Selataan: grilliruoka

Heti kun säät sallivat kannattaa ottaa grilli esiin. Grilliruoka ei välttämättä tarkoita epäterveellistä, vaan hyviä kasvisvaihtoehtojakin on. Katso tästä herkullisimmat grillireseptit ja nauti auringosta ja ruoasta.

Flank-steak
5

Flank steak eli naudan kuve on täydellinen pihviliha. ”Lankkupihvi” on karkeasyistä, silti mureaa, eikä sitä tarvitse kuin käyttää nopeasti pannulla. Toisin kuin fileet, tässä lihassa löytyy myös makua.

Paholaisenhillo
0

Tulisen makea paholaisenhillo on oiva lisuke burgereille tai grillipöytään. Paholaisenhilloa voi tehdä ison potin kerralla, Jääkaapissa se säilyy pitkään.

Minttupaprikat
0

Helppo herkku grillipöytään. Valmiiksi paahdettua ja kuorittua paprikaa löytyy jo hienosti mm. Lidlistä.

Kanavartaat ja Satay-kastike
1

Nämä grillivartaan voit tehdä kanasta tai possusta, jopa kalasta. Satay-kastike on melko tulisesti maustettu pähkinä-kookosdippi, joka on mahdottoman hyvää.

Ribsit Setä Samulin tapaan
0

Onko laiskuudesta kiinni vai miksi mehukkaita ribsejä ei ikinä näy grillikekkereissä? Asia kannattaa korjata. Ribsit ovat todella herkullisia kun malttaa huolella tehdä.

Makkaravartaat
0

Makkaravartaat syntyvät nopeasti grillissä tai uunissa. Herkullisen kastikkeensa ansiosta tässä reseptissä on oma sävel, verrattuna netin satoihin muihin makkaravartaisiin.

0

Kyljykset ovat vaikea saada mehukkaaksi grillissä tai pannulla. Mutta kun täytät kyljykset sinihomejuustolla ja hedelmillä niin johan on herkkua.

Possun sisäfilee appelsiini-chilimarinadissa
0

Possun sisäfilee on kiitollinen marinoitava, koska se imee makuja itseensä tosi hyvin. Tässä possun sisäfilee marinoidaan raikkaalla appelsiinilla, otetaan chilistä hieman kärkeä ja grillataan nopeasti mehukkaaksi.

Grillikana
0

Kokonaisena grillattu broileri on paitsi näyttävä, se myös pysyy luidensa ansiosta mukavan mehukkaana grillauksen aikana. Tässä reseptissä grillikana saa arabityylisen makumaailman.

Secreto eli possun kuveliha
0

Secreto on porsaan ”salainen” pala mukavan rasvaista kuvelihaa. Kuveosa on kuin tehty liekillä grillattavaksi. Oikeiden tilpehöörien kanssa höystettynä ruoka on kuin matka Espanjan aurinkoon.

Juustodippi
0

Legendaarinen juustodippi sopii erityisesti nachoille, mutta se toimii myös grillipöydässä vaikka perunoiden kera.

Kasslerpaisti ja bourbon-BBQ -kastike
0

Kasslerpaisti on helppo grillattava. Se sisältää niin paljon rasvaa, että liha ei hevillä kuivu. Kasslerpaistin seuraksi tehdään kunnon jenkkityylin BBQ-kastike viskistä ja hickorysta.

Kreikkalainen perunasalaatti
0

Tsatsikilla maustettu kreikkalainen perunasalaatti on maukas ja raikas lisuke noutopöytään. Sopii myös hyvin mausteisemman grilliruoan kanssa, helpottamaan chilin sekä pippurin poltetta.

Picanha
2

Picanha on naudan takapuolta. Kuulostaa kivalle! Syödäänhän sitä kinkkuakin hyvillä mielin. Lihassa on upea koostumus ja sen paksu makurasva pitää lihan mehukkaana paiston aikana.

0

Vihreä parsa paistettuna prosciutto-kinkkukääreessä ja sitrusdippi kyytipojaksi. Helppoa kevätherkkua. Parsaa ja kinkkua on myös suosittu grilliruoka.

Saltimbocca
0

Liharullat maukkailla täytteillä. Saltimbocca sopii myös grillattavaksi tai viinihauteessa uuniin.

0

Possun kylki on edullista ja se on rasvaisuutensa ansiosta hyvä grillattava. Possun paahtokylki onnistuu toki myös uunissa.

0

Aikojen hämärään häviävän grillikulttuurimme kulmakivi porilainen on tuttu herkku varmasti jokaiselle ennen 90-lukua syntyneelle suomalaiselle. Näin helposti se syntyy omassa kyökissä.

Kakori kebab
0

Kakori kebabit ovat intialaisia, mausteisia jauhelihavartaita, jotka sopivat loistavasti myös grillijuhliin. Puolikuiva tai jopa puolimakea valkoviini on paras valinta mausteiselle ruoalle, oli se sitten lihaa tai kalaa. Punaviini kärähtää 99% varmasti chilin kanssa kitalakeen.

Flap meat
0

Flap meat tai flap steak on mehukkaampi leikkaus Flank steakin yläpuolelta. Rasvaisuutensa ansiosta se on erittäin kiitollinen, kunnon liekillä grillattava herkkupala lihansyöjille.

Salsakastike
0

Meksikon keittiöstä kajahtaa mukavan maukas salsakastike, joka on omiaan paitsi nachojen dipiksi, myös grillipöydässä.

Possunniskaa vartaissa
0

Possunniska on valitettavan aliarvostettu ruhonosa. Se on edullista ja oikeaoppisella valmistelulla siitä saa erinomaista lihaa esimerkiksi grillivartaisiin.

0

Seesamiperunat ovat herkullinen lisuke itäisen välimeren keittiöstä. Mausta reippaasti ja nauti seesamin pähkinäisestä mausta erilaisten liharuokien kanssa.

Marinoitu entrecote
0

Naudan entrecote on rasvaisuutensa vuoksi hyvä grillattava. Koska se ei kuivu helposti sen voi kypsentää myös kypsäksi. ”Välikyljys” myös imee kiitettävästi marinadin makua itseensä.

Raikas kurkkusalaatti
0

Raikas kurkkusalaatti syntyy tuoreen kurkun ja aromaattisen fenkolin yhdistelmänä. Tämä on loistava sivusalaatti esimerkiksi grillatun kanan kanssa. Käy myös Aasiaan vivahtavan hampurilaisen välissä.

1 2