Selataan: Kalaruoat

Kalaruokia ja reseptejä ympäri maailmaa. Kalaruoat ovat yleensä kevyitä ja terveellisiä. Osiosta löytyy myös äyriäisruoat.

Äyriäiskeitto
0

Kun äyriäiset alkavat maistua, niihin hullaantuu yleensä täysin. Merenelävistä saa esimerkiksi tällaisen herkullisen äyriäiskeiton.

Kylmäsavulohipasta
0

Kylmäsavulohipasta on erittäin nopea ja herkullinen ruoka. Kermaa, sitruunaa ja tilliä – ei niillä voi epäonnistua.

Sillisalaatti
0

Ravintolatasoinen ja näyttävä sillisalaatti on niin herkullinen, että se maistuu yleensä myös sillikammoisille, koska siinä on silli vain hienoisena mausteena. Kesän juhliin upea alkuruoka, jonka voi tehdä lähes valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Toast skagen
0

Hienostunut rapuleipä, toast skagen hurmaa heti. Eliittitason alkuruoka on myös nopea ja helppo tehdä. Se toimii myös piknik-eväänä erittäin hyvin, kunhan saa pidettyä rapuseoksen hetken kylmässä.

Katkarapukeitto
1

Nopeaa arjen juhlaruokaa tai juhliin alkukeitoksi. Katkarapukeitto saa hienostuneen säväyksen hummerifondista sekä tähtianiksesta.

Savulohikeitto
0

Savulohikeitto saa herkullisen makunsa klassisesta makean ja suolaisen yhdistelmästä. Makeaksi kuullotettu purjo ja suolainen kylmäsavulohi. Tämä on arjen aatelia. Lasi hyvää valkoviiniä kylkeen.

Gratinoitua vihersimpukkaa
0

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

Tiikerirapu-valkosipulipasta
0

Yksinkertainen ja nopea välimerellinen pasta. Tiikerirapu on todella herkullinen mutta löytyy vain tasokkaammista kaupoista pakasteena tai tiskillä marinoituna.

Rapucurry
0

Thaimaalainen rapucurry pursuaa Aasian makuja. On chiliä, limen raikkautta ja kookoskermaa. Tämän voi tehdä myös katkaravuista, joskin jättikatkaravun pyrstöt antavat oman säväyksen.

Rapusalaatti
0

Trooppisia maailman makuja yhdistelevä rapusalaatti on näyttävä ja maistuva alkupala. Se on varsin helppo myös tehdä, kun löydät jostain tiikeriravunpyrstöjä.

Riesling-sillit
0

Keskikesän herkkumme silli saa uuden säväyksen jalosta rieslingistä. Annospaloiksi tehtynä, sillit sopivat vaikkapa juhlien vetonaulaksi.

Mätipatee
0

Hienostunut mätipatee on alkuruokien aatelia. Yleensä tämä maistuu kaikille, vaikka ei mädistä välittäisikään.

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Lämpimät katkarapuleivät
0

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

Mätileivät
0

Mätileivät ovat näyttävä avaus juhliin. Suolainen siian mäti yhdistettynä makeaan sipuliin ja smetanaan – erittäin hyvä liitto.

Tomaattisilakat
0

Silakka on sellainen herkku, jota on silloin tällöin saatava. Tomaattisilakat ovat vertaansa vailla oleva herkku esim. uusien perunoiden kanssa.

Sinappisilli
0

Uudet potut ja sinappisilli – voiko mikään maistua kesällä paremmalle? Dijon-sinapilla saat tähän ruokaan hienostuneen sävyn.

Kokonainen uunikala
8

Kalankäsittelyä inhoaville täydellinen resepti. Kokonaisena paistettu uunikala ei vaadi fileointia, tai juuri muutakaan käsittelyä. Lyö täytteet ja mausteet pintaan ja paista nopeasti uunissa.

Crostinit
0

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

Kalakakut Bankokin tapaan
1

Kalakakut ovat Bankokin herkullista katukeittiötä parhaimmillaan. Thaimaassa käytetään muita kaloja, mutta meidän pakastearkun helmi, sei käy reseptiin varsin hyvin.

Uunikala bilbao
0

Tämä välimerellinen uunikala kypsyy vihannespedin päällä valkoviinihöyryssä. Koko komeus tulee yhdellä heitolla samassa uunivuoassa.

Mätimunat
0

Mädillä täytetyt kananmunat ovat klassinen alkupala juhlallisuuksiin tai kutsuille. Näyttävä ruoka on erittäin yksinkertainen tehdä. Vaikea tässä on epäonnistua. Panosta luomumuniin.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

Katkarapuriisi
0

Näppärä aasialainen arkiruoka, jonka ainekset löytyvät lähikaupastakin! Karkarapuriisin voi jättää mehukkaaksi.

1 2 3 4