

Kanansiivet Hot-Hot -kastikkeessa vievät kielen mennessään. Kanan- tai broilerinsiivet ovat myös erittäin edullisia vielä tällä hetkellä, joten niistä kannattaa ottaa ilo irti.

0

Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.

Broileripyörykät
0

Broileripyörykät ovat nopea pyöräyttää itse ja eineksiin verrattuna ainesosaluettelo tipahtaa minimiin. Arjen perusherkku maistuu yleensä vauvasta vaariin.

Caesarsalaatti
0

Herkullisen caesarsalaatin salaisuus on kastike. Siihen saadaan suola ja upea aromi anjoviksesta. Caesarsalaatti on sen verran tuhti että käy hyvin lounaasta.

0

Tämä Iberian niemimaalta tuleva chorizo-kanapata on niin yksinkertainen, että se tulee kuin itsestään – vaikka sillä aikaa kun istut saunassa.

kanaa do piaza
3

Do piaza tarkoittaa hindiksi “kahta sipulia”. Sipulin makeus antaakin tälle ruoalle mukavan lempeyden. Ruoka on peruscurryja Intiassa.

Pippurikana
0

Pippurikana on nimensä mukaan oodi pippurin ystäville. Kermaisessa kastikkeessa hautunut broileri, eriväristen pippureiden aromikirjoilla lämmitettynä on herkku, joka vie kielen.

Thaimaalainen kanakeitto
1

Tom Kha Gai eli thaimaalainen kanakeitto on lempeän tulinen ja aromikas. Tee tee täyttävästi nuudeleilla tai kevyempänä ilman niitä.

Sitruunakanaa Kanton
3

Sitruunakanaa Kanton tehdään helpolla “kevytfrittausmenetelmällä”, jolla saat kananpaloihin juuri sellaisen upean kuorrutuksen, kuin kiinalaisissa ravintoloissa.

Sosionominsalaatti
0

Klassikko jo syntyessään. Sosionominsalaatti on ruokaisa, mutta viinirypäleiden makeuden ansiosta hyvin raikas. Kaupan valmiiksi grillaamat broilerit ovat paitsi hyviä, yleensä myös todella edullisia.