Selataan: Intia

Intialainen ruoka on värikästä ja tulista. Osiossa kattava valikoima intialaisia reseptejä curryistä naan-leipään.

kanaa do piaza
3

Do piaza tarkoittaa hindiksi “kahta sipulia”. Sipulin makeus antaakin tälle ruoalle mukavan lempeyden. Ruoka on peruscurryja Intiassa.

Limekana
0

Intialaisia makuja uhkuva limekana on parhaimmillaan kun sen tekee mehevistä, luullisista broilerin reisipaloista. Chiliä kuuluu olla paljon.

Pilahviriisi
0

Riisistä saa erilaisilla mausteilla, pähkinöillä ja rusinoilla erinomaisen juhlavan pilahviriisin – käy jopa sellaisenaan lounaasta.

Paistettu riisi
0

Kun teet intialaista ruokaa, tee sitä reilusti kerralla. Jämistä saa seuraavana päivänä erittäin helpon herkun. Paistettu riisi syntyy toki myös tuoreista tarvikkeista.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin ja tuhdin chilin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Madrasin kala-curry
2

Tiivislihainen kala on tähän hyvä mutta sitä kun on meillä vaikea saada? Äyriäiset sopivat myös erinomaisesti.

Keralan kesäkeitto
0

Intialainen ruoka edustaa kasvisruokien parhaimmistoa. Tämä ruokaisa kesäkeitto maustetaan terävästi ja pyöristetään kookoskermalla sekä jogurtilla.

Rasam
0

Hehkeä rasam on intialainen tomaatti-linssikeitto. Maalle tyypillisesti mausteisuutta löytyy. Erittäin helppo ja nopea tehdä. Ota termospullossa mukaan kylmän päivän retkelle lämmikkeeksi.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

Paneer tikka-masala
0

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.