Selataan: Espanja

Espanjalaiset reseptit. Paljon tapas ruokia ja muuta hyvää auringosta.

Sherry-majoneesikeitto
0

Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.

Kalapata Iberia
0

Pitkin Iberian niemimaata tehdään tätä loistavaa kalapataa, johon käy myös meidän kotoinen made.

2

Tonnikalapata “Marmitako” espanjan tyyliin saviruukussa valmistettuna on niitä helppoja ruokia, jonka kasaat nopeasti ja se paistuu uunissa sillä aikaa kun käyt saunassa.

Uunikala bilbao
0

Tämä välimerellinen uunikala kypsyy vihannespedin päällä valkoviinihöyryssä. Koko komeus tulee yhdellä heitolla samassa uunivuoassa.

Espanjalaiset lihapullat
0

Espanjalaiset lihapullat tarjoillaan voimakkaassa valkoviini-vihanneskastikkeessa. Raaka-aineena voi käyttää perinteisen sika-naudan lisäksi myös broilerin jauhelihaa.

Romesco-kastike
0

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

Aioli-perunasalaatti
0

Lempeän valkosipulisella aiolilla maustettu perunasalaatti on verraton lisuke grilli- tai noutopöytään.

Paella
0

Valencian seudulta kotoisin oleva Paella on todellinen herkku, kun käytetään oikeita riisilajikkeita, jotka imevät nestettä hyvin. Paellan voi tehdä merenelävien sijaan myös lihasta.

Venäläinen-salaatti
0

Nimestä huolimatta venäläinen salaatti “Ensalada rusa” on yleinen ruokalaji espanjalaisessa tapas-pöydässä. Se sopii hyvin piknikille ja noutopöytään.

Valencian salaatti
2

Salaatti kuin Valencian aurinko. Appelsiinin ja avokadon yhdistelmä on muuten enemmän kuin osiensa summa?

0

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

0

Tämä Iberian niemimaalta tuleva chorizo-kanapata on niin yksinkertainen, että se tulee kuin itsestään – vaikka sillä aikaa kun istut saunassa.

Balsamico-sienet
0

Nämä Tapas-herkkusienet on näppärä tehdä ja ne ovat todella herkullisia. Noutopöydässä ehdoton valtti.

Salmorejo
0

Salmorejo on gazpacho-keiton tukevampi serkku. Sen pehmeän koostumuksen salaisuus piilee kananmunankeltuaisessa, joka tekee keitosta majoneesipohjaisen.

Gazpacho
0

Kylmä vihanneskeitto kuumaan päivään. Gazpacho on raakaruokaa parhaimmillaan. Se tulee näppärästi ja nopeasti blenderissä.

Gratinoitua vihersimpukkaa
0

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Porkkanasalaatti
0

Valkosipulisella aiolilla ryhditetty porkkanasalaatti sopii grilliruoille ja pitopöytään. Tuoreista ja makeista porkkanoista tulee todella hyvää.

1 2 3