Selataan: Kalaruoat

Kalaruokia ja reseptejä ympäri maailmaa. Kalaruoat ovat yleensä kevyitä ja terveellisiä. Osiosta löytyy myös äyriäisruoat.

Nigiri sushi
0

Tässä suupalassa on riisiannos alla ja päällä täyte, joka voi olla nori ”vyöllä” köytetty kiinni. Nigiri on helppotekoista sushia.

Kalapata Iberia
0

Pitkin Iberian niemimaata tehdään tätä loistavaa kalapataa, johon käy myös meidän kotoinen made.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

2

Donburi on trendikästä kulhoruokaa Japanista. Tässä reseptissä se tehdään lohesta, mutta variaatioita löytyy muitakin. Donburin ideana on, että pohjalla oleva riisi maustuu päälle laitettavilla täytteillä tai riisille erikseen tehtävällä liemellä. Helppo ja terveellinen ruoka.

Madrasin kala-curry
2

Tiivislihainen kala on tähän hyvä mutta sitä kun on meillä vaikea saada? Äyriäiset sopivat myös erinomaisesti.

Savulohirullat
3

Kääretorttutekniikalla tehdyt savulohirullat ovat herkullinen ja näyttävä alkupala. Tuorejuustotäytteessä saa käyttää mielikuvitusta.

Kalakeitto
0

Perinteinen kalakeitto on äärimmäisen simppeli ruoka tehdä, mutta niin herkullista että lapsetkin pyytävät lisää. Salaisuus on, taas kerran, sipulin oikeaoppisessa kuullottamisessa.

Lohikeitto
0

Lohikeitto on hienoimmillaan hyvin yksinkertaisena, mutta kermaa ja voita ei saa unohtaa. Hyvän lohikeiton salaisuus piilee myös kalaliemessä – itse keitetty on tietysti paras.

Kalapihvit
0

Kalapihvit syntyvät pakasteseistä tai jos ahti on suonut antejaan, niin muukin kiinteälihainen kala käy. Lahna on myös nousemassa oleva trendikala.

Savuahvennapit
0

Näyttävä ja herkullinen pikkuruoka juhliin. Kuohuviinilasillisen kanssa tämä sopii myös erittäin hyvin.

Okonomiyaki
0

Japanilaisten ”pizza” okonomiyaki maistuu vaikka juhlien jälkeen. Pikantti kastike ja majoneesi kruunaavat nautinnon. Ei uskoisi että kyseessä on munakas?

Äyriäiskeitto
0

Kun äyriäiset alkavat maistua, niihin hullaantuu yleensä täysin. Merenelävistä saa esimerkiksi tällaisen herkullisen äyriäiskeiton.

Rapsakaksi paistettu siika
9

Arvokaloihimme, kuten siika, kannattaa jättää nahka paistettaessa. Se pitää lihan mehukkaana ja on rapeana sekä hyvin maustettuna todella hyvän makuinen.

Teriyaki-lohi
0

Klassinen teriyaki-kastike sopii marinadiksi lohen lisäksi monelle lihalle. Kaupasta kastiketta saa valmiina, mutta se on myös erittäin helppo tehdä itse, eikä jää avattu kastikepullo roikkumaan jääkaappiin.

Marinoidut sillit
0

Sillin ystävän kannattaa opetella käsittelemään itse tätä herkkua. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

0

Kalaa suolakuoressa on kalan käsittelyä inhoaville helppo ruoka toteuttaa ja lopputulos on kuin ravintolassa konsanaan.

Tonnikalamunakas
0

Herkullinen tonnikalamunakas saa lisälämpöä pienestä tujauksesta chiliä, jota puolestaan taittaa sipulin ja ketsupin makeus. Mahtavan maistuva ja nopea ruoka arkeen.

Tomaattinen kalapata
5

Tomaattinen kalapata on kevyt, mutta maukas iberian niemimaan herkku. Erinomaista tuoreen leivän ja perunoiden kanssa.

Kesäsilli
0

Kesäsilli on nimensä mukaan raikas ja konstailematon kalaruoka uusien pottujen ja voin kanssa nautittavaksi – vaikka laiturin nokassa varpaat vedessä.

Haukipullat
0

Haukipullat tai hienommin kvenellit, ovat järviemme herkullista lähiruokaa parhaimmillaan.

Graavilohi
0

Graavilohi on upea herkku sellaisenaan juhlapöydässä. Siitä saa myös alkupalaleiville erinomaista täytettä.

Mantelikala
0

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Rapu-limepasta
2

Aasian makumaailmoja syleilevä rapu-limepasta on kepeän raikas. Tölkkirapu käy hyvin reseptiin. Tämä on niitä ruokia, jota viini rakastaa.