Selataan: jouluruoka

Jouluruoka on perinteisesti laatikoita, kinkkua ja rosollia. Vivahteita voi hakea erilaisilla kalaruoilla alkupalapöydässä. Mitä ikinä joulupöytään laitatkin, aloita valmistelut ajoissa ja varmistat rauhallisen ruokajuhlan.

Riistapatee
0

Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.

Lasimestarin silli
0

Kalaruokiemme aatelia. Lasimestarin silli käy tuoreiden uusien pottujen kanssa kesällä ja hiukan mausteita lisäämällä ehdoton kunniavieras myös joulupöydässä.

Mätipatee
0

Hienostunut mätipatee on alkuruokien aatelia. Yleensä tämä maistuu kaikille, vaikka ei mädistä välittäisikään.

Sillikaviaari
0

Erikoinen nimi ruoalla mutta siitä viis, sillikaviaari on herkkua esim. uusien perunoiden kanssa.

Sienisalaatti
0

Metsiemme aliarvostettu aarre rousku sopii sienisalaattiin täydellisesti. Se on myös niin satoisa sieni, että saat kerättyä puolessa tunnissa koko vuoden varaston.

0

Piimälimppu on klassista pohjolan keittiötä parhaimmillaan. Hapan-imelän makunsa limppu saa siirapista ja piimästä. Mausteisena versiona se on joulupöydän vakiovieras.

Porkkanalaatikko
0

Myönnetään; porkkanalaatikko on vähän tylsä. Mutta kun maustat sen rohkeasti kanelilla niin makuelämys onkin aivan toisenlainen.

Rosolli
0

Rosolli kuuluu joulupöytään, mutta sitä kannattaa myös tehdä syksyllä, jolloin juurekset ovat parhaimmillaan. Kermakastike kruunaa makuelämyksen.

Lanttulaatikko
0

Klassinen lanttulaatikko kuuluu juhlapitoihin – jouluun etunenässä. Tee iso potti ja pakasta puolivalmiina.

Konjakkisinappi
0

Sinappi kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Sinapin tekeminen on yhtä vispaamista mutta maku palkitsee vaivan.

1

Valloittavan pehmeä lohimousse on näyttävä pikku naposteltava juhliin. Saaristolaisleipä antaa suolaiselle lohelle makean vastapainon.