Selataan: Kalaruoat

Kalaruokia ja reseptejä ympäri maailmaa. Kalaruoat ovat yleensä kevyitä ja terveellisiä. Osiosta löytyy myös äyriäisruoat.

Fish and Chips
3

Brittien ruokalahja maailmalle. Fish and Chips on uppopaistettujen ruokien ehdotonta aatelia. Maistuu erityisesti juhlapäivän jälkeen.

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Paistettua kuhaa aniskastikkeessa
0

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

Lämpimät katkarapuleivät
0

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

Nigiri sushi
0

Tässä suupalassa on riisiannos alla ja päällä täyte, joka voi olla nori “vyöllä” köytetty kiinni. Nigiri on helppotekoista sushia.

Tiikerirapu-valkosipulipasta
0

Yksinkertainen ja nopea välimerellinen pasta. Tiikerirapu on todella herkullinen mutta löytyy vain tasokkaammista kaupoista pakasteena tai tiskillä marinoituna.

Korsikan salaatti
0

Tuulahdus välimerta tonnikalan ystäville. Korsikan salaattiin tehdään raikas ja kepeä kastike kermaviilistä.

Lohiviettelys
0

Kaupan palvelutiskin rapu- tai lohiviettelys syntyy kotonakin erittäin helposti. Suuta muikistavan herkullisen maun salaisuus piilee suolassa, sokerissa ja viinietikassa.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

Kalamureke
0

Kalamureke on herkullinen ruoka, jota oikein valittu valkoviini rakastaa. Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.

Kalapata Iberia
0

Pitkin Iberian niemimaata tehdään tätä loistavaa kalapataa, johon käy myös meidän kotoinen made.

Kesäsilli
0

Kesäsilli on nimensä mukaan raikas ja konstailematon kalaruoka uusien pottujen ja voin kanssa nautittavaksi – vaikka laiturin nokassa varpaat vedessä.

0

Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy todella nopeasti sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Avokadomajoneesin kanssa hieno aloitus aterialle.

Madrasin kala-curry
2

Tiivislihainen kala on tähän hyvä mutta sitä kun on meillä vaikea saada? Äyriäiset sopivat myös erinomaisesti.

0

Oikeaoppinen kalaseljanka oli mm. Mannerheimin lempiruokaa. Puolalaisen sanonnan mukaan kalan täytyy uida kolme kertaa että se maistuu oikealta. Vedessä, viinissä ja voissa.

Lohipyörykät
0

Lohipyörykät tulee liian usein ostettua eineksenä. Tuoreesta kalasta itse tehtynä tämäkin ruoka on kuin toisesta ulottuvuudesta.

Smörrebröd
0

Tanskalaisten smörrebröd eli leipäsiivu reippailla täytteillä on vaivaton herkku kasata kaupan palvelutiskistä.

Siika sashimi
0

Siika sashimi on näyttävä alkuruoka. Käytä kylkiäisissä mielikuvitusta – esimerkiksi nokkosmajoneesia täppä ja erilaisia dippikastikkeita voi rakennella maun mukaan.

Lasimestarin silli
0

Kalaruokiemme aatelia. Lasimestarin silli käy tuoreiden uusien pottujen kanssa kesällä ja hiukan mausteita lisäämällä ehdoton kunniavieras myös joulupöydässä.

Tomaattisilakat
0

Silakka on sellainen herkku, jota on silloin tällöin saatava. Tomaattisilakat ovat vertaansa vailla oleva herkku esim. uusien perunoiden kanssa.

Sherry-majoneesikeitto
0

Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.

Joulusilakat
0

Joulusilakat ovat maukas yhdistelmä jouluisia mausteista, suolaisuutta ja makeutta. Niin hyvää, että maistuu muulloinkin kuin jouluna.