Selataan: Intia

Intialainen ruoka on värikästä ja tulista. Osiossa kattava valikoima intialaisia reseptejä curryistä naan-leipään.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Punjabilainen kaali
2

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Naan-leipä
0

Naanista saa ilman tandoori-uuniakin syötävää, joskaan ei lähellekään ravintolatasoa. Testaa myös Peshwar-naan.

Samosa
0

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Aivan uskomattoman hyviä makean chutneyn kanssa.

Tandoorikana
0

Tandoorikana on noussut Intian ruokakulttuurin symboliksi ympäri maailman. Onneksi tandooriuunia ei välttämättä tarvita, vaan ruoka onnistuu kuumassa kotiuunissakin.

Raitha
0

Raitha on jogurtista valmistettu dippi. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä kolme vinkkiä.

Lassi - jogurttijuoma
0

Tulisen ruoan poltetta tasaa parhaiten maitopohjainen juoma. Lassin voi tehdä suolaisena tai makeana. Mangolassi esimerkiksi on erittäin suosittu intialaisen ravintolan listalla.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

Perunapihvit- Aloo tikki
0

Perunapihvit ovat kasvisbuumin kuuminta osastoa nyt, mutta intiassa Aloo Tikki on ollut suosittua katuruokaa jo tuhat vuotta. Erittäin maistuvaa ruokaa oikeiden lisukkeiden kanssa.

0

Lammascurry Madrasin tapaan on niitä intialaisia ruokia, joita voi haudutella pitkään. Odottelu palkitaan mahtavalla elämyksellä jossa on hiukan happamuutta ja makeutta.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

Lammas vindaloo
3

Vindaloo tehdään intiassa älyttömän tuliseksi, mutta pohjolassa riittää vähempikin. Pääasia että hapokkuutta löytyy myös. Liha murenee suussa sulavaksi pitkällä haudutuksella.

Limekana
0

Intialaisia makuja uhkuva limekana on parhaimmillaan kun sen tekee mehevistä, luullisista broilerin reisipaloista. Chiliä kuuluu olla paljon.

Madrasin kala-curry
2

Tiivislihainen kala on tähän hyvä mutta sitä kun on meillä vaikea saada? Äyriäiset sopivat myös erinomaisesti.

Butter chicken - voikana
2

Butter Chicken, voikana tai hindiksi Murg Makhani on tomaatilla ja kermalla muhevaksi hauduteltu kana-curry, joka lempeän luonteensa vuoksi sopii chilikammoisillekin.

3

Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.

Pilahviriisi
0

Riisistä saa erilaisilla mausteilla, pähkinöillä ja rusinoilla erinomaisen juhlavan pilahviriisin – käy jopa sellaisenaan lounaasta.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Kanaa tikka-masala
3

Ehkä Intian tunnetuin curry. Meheväksi marinoituja, rapsakaksi paistettuja kananpaloja upeassa tomaattikastikkeessa.

Aurinkoinen chutney
0

Makean tulinen chutney piristää päiväsi. Papadamien kanssa upea ja vähärasvainen vaihtoehto TV-snackille.

Seesamileipää eli rotia
0

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

kanaa do piaza
3

Do piaza tarkoittaa hindiksi “kahta sipulia”. Sipulin makeus antaakin tälle ruoalle mukavan lempeyden. Ruoka on peruscurryja Intiassa.

Intialainen kanacurry
0

Intialainen kanacurry sisältää paljon jogurttia. Me kaikki tiedämme, miten vaikea se on saada kuumaan ruokaan ilman juoksettumista. Tähän pulmaan on nyt ratkaisu; stabiloitu jogurtti.

1 2