Selataan: Italia

Italialainen ruoka ja kattava valikoima italialaisia reseptejä. Pastaa, pestoa ja muita herkkuja.

Gnocchit
0

Gnocchit ovat perunasta tehtyjä palleroita, jotka ovat erinomaisia mutta vaativat melko tarkat valmistusmetodit.

Saltimbocca
0

Liharullat maukkailla täytteillä. Saltimbocca sopii myös grillattavaksi tai viinihauteessa uuniin.

Villisikapasta
0

Villisikapasta on loistava esimerkki tämän hieman oudomman lihan käyttömahdollisuuksista. Oikein valitun viinin kanssa makuelämys on taivaallinen.

Rosmariiniperunat
0

Uuniruukussa tulee nopeasti herkulliset rosmariiniperunat – vaikkapa pihvin kumppaniksi.

Penne amatricana
0

Penne amatricana on sieltä mausteisemmasta päästä italialaisia pastoja. Pekoni antaa täyteläisen säväyksen ja pastan keitinvedestä tulee ruokaan mehukkuutta. Nopea ja helppo peruspasta.

Polenta
1

Maissiryyneistä tehty polenta on erinomainen lisuke liharuoille – sen voi maustaa vaikka juustolla. Se jämäköityy jääkaapissa niin, että sitä on helppo grillata tai paistaa paloina.

Pizza (italialainen)
7

Kotonakin on mahdollista paistaa kelvollinen pizza. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin ja uunikiveen. Italialainen pizza tarkoittaa paperinohutta pohjaa sekä niukasti laadukkaita täytteitä. Pizzassa vähemmän on enemmän!

1

Parsan herkkä aromi sopii risottoon erinomaisesti. Parsarisotto on maalainen mutta hienostunut kevään herkkuruoka, johon saa upean raikkaan säväyksen reippaalla sitruunalla.

Possupaisti
0

Mehukas possupaisti vaatii matalan kypsennyslämpötilan. Ulkofileestä tulee hienosyisempi, mutta kasslerista maukkaampi. Kumman tahansa lihan valitset, upealla tomaattikastikeella höystettynä tämä on mahtava ruoka – vaikka sunnuntailounaalle.

cannelonit
0

Cannelonit ovat kaiken vaivan arvoisia. Kun teet vielä pastalevyt itse, niin tämä on varsinainen juhlaruoka vaikka täytteenä olisi pelkkiä kasviksia.

Crostinit
0

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

Possuraguu
0

Hiljaa kypsynyt possuraguu on loistava esimerkki siitä, mitä hyvin edullisesta kasslerista saa aikaan.

Pippuripasta
0

Pippuripasta eli roomalaisten cacio e pepe on ehkä maailman yksinkertaisin pasta. Juustoa ja pippuria – siinä se. Mutta näiden ainesten välinen liitto onkin enemmän kuin osiensa summa.

0

Kannattaako kuivahtanutta leipää heittää roskiin? Ei, vaan siitä voi tehdä panzanella-leipäsalaatin. Helppo kesäherkku kasata vaikka kesämökillä.

Maa-artisokkapyree
6

Michelin-tasoinen kukkakaalipyre kruunaa liha-aterian. Pyre on tyylikkyydestään huolimattta helppo tehdä.

0

Karitsa-perunavuoka on italian maaseutua henkivä ruoka, joka onnistuu erittäin helposti yhdessä vuoassa paistamalla.

0

Limoncello-kana on herkullinen uuniruoka. Jos ei kaapista satu löytymään Limoncello-likööriä, niin sen voi korvata sokeroidulla sitruunamehulla. Tämä vie kielen mennessään.

Broccolini-pasta
0

Broccolini tuli rytinällä kauppoihin. Se on parsakaalin ohutvartinen serkku ja erinomaisen maukas lisä – esimerkiksi tähän upeaan pastaa, jossa raikkautta tuo sitruuna ja täyteläisyyttä mozzarella.

0

Marinara-tomaattikastike on se jota löytyy “mamman” kaapista aina. Sitä käytetään lasagneen, pizzaan, keittoihin jne. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa.

Tattipasta
0

Herkkutatti on tattien kuningas upean pähkinäisellä maullaan mutta jos sitä ei ole saatavilla, niin muutkin tatit käyvät. Tattipasta ei turhia krumeluureja kaipaa. Voi ja rosmariini korostavat sienen hienoa makua.

Antipasto
0

Antipasto tarkoittaa italiaksi “ennen ateriaa” eli se on alkupalapöytä, joka koostuu mm. lihaleikkeleistä, juustoista ja leivästä. Anteliaimmillaan tämä alkupala käy koko ateriasta!

Sieni-juureshöystö
0

Valloittava sienilisuke vaikka fiinimmälle illalliselle. Huhtasienen voi korvata myös korvasienellä tai jopa tryffelillä.

Pinaatti-ricottapasta
0

Maukas pinaatti kermaiseen ricottaan sekoitettuna ja alla sitruunaisen pirteä pasta. Yksinkertaista ja hyvää kasvisosastolla.

0

Tryffelispagetti on italialaisen keittiön bravuureja. Tryffelit eivät ole maailman halvimpia sieniä, mutta niiden ainutlaatuinen maku jää lähtemättömästi mieleen. Jos haluat säästää, niin tryffeliöljy käy mausteeksi hätätapauksessa.

0

Ihanan raikas sitruuna-marenkitorttu on helppo kahvipöydän herkku. Sitruunan kun muistat ostaa, niin kaikki muut tarvittavat löytyvät yleensä suoraan kaapista.

1 2 3