Selataan: Espanja

Espanjalaiset reseptit. Paljon tapas ruokia ja muuta hyvää auringosta.

Butifarraa ja perunaa
0

Butifarra on katalonialainen hyvin maustettu raakamakkara. Kunnon lihatiskillä varustetusta marketista löydät varmasti laadukkaan korvaajan butifarralle, jos ja kun aitoa ei satu löytymään.

Sherry-majoneesikeitto
0

Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.

Sitruunakala
0

Muikean herkullinen sitruunakala on parhaimmillaan kiinteälihaisesta kalasta tehtynä. Näitä löytyy esim. etnisten ruokakauppojen pakastealtaista.

Äyriäiskeitto
0

Kun äyriäiset alkavat maistua, niihin hullaantuu yleensä täysin. Merenelävistä saa esimerkiksi tällaisen herkullisen äyriäiskeiton.

Tomaattinen papumuhennos
0

Espanjalaiseen tyyliin tehty papumuhennos on herkku sellaisenaan, tai sitä voi käyttää lisukkeena liharuokien kanssa.

Romesco-kastike
0

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Karitsanpotkaa kahvilan tapaan
0

Karitsanpotkaa kahvilan tapaan haudutetaan tuntitolkulla, jolloin liha irtoaa luista puhaltamalla. Mokkainen säväys sopii tähän upeaan ruokaan täydellisesti.

0

Paprikamunakas eli ”piperrada” on täyttävä ja maukas ruoka täynnä espanjan makuja. Ruokaisuutensa ansiosta se käy erinomaisesti lounaasta jopa neljälle hengelle.

Mantelikakku
2

Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.

0

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

Venäläinen-salaatti
0

Nimestä huolimatta venäläinen salaatti ”Ensalada rusa” on yleinen ruokalaji espanjalaisessa tapas-pöydässä. Se sopii hyvin piknikille ja noutopöytään.

Aioli-perunasalaatti
0

Lempeän valkosipulisella aiolilla maustettu perunasalaatti on verraton lisuke grilli- tai noutopöytään.

Salmorejo
0

Salmorejo on gazpacho-keiton tukevampi serkku. Sen pehmeän koostumuksen salaisuus piilee kananmunankeltuaisessa, joka tekee keitosta majoneesipohjaisen.

Gratinoitua vihersimpukkaa
0

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

Tomaattileivät
0

Tomaattileivät eli espanjaksi ”Pan con tomate” on suosittu aamiainen. Toki sitä löytyy myös illallisravintoloiden alkupalalistalta. Todella nopea tehdä ja hyvää vaihtelua pekonille ja munille.

Porkkanasalaatti
0

Valkosipulisella aiolilla ryhditetty porkkanasalaatti sopii grilliruoille ja pitopöytään. Tuoreista ja makeista porkkanoista tulee todella hyvää.

Espanjalaiset tostadat
0

Espanjalaiset tostadat tehdään reippaista leipäsiivuista yksinkertaisilla täytteillä. Perinteisimmillään tostada on aamiaisella suosittu ”pan con tomate”. Kokeile myös nämä kaksi muuta variaatiota.

Kantabrian pata
2

Kantabrian pata edustaa kaikkea sitä hyvää, jota Pohjois-Espanjan upealla keittiöllä on tarjota. Tähän hyvä ja rapsakka maalaisleipä sekä espanjalainen punaviini kylkeen niin johan maistuu.

Uunikala bilbao
0

Tämä välimerellinen uunikala kypsyy vihannespedin päällä valkoviinihöyryssä. Koko komeus tulee yhdellä heitolla samassa uunivuoassa.

Tomaattinen kalkkunafilee
0

Kalkkunafilee on herkullinen raaka-aine, mutta se kuivuu helposti uunissa. Tässä reseptissä kalkkuna haudutetaan tomaattikastikkeessa. Näin lintu pitää mehevyytensä ja tarjoilua varten saadaan upea espanjalaistyylinen kastike kuin itsestään. Jos et omista paistomittaria, hanki se nyt.