Selataan: Intia

Intialainen ruoka on värikästä ja tulista. Osiossa kattava valikoima intialaisia reseptejä curryistä naan-leipään.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

Intialainen kanacurry
0

Intialainen kanacurry sisältää paljon jogurttia. Me kaikki tiedämme, miten vaikea se on saada kuumaan ruokaan ilman juoksettumista. Tähän pulmaan on nyt ratkaisu; stabiloitu jogurtti.

2

Yksi Intialaisen keittiön braavuurinäytteitä kasvisosastolla. Ideana on saada Aloo Gobista hieman suolainen, hapokas ja parhaimmillaan se on myös erittäin tulisena.

Seesamileipää eli rotia
0

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

Jeerariisi
2

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Bhel puri
0

Bhel puri on ehkä tunnetuin intialainen katuruoka. Et voi välttyä kauppialta kadulla, bussissa tai junassa. Suosionsa takia bhel purin variaatioita on lukemattomia. Yhteinen nimittäjä löytyy vihanneksista, rapeista riisimuroista, sipseistä ja erilaisista kastikkeista, joihin ne sekoitetaan.

Lassi - jogurttijuoma
0

Tulisen ruoan poltetta tasaa parhaiten maitopohjainen juoma. Lassin voi tehdä suolaisena tai makeana. Mangolassi esimerkiksi on erittäin suosittu intialaisen ravintolan listalla.

Omenainen kanacurry
0

Intian pohjoisosissa kasvatetaan omenaa, jopa siideriksi asti. Omenainen kanacurry on herkullinen, happaman makea ruoka, jonka juomaksi siideri sopiikin erinomaisesti.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

Butter chicken - voikana
3

Butter Chicken, voikana tai hindiksi Murg Makhani on tomaatilla ja kermalla muhevaksi hauduteltu kana-curry, joka lempeän luonteensa vuoksi sopii chilikammoisillekin.

Aurinkoinen chutney
0

Makean tulinen chutney piristää päiväsi. Papadamien kanssa upea ja vähärasvainen vaihtoehto TV-snackille.

Punjabilainen kaali
2

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Malai kofta
2

Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.

Dhaba-kanaa
0

Intialaisista kanacurryista ei saa tarpeekseen. Tässä curryssa vieno kuminan aromi istuu täydellisesti sitruunan kanssa.

0

Lammascurry Madrasin tapaan on niitä intialaisia ruokia, joita voi haudutella pitkään. Odottelu palkitaan mahtavalla elämyksellä jossa on hiukan happamuutta ja makeutta.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Paneer butter masala
0

Paneer butter masala on kasvissyöjien tuhti ja maukas herkku, joka syntyy todella nopeasti pannulla. Paneer-juustoa voi olla hankala löytää, mutta voit korvata sen maukkaammalla ja kiinteämmällä grillijuustolla.

Pilahviriisi
0

Riisistä saa erilaisilla mausteilla, pähkinöillä ja rusinoilla erinomaisen juhlavan pilahviriisin – käy jopa sellaisenaan lounaasta.

Sambar-linssipata
0

Sambar on intialaisten peruscurryja. Sambarin hiukan hapan, tamarindista saatava maku saa veden kielelle. Myös hajupihka antaa oman autenttisen säväyksen. Tee reilusti kerralla, ruoka vain paranee jääkaapissa.

Limekana
0

Intialaisia makuja uhkuva limekana on parhaimmillaan kun sen tekee mehevistä, luullisista broilerin reisipaloista. Chiliä kuuluu olla paljon.

Shahi-paneer
0

Shahi paneer on kermaisen mehevä ruoka intialaisesta kotijuustosta. Sen tuhti ja lempeä kastike saa cashew-pähkinöiden ja mantelin ansiosta upean makean säväyksen.

Paratha-leipä
0

Paratha on intialainen leipä, jota syödään usein aamiaisella. Tässä reseptissä paratha täytetään mausteilla ja juustolla. Sen voi myös raakapakastaa ja ottaa vaivattomasti pannulle, kun tarvitaan.

Riisikoftat
0

Riisikoftat edustavat ns. hävikkiruokaa. Niihin on hyvä käyttää eiliseltä ylijääneet riisit. Maukas kastike sinetöi makuelämyksen.

Perunacurry
0

Perunacurry eli “aloo sabzi” löytyy Intiassa joka ravintolasta ja ruokakojusta. Reseptin salainen ainesosa, hajupihka on etsimisen arvoinen mauste. Sitä saa kyllä Suomestakin.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

Tandoorikana
0

Tandoorikana on noussut Intian ruokakulttuurin symboliksi ympäri maailman. Onneksi tandooriuunia ei välttämättä tarvita, vaan ruoka onnistuu kuumassa kotiuunissakin.

1 2