Selataan: juhlaruoka

Mätileivät
0

Mätileivät ovat näyttävä avaus juhliin. Suolainen siian mäti yhdistettynä makeaan sipuliin ja smetanaan – erittäin hyvä liitto.

Graavilohi
0

Graavilohi on upea herkku sellaisenaan juhlapöydässä. Siitä saa myös alkupalaleiville erinomaista täytettä.

Joulusilakat
0

Joulusilakat ovat maukas yhdistelmä jouluisia mausteista, suolaisuutta ja makeutta. Niin hyvää, että maistuu muulloinkin kuin jouluna.

Sillisalaatti
0

Ravintolatasoinen ja näyttävä sillisalaatti on niin herkullinen, että se maistuu yleensä myös sillikammoisille, koska siinä on silli vain hienoisena mausteena. Kesän juhliin upea alkuruoka, jonka voi tehdä lähes valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Naudan sisäfile aasialaisittain
0

Naudan sisäfile ei ole ihan ilmaista, joten sen valmistus kannattaa tehdä huolella. Tässä on herkullinen ohje näyttävään aasialaistyyliseen annokseen, joka käy juhlaruoasta sellaisenaan.

Mätimunat
0

Mädillä täytetyt kananmunat ovat klassinen alkupala juhlallisuuksiin tai kutsuille. Näyttävä ruoka on erittäin yksinkertainen tehdä. Vaikea tässä on epäonnistua. Panosta luomumuniin.

Porkkanalaatikko
0

Porkkanalaatikko saa uutta iloa, kun maustat sen pienellä ripauksella kanelia ja inkivääriä. Voit myös korvata osan porkkanasta bataatilla.

Savuahvennapit
0

Näyttävä ja herkullinen pikkuruoka juhliin. Kuohuviinilasillisen kanssa tämä sopii myös erittäin hyvin.

Lanttulaatikko
2

Klassinen lanttulaatikko kuuluu juhlapitoihin – jouluun etunenässä. Tee iso potti ja pakasta puolivalmiina.

Sillikaviaari
0

Erikoinen nimi ruoalla mutta siitä viis, sillikaviaari on herkkua esim. uusien perunoiden kanssa.

Sunnuntaipaisti - Sunday Roast
0

Sunnuntaipaisti eli Sunday Roast on yksi englannin kansallisruoista. Kuten kovin usein, tässäkin reseptissä kastike on se joka homman lopulta ratkaisee. Panosta sen onnistumiseen yhtä paljon kuin lihan mehevyyteen.

Crostinit
0

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

rosvopaisti
1

Kukkaruukku eli muuripata helpottaa rosvopaisti -projektia melkoisesti. Silti se on sama aito maassa hiljalleen kypsynyt ruoka, joka käy vaikka sukujuhliin.

Makrillimousse
0

Makrillimousse patongin päällä on vedet kielelle herauttava alkupala. Savustettua makrillia saa yleensä kalatiskistä. Jos ei löydy sieltä, niin kannattaa katsoa säilykkeet.

Kasvissosekeitto
0

Hyvin maustettu ja kuohkeutettu kasvissosekeitto käy hienosti juhla-aterian avauskeitoksi, etenkin jos siihen lisätään kylmäsavulohta päälle.

Riistapatee
0

Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.