Selataan: Kalaruoat

Kalaruokia ja reseptejä ympäri maailmaa. Kalaruoat ovat yleensä kevyitä ja terveellisiä. Osiosta löytyy myös äyriäisruoat.

Lasimestarin silli
0

Kalaruokiemme aatelia. Lasimestarin silli käy tuoreiden uusien pottujen kanssa kesällä ja hiukan mausteita lisäämällä ehdoton kunniavieras myös joulupöydässä.

Savulohirullat
3

Kääretorttutekniikalla tehdyt savulohirullat ovat herkullinen ja näyttävä alkupala. Tuorejuustotäytteessä saa käyttää mielikuvitusta.

Mantelikala
0

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Mätileivät
0

Mätileivät ovat näyttävä avaus juhliin. Suolainen siian mäti yhdistettynä makeaan sipuliin ja smetanaan – erittäin hyvä liitto.

Kalakakut Bankokin tapaan
0

Kalakakut ovat Bankokin herkullista katukeittiötä parhaimmillaan. Thaimaassa käytetään muita kaloja, mutta meidän pakastearkun helmi, sei käy reseptiin varsin hyvin.

0

Klassinen lohilaatikko syntyy tuoreesta lohesta. Kokeile tehdä tämä myös kylmäsavulohesta, joka antaa ruokaan erinomaisen savun vivahteen.

Tonnikalapasta
0

Yksinkertainen tonnikalapasta on niin herkullinen että se käy vaikka juhlaan. Panosta vastuullisesti pyydettyyn tonnikalaan.

Sitruunakala
0

Muikean herkullinen sitruunakala on parhaimmillaan kiinteälihaisesta kalasta tehtynä. Näitä löytyy esim. etnisten ruokakauppojen pakastealtaista.

Haukipullat
0

Haukipullat tai hienommin kvenellit, ovat järviemme herkullista lähiruokaa parhaimmillaan.

Uunilohi
4

Klassinen uunilohi ei suuria krumeluureja kaipaa – smetanakuorrutus riittää. Ethän paista lohta kuivaksi! Optimaalinen uunilohen paistotulos on niin, että liha on hieman pinkki keskeltä.

Kalamureke
0

Kalamureke on herkullinen ruoka, jota oikein valittu valkoviini rakastaa. Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.

Rapusalaatti
0

Trooppisia maailman makuja yhdistelevä rapusalaatti on näyttävä ja maistuva alkupala. Se on varsin helppo myös tehdä, kun löydät jostain tiikeriravunpyrstöjä.

1

Valloittavan pehmeä lohimousse on näyttävä pikku naposteltava juhliin. Saaristolaisleipä antaa suolaiselle lohelle makean vastapainon.

Malesialainen kalacurry
0

Malesialainen kalacurry on täynnä ananaksen makeutta, chilin lämpöä ja kookoksen kermaisuutta. Voit tehdä sen oikeastaan mistä vain vaaleasta ja kiinteälihaisesta kalasta.

Tonnikalalaatikko
0

Tonnikalalaatikko vaatii tunnin uunissa, mutta valmistelut ovat yksinkertaiset. Käytä vain vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa – ei se niin paljon kalliimpaa ole.

Sillisalaatti
0

Ravintolatasoinen ja näyttävä sillisalaatti on niin herkullinen, että se maistuu yleensä myös sillikammoisille, koska siinä on silli vain hienoisena mausteena. Kesän juhliin upea alkuruoka, jonka voi tehdä lähes valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Rapsakaksi paistettu siika
5

Arvokaloihimme, kuten siika, kannattaa jättää nahka paistettaessa. Se pitää lihan mehukkaana ja on rapeana sekä hyvin maustettuna todella hyvän makuinen.

Silakkapihvit
0

Silakkapihvit ovat niitä herkkuja, joita on saatava usein. Silakka on edullinen kala marketissa ja tämä resepti onnistuu kalan käsittelyä pelkäävältäkin helposti.

Paistettua kuhaa aniskastikkeessa
0

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

Tomaattisilakat
0

Silakka on sellainen herkku, jota on silloin tällöin saatava. Tomaattisilakat ovat vertaansa vailla oleva herkku esim. uusien perunoiden kanssa.

Joulusilakat
0

Joulusilakat ovat maukas yhdistelmä jouluisia mausteista, suolaisuutta ja makeutta. Niin hyvää, että maistuu muulloinkin kuin jouluna.