Selataan: Intia

Intialainen ruoka on värikästä ja tulista. Osiossa kattava valikoima intialaisia reseptejä curryistä naan-leipään.

Tandoorikana
0

Tandoorikana on noussut Intian ruokakulttuurin symboliksi ympäri maailman. Onneksi tandooriuunia ei välttämättä tarvita, vaan ruoka onnistuu kuumassa kotiuunissakin.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

0

Lammascurry Madrasin tapaan on niitä intialaisia ruokia, joita voi haudutella pitkään. Odottelu palkitaan mahtavalla elämyksellä jossa on hiukan happamuutta ja makeutta.

Kikhernecurry
0

Pohjoisen Intian kikhernecurry “Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

Punjabilainen kaali
2

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

Jeerariisi
2

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin ja tuhdin chilin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista.

Lassi - jogurttijuoma
0

Tulisen ruoan poltetta tasaa parhaiten maitopohjainen juoma. Lassin voi tehdä suolaisena tai makeana. Mangolassi esimerkiksi on erittäin suosittu intialaisen ravintolan listalla.

Kana-jalfrezi
0

Jalfrezi on tuttu näky intialaisen ravintolan listalla. Sen voi tehdä muustakin lihasta kuin linnusta – tai jopa kasvisversiona. Erittäin hyvää se on aina.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

Omenainen kanacurry
0

Intian pohjoisosissa kasvatetaan omenaa, jopa siideriksi asti. Omenainen kanacurry on herkullinen, happaman makea ruoka, jonka juomaksi siideri sopiikin erinomaisesti.

Malai kofta
0

Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.

Aurinkoinen chutney
0

Makean tulinen chutney piristää päiväsi. Papadamien kanssa upea ja vähärasvainen vaihtoehto TV-snackille.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

Paistettu riisi
0

Kun teet intialaista ruokaa, tee sitä reilusti kerralla. Jämistä saa seuraavana päivänä erittäin helpon herkun. Paistettu riisi syntyy toki myös tuoreista tarvikkeista.

Riisikoftat
0

Riisikoftat edustavat ns. hävikkiruokaa. Niihin on hyvä käyttää eiliseltä ylijääneet riisit. Maukas kastike sinetöi makuelämyksen.

2

Yksi Intialaisen keittiön braavuurinäytteitä kasvisosastolla. Ideana on saada Aloo Gobista hieman suolainen, hapokas ja parhaimmillaan se on myös erittäin tulisena.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

0

Putkimiehen lounas Intialaiseen tapaan. Monimutkainen tehdä aluksi, mutta harjoitus tekee mestarin.

Samosa
0

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Aivan uskomattoman hyviä makean chutneyn kanssa.

Rasam
0

Hehkeä rasam on intialainen tomaatti-linssikeitto. Maalle tyypillisesti mausteisuutta löytyy. Erittäin helppo ja nopea tehdä. Ota termospullossa mukaan kylmän päivän retkelle lämmikkeeksi.

Seesamileipää eli rotia
0

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

Lammas vindaloo
3

Vindaloo tehdään intiassa älyttömän tuliseksi, mutta pohjolassa riittää vähempikin. Pääasia että hapokkuutta löytyy myös. Liha murenee suussa sulavaksi pitkällä haudutuksella.

Kanaa tikka-masala
3

Ehkä Intian tunnetuin curry. Meheväksi marinoituja, rapsakaksi paistettuja kananpaloja upeassa tomaattikastikkeessa.

1 2