Selataan: hävikkireseptit

Hävikkireseptit vähentävät ruokahävikkiä. Näillä resepteillä herätellään luovuutta käyttää kaikkea sitä hyödyksi, mikä helposti jää kuivumaan kaapin perukoille. Erilaiset munakkaat, risotot ja pastat ovat näistä hyviä esimerkkejä. Hävikkireseptejä voi varioida vapaasti tilanteeseen sopivaksi. Pääasia että ruokahävikki vähenee.

Gumbo New Orleansin tapaan
1

Gumbo on kreolikeittiön pyttipannu. Siihen tulee kaikkea sitä mitä kaapista sattuu löytymään, mutta liha ja ravut ovat kuitenkin pääosassa.

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

0

Munakas syntyy myös pelkistä valkuaisista. Ohut valkoinen munakas kannattaa täyttää tuoreilla tomaateilla ja kääriä rullalle. Tämä ruoka menee läpi paatuneimmankin terveysintoilijan seulasta.

Frittata
0

Frittata on italialainen uunimunakas, johon voi käyttää kaiken näköistä jääkaapista löytyvää. Myös eiliset pastat sopivat hyvin, onhan tässä italialaisesta ruoasta kyse.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Lammaskaali
0

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

Köyhat ritarit
0

Köyhät ritarit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen jälkkäri ruokahävikin vähentämiseen. Yleensä aina on kaapissa eilistä leipää, maitoa ja kananmuna.

Okonomiyaki
0

Japanilaisten “pizza” okonomiyaki maistuu vaikka juhlien jälkeen. Pikantti kastike ja majoneesi kruunaavat nautinnon. Ei uskoisi että kyseessä on munakas?

Meksikonpata
0

Meksikonpata tarjoaa oivallisen loppusijoituspaikan eiliselle riisin lopulle. Tämä on vähälihaista hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Italialainen risotto
3

Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.

Kesäperunasalaatti
0

Kesäperunasalaatti on kepeän maukas ja ruokaisa salaatti, jossa kesän tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.

0

Paprikamunakas eli “piperrada” on täyttävä ja maukas ruoka täynnä espanjan makuja. Ruokaisuutensa ansiosta se käy erinomaisesti lounaasta jopa neljälle hengelle.

Tomaattileivät
0

Tomaattileivät eli espanjaksi “Pan con tomate” on suosittu aamiainen. Toki sitä löytyy myös illallisravintoloiden alkupalalistalta. Todella nopea tehdä ja hyvää vaihtelua pekonille ja munille.

Shaksuka
0

Trendikäs aamiainen/brunssi shaksuka tulee Lähi-Idästä. Mausteina muun muassa jeeraa eli jauhettua juustokuminaa. Jos pekoni ja nakit alkaa kyllästyttää, niin laita tällä aamu käyntiin.

Pad-thai - paistetut nuudelit
0

Pad thai eli paistetut riisinuudelit ovat tarjolla joka ikisessä kadunkulmassa Bankokissa. Jokaisella keittiöllä on tietysti oma reseptinsä. Tähän voi hyvin käyttää myös eilisen broilerin jämiä tai muuta ylijäänyttä lihaa.

1

Jambalaya on USA:n New Orleansissa syntynyt ruoka – eräänlainen pyttipannu, johon käytettiin kaikki kaapista löytyneet jämät. Kerrassaan upea ja maukas resepti, jonka tulisuudessa ei ole takalaitonta.

Tomaattipasta
2

Tomaattipasta on italialaista keittiötä parhaimmillaan – yksinkertaista, mutta erittäin hyvää. Kiinnitä huomiota tomaattien laatuun. Markettitavara on yleensä vain heinäkuussa kelvollista.

Pappilan hätävara
0

Pappilan hätävara on aikojen saatossa nähnyt monta versiota. Alkuperäinen idea kuitenkin on tehdä kaapin perukoilta löytyvistä aineksista nopeasti erinomainen jälkiruoka.

Sienirisotto vehnäoluessa
0

Metsäsieniemme aromi komppaa hyvin yhteen maltaisen vehnäoluen kanssa. Sienirisotto on parhaimmillaan tuoreista sienistä tehtynä, mutta käy siihen säilötytkin.

Riisikoftat
0

Riisikoftat edustavat ns. hävikkiruokaa. Niihin on hyvä käyttää eiliseltä ylijääneet riisit. Maukas kastike sinetöi makuelämyksen.

Tonnikalamunakas
0

Herkullinen tonnikalamunakas saa lisälämpöä pienestä tujauksesta chiliä, jota puolestaan taittaa sipulin ja ketsupin makeus. Mahtavan maistuva ja nopea ruoka arkeen.

Munavoi
0

Munavoi kuuluu tietysti ensisijaisesti karjanpiirakan päälle, mutta testaa sitä luovasti muuallakin. Lihaisan patongin välissä tai uuniperunan kanssa.

Pasta alla puttanesca
0

Ilotytön pastalla iloa elämään. Hiilijalanjälki todella pieni tässä ruoassa – melkein kasvisruokaa. Pasta alla puttanesca kestää myös reippaampaa chiliä.

Laksa - nuudelikeitto
0

Laksa on nuudelikeitto Kaakkois-Aasiasta. Tässä käytetään tyypillisesti riisinuudelia. Ruoka ei tarvitse lihaa, mutta tähän voi hyvin upottaa eilisen paistin tai grillatun broilerin jämät.

Kesäkurpitsapasta
0

Kesäkurpitsapasta on yllättävän hyvä vaihtoehto alkuperäiselle jauhoista tehdyille. Vähähiilihydraattista ja terveellistä pastaa kannattaa tasapainottaa reippaalla pekonilla.

1 2