Selataan: hävikkireseptit

Hävikkireseptit vähentävät ruokahävikkiä. Näillä resepteillä herätellään luovuutta käyttää kaikkea sitä hyödyksi, mikä helposti jää kuivumaan kaapin perukoille. Erilaiset munakkaat, risotot ja pastat ovat näistä hyviä esimerkkejä. Hävikkireseptejä voi varioida vapaasti tilanteeseen sopivaksi. Pääasia että ruokahävikki vähenee.

Espanjalainen perunamunakas
1

Perinteinen espanjalainen perunamunakas eli “tortilla de patatas” sopii sellaisenaan syötäväksi, osaksi tapas -pöytää tai aamiaiseksi. Keikautettuna tai ei, aina yhtä hyvää.

Sienirisotto vehnäoluessa
0

Metsäsieniemme aromi komppaa hyvin yhteen maltaisen vehnäoluen kanssa. Sienirisotto on parhaimmillaan tuoreista sienistä tehtynä, mutta käy siihen säilötytkin.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Pappilan hätävara
0

Pappilan hätävara on aikojen saatossa nähnyt monta versiota. Alkuperäinen idea kuitenkin on tehdä kaapin perukoilta löytyvistä aineksista nopeasti erinomainen jälkiruoka.

Frittata
0

Frittata on italialainen uunimunakas, johon voi käyttää kaiken näköistä jääkaapista löytyvää. Myös eiliset pastat sopivat hyvin, onhan tässä italialaisesta ruoasta kyse.

Lammaskaali
0

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

Pad-thai - paistetut nuudelit
0

Pad thai eli paistetut riisinuudelit ovat tarjolla joka ikisessä kadunkulmassa Bankokissa. Jokaisella keittiöllä on tietysti oma reseptinsä. Tähän voi hyvin käyttää myös eilisen broilerin jämiä tai muuta ylijäänyttä lihaa.

Laksa - nuudelikeitto
0

Laksa on nuudelikeitto Kaakkois-Aasiasta. Tässä käytetään tyypillisesti riisinuudelia. Ruoka ei tarvitse lihaa, mutta tähän voi hyvin upottaa eilisen paistin tai grillatun broilerin jämät.

Munavoi
0

Munavoi kuuluu tietysti ensisijaisesti karjanpiirakan päälle, mutta testaa sitä luovasti muuallakin. Lihaisan patongin välissä tai uuniperunan kanssa.

couscous
0

Couscous (tai tuttavallisemmin meillä kuskus) on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä varustettuna tästä tulee loistava ruoka sellaisenaan. Toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.

Marinoidut oliivit
0

Marinoidut oliivit ovat Etelä-Euroopan maissa tuttu näky ravintolan pöydässä ja toreilla. Simppelillä marinoinnilla saat oliiveihin juuri haluamasi makuvivahteet.

Shaksuka
0

Trendikäs aamiainen/brunssi shaksuka tulee Lähi-Idästä. Mausteina muun muassa jeeraa eli jauhettua juustokuminaa. Jos pekoni ja nakit alkaa kyllästyttää, niin laita tällä aamu käyntiin.

Sipsilihapullat
0

Juhlien jälkeen kulhoissa ja pusseissa on aina sipsien jämiä. Niistä voi tehdä herkulliset sipsilihapullat. Jauhelihaa ei tarvitse edes maustaa millään, koska sipsimuru hoitaa maustamisen. Herkullinen dippi kruunaa elämyksen. Turha sanoa, että tämä maistuu myös lapsille.

Nakkimunakas
0

Nakkimunakas saa lisäsävyä ketsupista, joka tuo mukavaa makeutta ruokaan. Tämä munakas maistuu lapsillekin.

Kesäperunasalaatti
0

Kesäperunasalaatti on kepeän maukas ja ruokaisa salaatti, jossa kesän tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.

Kesäkurpitsapasta
0

Kesäkurpitsapasta on yllättävän hyvä vaihtoehto alkuperäiselle jauhoista tehdyille. Vähähiilihydraattista ja terveellistä pastaa kannattaa tasapainottaa reippaalla pekonilla.

Italialainen risotto
4

Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.

Okonomiyaki
0

Japanilaisten “pizza” okonomiyaki maistuu vaikka juhlien jälkeen. Pikantti kastike ja majoneesi kruunaavat nautinnon. Ei uskoisi että kyseessä on munakas?

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

0

Munakas syntyy myös pelkistä valkuaisista. Ohut valkoinen munakas kannattaa täyttää tuoreilla tomaateilla ja kääriä rullalle. Tämä ruoka menee läpi paatuneimmankin terveysintoilijan seulasta.

0

Paprikamunakas eli “piperrada” on täyttävä ja maukas ruoka täynnä espanjan makuja. Ruokaisuutensa ansiosta se käy erinomaisesti lounaasta jopa neljälle hengelle.

Ruutusämpylät
0

Ruutusämpylät ovat helppo tehdä. Tällä reseptillä ja jauhoseoksella tulee mukavan rapeita sämpylöitä, mutta varioi jauhoja mielesi mukaan. Kylmänostatus takaa kuohkean lopputuloksen.

1

Jambalaya on USA:n New Orleansissa syntynyt ruoka – eräänlainen pyttipannu, johon käytettiin kaikki kaapista löytyneet jämät. Kerrassaan upea ja maukas resepti, jonka tulisuudessa ei ole takalaitonta.

Nikkarin vuoka
0

Nikkarin vuoka syntyy erittäin näppärästi eilen ylijääneistä perunoista. Se kypsyy sillä aikaa kun istut saunassa ja sen jälkeen rehti suomalainen makunautinto on valmis!

Pasta alla puttanesca
0

Ilotytön pastalla iloa elämään. Hiilijalanjälki todella pieni tässä ruoassa – melkein kasvisruokaa. Pasta alla puttanesca kestää myös reippaampaa chiliä.

1 2