Selataan: Italia

Italialainen ruoka ja kattava valikoima italialaisia reseptejä. Pastaa, pestoa ja muita herkkuja.

Tattipasta
0

Herkkutatti on tattien kuningas upean pähkinäisellä maullaan mutta jos sitä ei ole saatavilla, niin muutkin tatit käyvät. Tattipasta ei turhia krumeluureja kaipaa. Voi ja rosmariini korostavat sienen hienoa makua.

Pippuripasta
0

Pippuripasta eli roomalaisten cacio e pepe on ehkä maailman yksinkertaisin pasta. Juustoa ja pippuria – siinä se. Mutta näiden ainesten välinen liitto onkin enemmän kuin osiensa summa.

Raviolit
0

Raviolit ovat täytettyjä pastatyynyjä, joiden melko seikkaperäinen näpertely palkitsee ruhtinaalisesti, kun niistä vihdoin pääsee nauttimaan.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

Broccolini-pasta
0

Broccolini tuli rytinällä kauppoihin. Se on parsakaalin ohutvartinen serkku ja erinomaisen maukas lisä – esimerkiksi tähän upeaan pastaa, jossa raikkautta tuo sitruuna ja täyteläisyyttä mozzarella.

Panna cotta
1

Panna cotta on niitä jälkiruokia, joka vie kaikilta jalat alta. Tämä resepti kannattaa opetella ulkomuistista. Kastikkeen avulla tätä voi varioida loputtomasti.

cannelonit
0

Cannelonit ovat kaiken vaivan arvoisia. Kun teet vielä pastalevyt itse, niin tämä on varsinainen juhlaruoka vaikka täytteenä olisi pelkkiä kasviksia.

Minestronekeitto
0

Minestronekeitto vähentää ruokahävikkiä. Tähän voi nimittäin käyttää kaikki ne pastapussin pohjat ja jääkaapissa lojuvat vihannekset.

1

Parsan herkkä aromi sopii risottoon erinomaisesti. Parsarisotto on maalainen mutta hienostunut kevään herkkuruoka, johon saa upean raikkaan säväyksen reippaalla sitruunalla.

Tiramisu
1

Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka, joka nimensä mukaisesti piristää pitkän illallisen viimeisenä numerona.

Antipasto
0

Antipasto tarkoittaa italiaksi “ennen ateriaa” eli se on alkupalapöytä, joka koostuu mm. lihaleikkeleistä, juustoista ja leivästä. Anteliaimmillaan tämä alkupala käy koko ateriasta!

0

Italialaiset lihapullat, frikadellit kypsennetään kastikkeessa. Tässä reseptissä mennään klassisella tomaattikastikkeella sekä spagetilla kuin kaunottaressa ja kulkurissa konsanaan.

Rosmariiniperunat
0

Uuniruukussa tulee nopeasti herkulliset rosmariiniperunat – vaikkapa pihvin kumppaniksi.

Saltimbocca
0

Liharullat maukkailla täytteillä. Saltimbocca sopii myös grillattavaksi tai viinihauteessa uuniin.

0

Karitsa-perunavuoka on italian maaseutua henkivä ruoka, joka onnistuu erittäin helposti yhdessä vuoassa paistamalla.

0

Tryffelispagetti on italialaisen keittiön bravuureja. Tryffelit eivät ole maailman halvimpia sieniä, mutta niiden ainutlaatuinen maku jää lähtemättömästi mieleen. Jos haluat säästää, niin tryffeliöljy käy mausteeksi hätätapauksessa.

Bolognesekastike
0

Kiistelty ja kunnioitettu bolognesekastike. Reseptejä on yhtä paljon kuin kokkeja – parhaimmat tekevät hitaasti, jolloin tomaatti ja jauheliha saavat harmonisen liiton.

Osso bucco
0

Legendaarinen kummisetäruoka. Reseptin salaisuus on osso bucco -liha eli naudanpotka. Pitkä haudutus luineen ja ytimineen takaa uskomattoman makuelämyksen.

Maa-artisokkapyree
6

Michelin-tasoinen kukkakaalipyre kruunaa liha-aterian. Pyre on tyylikkyydestään huolimattta helppo tehdä.

Parmesaanidippi
0

Parmesaanidippi on nopea ja helppotekoinen, silti erittäin herkullinen dippikastike mm. erilaisille makkararuoille. Kiilasta itse raastamalla saat tuoretta ja mehevää parmesaaniraastetta, joka maistuu huomattavasti paremmalle, kuin se kaupan kuiva valmisraaste.

Possupaisti
0

Mehukas possupaisti vaatii matalan kypsennyslämpötilan. Ulkofileestä tulee hienosyisempi, mutta kasslerista maukkaampi. Kumman tahansa lihan valitset, upealla tomaattikastikeella höystettynä tämä on mahtava ruoka – vaikka sunnuntailounaalle.

Rapu-limepasta
2

Aasian makumaailmoja syleilevä rapu-limepasta on kepeän raikas. Tölkkirapu käy hyvin reseptiin. Tämä on niitä ruokia, jota viini rakastaa.

Villisikapasta
0

Villisikapasta on loistava esimerkki tämän hieman oudomman lihan käyttömahdollisuuksista. Oikein valitun viinin kanssa makuelämys on taivaallinen.

0

Vihreä parsa paistettuna prosciutto-kinkkukääreessä ja sitrusdippi kyytipojaksi. Helppoa kevätherkkua. Parsaa ja kinkkua on myös suosittu grilliruoka.

Tuorepasta
0

Tuorepasta nostaa pastaruokasi aivan uudenlaiselle tasolle. Esimerkiksi lasagne saa upean kiinteän koostumuksen kotitekoisilla pastalevyillä.

Lohipasta
2

Valloittavan kermainen lohipasta saa kivoja makuvivahteita kapriksista ja makeista herneistä.

1 2 3