Selataan: Kalaruoat

Kalaruokia ja reseptejä ympäri maailmaa. Kalaruoat ovat yleensä kevyitä ja terveellisiä. Osiosta löytyy myös äyriäisruoat.

Lohipasta
2

Valloittavan kermainen lohipasta saa kivoja makuvivahteita kapriksista ja makeista herneistä.

Uunilohi
4

Klassinen uunilohi ei suuria krumeluureja kaipaa – smetanakuorrutus riittää. Ethän paista lohta kuivaksi! Optimaalinen uunilohen paistotulos on niin, että liha on hieman pinkki keskeltä.

Sitruunakala
0

Muikean herkullinen sitruunakala on parhaimmillaan kiinteälihaisesta kalasta tehtynä. Näitä löytyy esim. etnisten ruokakauppojen pakastealtaista.

Savuahvennapit
0

Näyttävä ja herkullinen pikkuruoka juhliin. Kuohuviinilasillisen kanssa tämä sopii myös erittäin hyvin.

Okonomiyaki
0

Japanilaisten “pizza” okonomiyaki maistuu vaikka juhlien jälkeen. Pikantti kastike ja majoneesi kruunaavat nautinnon. Ei uskoisi että kyseessä on munakas?

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Sillisalaatti
0

Ravintolatasoinen ja näyttävä sillisalaatti on niin herkullinen, että se maistuu yleensä myös sillikammoisille, koska siinä on silli vain hienoisena mausteena. Kesän juhliin upea alkuruoka, jonka voi tehdä lähes valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Kalamureke
0

Kalamureke on herkullinen ruoka, jota oikein valittu valkoviini rakastaa. Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.

Rapu-limepasta
2

Aasian makumaailmoja syleilevä rapu-limepasta on kepeän raikas. Tölkkirapu käy hyvin reseptiin. Tämä on niitä ruokia, jota viini rakastaa.

Kalakeitto
0

Perinteinen kalakeitto on äärimmäisen simppeli ruoka tehdä, mutta niin herkullista että lapsetkin pyytävät lisää. Salaisuus on, taas kerran, sipulin oikeaoppisessa kuullottamisessa.

Uunikala bilbao
0

Tämä välimerellinen uunikala kypsyy vihannespedin päällä valkoviinihöyryssä. Koko komeus tulee yhdellä heitolla samassa uunivuoassa.

Savukalaleipä
0

Saaristolaisleipä on makean maltainen herkku, josta syntyy esimerkiksi tämä savukalaleipä. Tallinnassa jos käy niin tätä kannattaa tuoda reilummin ja pakastaa – hintaero suomeen on valtava.

Pasta alla puttanesca
0

Ilotytön pastalla iloa elämään. Hiilijalanjälki todella pieni tässä ruoassa – melkein kasvisruokaa. Pasta alla puttanesca kestää myös reippaampaa chiliä.

Mätileivät
0

Mätileivät ovat näyttävä avaus juhliin. Suolainen siian mäti yhdistettynä makeaan sipuliin ja smetanaan – erittäin hyvä liitto.

Smörrebröd
0

Tanskalaisten smörrebröd eli leipäsiivu reippailla täytteillä on vaivaton herkku kasata kaupan palvelutiskistä.

Teriyaki-lohi
0

Klassinen teriyaki-kastike sopii marinadiksi lohen lisäksi monelle lihalle. Kaupasta kastiketta saa valmiina, mutta se on myös erittäin helppo tehdä itse, eikä jää avattu kastikepullo roikkumaan jääkaappiin.

Marinoidut sillit
0

Sillin ystävän kannattaa opetella käsittelemään itse tätä herkkua. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Kalapata Iberia
0

Pitkin Iberian niemimaata tehdään tätä loistavaa kalapataa, johon käy myös meidän kotoinen made.

cannelonit
0

Cannelonit ovat kaiken vaivan arvoisia. Kun teet vielä pastalevyt itse, niin tämä on varsinainen juhlaruoka vaikka täytteenä olisi pelkkiä kasviksia.

Kalapullat
0

Pakasteseistä syntyy yllättävän hyvät kalapullat. Näitä kannattaa jauhaa ja paistaa kerralla koko pellillinen ja laittaa pakkaseen. Einespullat kalpenevat rinnalla komeasti.

1 2 3 4