Borssikeitto
Punajuuri on verraton juures. Legendaarisessa borssikeitossa sen hieno maku ja makeus pääsevät oikeuksiinsa.
Punajuuri on verraton juures. Legendaarisessa borssikeitossa sen hieno maku ja makeus pääsevät oikeuksiinsa.
Klassinen lanttulaatikko kuuluu juhlapitoihin – jouluun etunenässä. Tee iso potti ja pakasta puolivalmiina.
Juhlallinen ja rapea lisuke on kuin hienosta ravintolasta konsanaan. Juureslastut ovat erinomainen alkupala maa-artisokkamajoneesin kanssa. Kokeile myös ranskalaisten asemasta burgerille.
Rosolli kuuluu joulupöytään, mutta sitä kannattaa myös tehdä syksyllä, jolloin juurekset ovat parhaimmillaan. Kermakastike kruunaa makuelämyksen.
Klassikko ei paljon selittelyjä kaipaa. Lindströmin pihvit ovat skandinavisen keittiön bravuureja.
Tässä reseptissä yhdistyy vuohenjuuston suola punajuuren makeuteen. Hienoa kasvisruokaa vaikka juhliin.
Jos haluaa ruoan maistuvan täyteläiselle, siitä täytyy löytyä kaikkia perusmakuja. Tämä karjalanpaisti 2.0 on tuunattu kunnioituksella alkuperäistä reseptiä kohtaan.
Kasvispihvit saa pysymään kasassa perunajauhoilla. Herkullista syvyyttä tulee parmesaani-juustosta.
Porkkanalaatikko saa uutta iloa, kun maustat sen pienellä ripauksella kanelia ja inkivääriä. Voit myös korvata osan porkkanasta bataatilla.
Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.
Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.
Makea lisuke vaikka makkaran kaveriksi. Keventää hienosti myös grillipöydässä.
Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.
Punajuuri on upea raaka-aine mutta se vaatii pitkän kypsytyksen. Silloin sen luontainen makeus ja aromi pääsevät esiin.
Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.