Selataan: Intia

Intialainen ruoka on värikästä ja tulista. Osiossa kattava valikoima intialaisia reseptejä curryistä naan-leipään.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

2

Yksi Intialaisen keittiön braavuurinäytteitä kasvisosastolla. Ideana on saada Aloo Gobista hieman suolainen, hapokas ja parhaimmillaan se on myös erittäin tulisena.

Samosat
0

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Intialaista Street Foodia parhaimmillaan. Aivan uskomattoman hyviä tuoreena, makean tulisen chutneyn kanssa.

Seesamileipää eli rotia
0

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista. Tämän curryn kanssa voi kokeilla henkilökohtaisia chiliennätyksiä. Takarajaa ei ole. Ruoka tykkää, mitä enemmän poltetta löytyy.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

Punjabilainen kaali
2

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Kikhernecurry
0

Pohjoisen Intian kikhernecurry “Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Bhel puri
0

Bhel puri on ehkä tunnetuin intialainen katuruoka. Et voi välttyä kauppialta kadulla, bussissa tai junassa. Suosionsa takia bhel purin variaatioita on lukemattomia. Yhteinen nimittäjä löytyy vihanneksista, rapeista riisimuroista, sipseistä ja erilaisista kastikkeista, joihin ne sekoitetaan.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Perunacurry
0

Perunacurry eli “aloo sabzi” löytyy Intiassa joka ravintolasta ja ruokakojusta. Reseptin salainen ainesosa, hajupihka on etsimisen arvoinen mauste. Sitä saa kyllä Suomestakin.

Rasam
0

Hehkeä rasam on intialainen tomaatti-linssikeitto. Maalle tyypillisesti mausteisuutta löytyy. Erittäin helppo ja nopea tehdä. Ota termospullossa mukaan kylmän päivän retkelle lämmikkeeksi.

Kana-jalfrezi
0

Jalfrezi on tuttu näky intialaisen ravintolan listalla. Sen voi tehdä muustakin lihasta kuin linnusta – tai jopa kasvisversiona. Erittäin hyvää se on aina.

Lammas vindaloo
3

Vindaloo tehdään intiassa älyttömän tuliseksi, mutta pohjolassa riittää vähempikin. Pääasia että hapokkuutta löytyy myös. Liha murenee suussa sulavaksi pitkällä haudutuksella.

Sambar-linssipata
0

Sambar on intialaisten peruscurryja. Sambarin hiukan hapan, tamarindista saatava maku saa veden kielelle. Myös hajupihka antaa oman autenttisen säväyksen. Tee reilusti kerralla, ruoka vain paranee jääkaapissa.

Shahi-paneer
0

Shahi paneer on kermaisen mehevä ruoka intialaisesta kotijuustosta. Sen tuhti ja lempeä kastike saa cashew-pähkinöiden ja mantelin ansiosta upean makean säväyksen.

Paistettu riisi
0

Kun teet intialaista ruokaa, tee sitä reilusti kerralla. Jämistä saa seuraavana päivänä erittäin helpon herkun. Paistettu riisi syntyy toki myös tuoreista tarvikkeista.

kanaa do piaza
3

Do piaza tarkoittaa hindiksi “kahta sipulia”. Sipulin makeus antaakin tälle ruoalle mukavan lempeyden. Ruoka on peruscurryja Intiassa.