Selataan: Intia

Intialainen ruoka on värikästä ja tulista. Osiossa kattava valikoima intialaisia reseptejä curryistä naan-leipään.

Intialainen kanacurry
0

Intialainen kanacurry sisältää paljon jogurttia. Me kaikki tiedämme, miten vaikea se on saada kuumaan ruokaan ilman juoksettumista. Tähän pulmaan on nyt ratkaisu; stabiloitu jogurtti.

Lassi - jogurttijuoma
0

Tulisen ruoan poltetta tasaa parhaiten maitopohjainen juoma. Lassin voi tehdä suolaisena tai makeana. Mangolassi esimerkiksi on erittäin suosittu intialaisen ravintolan listalla.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Paistettu riisi
0

Kun teet intialaista ruokaa, tee sitä reilusti kerralla. Jämistä saa seuraavana päivänä erittäin helpon herkun. Paistettu riisi syntyy toki myös tuoreista tarvikkeista.

Samosat
0

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Intialaista Street Foodia parhaimmillaan. Aivan uskomattoman hyviä tuoreena, makean tulisen chutneyn kanssa.

Naan-leipä
0

Naanista saa ilman tandoori-uuniakin syötävää, joskaan ei lähellekään ravintolatasoa. Testaa myös Peshwar-naan.

Jeerariisi
2

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Rasam
0

Hehkeä rasam on intialainen tomaatti-linssikeitto. Maalle tyypillisesti mausteisuutta löytyy. Erittäin helppo ja nopea tehdä. Ota termospullossa mukaan kylmän päivän retkelle lämmikkeeksi.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista. Tämän curryn kanssa voi kokeilla henkilökohtaisia chiliennätyksiä. Takarajaa ei ole. Ruoka tykkää, mitä enemmän poltetta löytyy.

Keralan kesäkeitto
0

Intialainen ruoka edustaa kasvisruokien parhaimmistoa. Tämä ruokaisa kesäkeitto maustetaan terävästi ja pyöristetään kookoskermalla sekä jogurtilla.

Dhaba-kanaa
0

Intialaisista kanacurryista ei saa tarpeekseen. Tässä curryssa vieno kuminan aromi istuu täydellisesti sitruunan kanssa.

Kana-jalfrezi
0

Jalfrezi on tuttu näky intialaisen ravintolan listalla. Sen voi tehdä muustakin lihasta kuin linnusta – tai jopa kasvisversiona. Erittäin hyvää se on aina.

Kikhernecurry
0

Pohjoisen Intian kikhernecurry “Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

Aurinkoinen chutney
0

Makean tulinen chutney piristää päiväsi. Papadamien kanssa upea ja vähärasvainen vaihtoehto TV-snackille.

Omenainen kanacurry
0

Intian pohjoisosissa kasvatetaan omenaa, jopa siideriksi asti. Omenainen kanacurry on herkullinen, happaman makea ruoka, jonka juomaksi siideri sopiikin erinomaisesti.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

Lammas vindaloo
3

Vindaloo tehdään intiassa älyttömän tuliseksi, mutta pohjolassa riittää vähempikin. Pääasia että hapokkuutta löytyy myös. Liha murenee suussa sulavaksi pitkällä haudutuksella.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

Malai kofta
1

Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.

Perunapihvit- Aloo tikki
0

Perunapihvit ovat kasvisbuumin kuuminta osastoa nyt, mutta intiassa Aloo Tikki on ollut suosittua katuruokaa jo tuhat vuotta. Erittäin maistuvaa ruokaa oikeiden lisukkeiden kanssa.

Perunacurry
0

Perunacurry eli “aloo sabzi” löytyy Intiassa joka ravintolasta ja ruokakojusta. Reseptin salainen ainesosa, hajupihka on etsimisen arvoinen mauste. Sitä saa kyllä Suomestakin.

Punjabilainen kaali
2

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Paneer butter masala
0

Paneer butter masala on kasvissyöjien tuhti ja maukas herkku, joka syntyy todella nopeasti pannulla. Paneer-juustoa voi olla hankala löytää, mutta voit korvata sen maukkaammalla ja kiinteämmällä grillijuustolla.

0

Lammascurry Madrasin tapaan on niitä intialaisia ruokia, joita voi haudutella pitkään. Odottelu palkitaan mahtavalla elämyksellä jossa on hiukan happamuutta ja makeutta.

Butter chicken - voikana
3

Butter Chicken, voikana tai hindiksi Murg Makhani on tomaatilla ja kermalla muhevaksi hauduteltu kana-curry, joka lempeän luonteensa vuoksi sopii chilikammoisillekin.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

3

Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.

1 2