Selataan: Intia

Intialainen ruoka on värikästä ja tulista. Osiossa kattava valikoima intialaisia reseptejä curryistä naan-leipään.

Keralan kesäkeitto
0

Intialainen ruoka edustaa kasvisruokien parhaimmistoa. Tämä ruokaisa kesäkeitto maustetaan terävästi ja pyöristetään kookoskermalla sekä jogurtilla.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli ”garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Kanaa tikka-masala
3

Kanaa tikka-masala on yksi tunnetuimmista intialaisista ruoista, vaikka resepti onkin kotoisin Englannista. Resepti alleviivaa brittien näkemystä intialaisesta ruoasta: Kermaista, lihaisaa ja kevyesti maustettua. Oikeastaan kaikkea sitä mitä intialainen ruoka ei ole. Herkullista se silti on.

Jeerariisi
2

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Bhel puri
0

Bhel puri on ehkä tunnetuin intialainen katuruoka. Et voi välttyä kauppialta kadulla, bussissa tai junassa. Suosionsa takia bhel purin variaatioita on lukemattomia. Yhteinen nimittäjä löytyy vihanneksista, rapeista riisimuroista, sipseistä ja erilaisista kastikkeista, joihin ne sekoitetaan.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista. Tämän curryn kanssa voi kokeilla henkilökohtaisia chiliennätyksiä. Takarajaa ei ole. Ruoka tykkää, mitä enemmän poltetta löytyy.

Naan-leipä
0

Naanista saa ilman tandoori-uuniakin syötävää, joskaan ei lähellekään ravintolatasoa. Testaa myös Peshwar-naan.

Samosat
0

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Intialaista Street Foodia parhaimmillaan. Aivan uskomattoman hyviä tuoreena, makean tulisen chutneyn kanssa.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Tandoorikana
0

Tandoorikana on noussut Intian ruokakulttuurin symboliksi ympäri maailman. Onneksi tandooriuunia ei välttämättä tarvita, vaan ruoka onnistuu kuumassa kotiuunissakin.

Shahi-paneer
0

Shahi paneer on kermaisen mehevä ruoka intialaisesta kotijuustosta. Sen tuhti ja lempeä kastike saa cashew-pähkinöiden ja mantelin ansiosta upean makean säväyksen.

3

Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.

Paneer tikka-masala
0

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.

Perunacurry
0

Perunacurry eli ”aloo sabzi” löytyy Intiassa joka ravintolasta ja ruokakojusta. Reseptin salainen ainesosa, hajupihka on etsimisen arvoinen mauste. Sitä saa kyllä Suomestakin.

Omenainen kanacurry
0

Intian pohjoisosissa kasvatetaan omenaa, jopa siideriksi asti. Omenainen kanacurry on herkullinen, happaman makea ruoka, jonka juomaksi siideri sopiikin erinomaisesti.

Perunapihvit- Aloo tikki
0

Perunapihvit ovat kasvisbuumin kuuminta osastoa nyt, mutta intiassa Aloo Tikki on ollut suosittua katuruokaa jo tuhat vuotta. Erittäin maistuvaa ruokaa oikeiden lisukkeiden kanssa.

Dhaba-kanaa
0

Intialaisista kanacurryista ei saa tarpeekseen. Tässä curryssa vieno kuminan aromi istuu täydellisesti sitruunan kanssa.

Paistettu riisi
0

Kun teet intialaista ruokaa, tee sitä reilusti kerralla. Jämistä saa seuraavana päivänä erittäin helpon herkun. Paistettu riisi syntyy toki myös tuoreista tarvikkeista.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

Paneer butter masala
0

Paneer butter masala on kasvissyöjien tuhti ja maukas herkku, joka syntyy todella nopeasti pannulla. Paneer-juustoa voi olla hankala löytää, mutta voit korvata sen maukkaammalla ja kiinteämmällä grillijuustolla.

0

Putkimiehen lounas Intialaiseen tapaan. Monimutkainen tehdä aluksi, mutta harjoitus tekee mestarin.

Sambar-linssipata
0

Sambar on intialaisten peruscurryja. Sambarin hiukan hapan, tamarindista saatava maku saa veden kielelle. Myös hajupihka antaa oman autenttisen säväyksen. Tee reilusti kerralla, ruoka vain paranee jääkaapissa.

Seesamileipää eli rotia
0

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

Madrasin kala-curry
2

Tiivislihainen kala on tähän hyvä mutta sitä kun on meillä vaikea saada? Äyriäiset sopivat myös erinomaisesti.

Kana-pähkina korma
5

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

1 2