Selataan: Espanja

Espanjalaiset reseptit. Paljon tapas ruokia ja muuta hyvää auringosta.

Lammaskeitto
0

Lammaskeittoon kannattaa etsiä edulliset keittolihat luineen päivineen. Hiljaa makuliemessä keittämällä niistä saa uskomattomattoman maukkaan liemipohjan.

Kantabrian pata
2

Kantabrian pata edustaa kaikkea sitä hyvää, jota Pohjois-Espanjan upealla keittiöllä on tarjota. Tähän hyvä ja rapsakka maalaisleipä sekä espanjalainen punaviini kylkeen niin johan maistuu.

0

Kalaa suolakuoressa on kalan käsittelyä inhoaville helppo ruoka toteuttaa ja lopputulos on kuin ravintolassa konsanaan.

Valencian salaatti
2

Salaatti kuin Valencian aurinko. Appelsiinin ja avokadon yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa. Tämä paketti tuo kesän pimeimpäänkin talveen.

Gazpacho
0

Kylmä vihanneskeitto kuumaan päivään. Gazpacho on raakaruokaa parhaimmillaan. Se tulee näppärästi ja nopeasti blenderissä.

Tomaattinen kalapata
5

Tomaattinen kalapata on kevyt, mutta maukas iberian niemimaan herkku. Erinomaista tuoreen leivän ja perunoiden kanssa.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

Tolita-keitto
0

Andalusian Toloxin kaupungista kotoisin oleva perinnekeitto tolita saa ruokaisuutta kananmunasta ja reippaasta oliiviöljystä. Nauti keitto hyvän leivän kanssa.

Chorizoa viinissä
0

Chorizoa viinissä on yksinkertainen ja pikantti tapas-annos, jota löytyy lähes joka kulmabaarista Espanjassa. Ruoka sopii vaikka välimerihenkiseen noutopöytään tai piknikille.

Espanjalainen perunamunakas
1

Perinteinen espanjalainen perunamunakas eli “tortilla de patatas” sopii sellaisenaan syötäväksi, osaksi tapas -pöytää tai aamiaiseksi. Keikautettuna tai ei, aina yhtä hyvää.

Paistettu maito eli Leche Frita
0

Yön yli hyytynyttä maitovanukasta (Leche Frita) voi paistaa kuin pihviä. Leivityksellä paistettu maito saa rapean pinnan. Hedelmäkompottia kylkeen ja ai kun maistuu.

Sherry-majoneesikeitto
0

Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.

2

Aioli tehdään perinteisesti ilman kananmunaa, mutta hyvää se on nykytyylillä majoneesipohjaisenakin. Kastiketta voi käyttää vaikka perunasaatin maustamiseen.

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Gratinoitua vihersimpukkaa
0

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

Salmorejo
0

Salmorejo on gazpacho-keiton tukevampi serkku. Sen pehmeän koostumuksen salaisuus piilee kananmunankeltuaisessa, joka tekee keitosta majoneesipohjaisen.

Hunaja-sinappipossua
0

Andalusian vuoriston lahja maailmalle. Hunaja-sinappikastike on täydellinen kumppani mehukkaaksi paistetulle possulle.

0

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

Tomaattileivät
0

Tomaattileivät eli espanjaksi “Pan con tomate” on suosittu aamiainen. Toki sitä löytyy myös illallisravintoloiden alkupalalistalta. Todella nopea tehdä ja hyvää vaihtelua pekonille ja munille.

0

Paprikamunakas eli “piperrada” on täyttävä ja maukas ruoka täynnä espanjan makuja. Ruokaisuutensa ansiosta se käy erinomaisesti lounaasta jopa neljälle hengelle.

Paella
0

Valencian seudulta kotoisin oleva Paella on todellinen herkku, kun käytetään oikeita riisilajikkeita, jotka imevät nestettä hyvin. Paellan voi tehdä merenelävien sijaan myös lihasta.

1 2 3