Selataan: Espanja

Espanjalaiset reseptit. Paljon tapas ruokia ja muuta hyvää auringosta.

Tolita-keitto
0

Andalusian Toloxin kaupungista kotoisin oleva perinnekeitto tolita saa ruokaisuutta kananmunasta ja reippaasta oliiviöljystä. Nauti keitto hyvän leivän kanssa.

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Hunaja-sinappipossua
0

Andalusian vuoriston lahja maailmalle. Hunaja-sinappikastike on täydellinen kumppani mehukkaaksi paistetulle possulle.

Chiliperunat
0

Chiliperunat eli patatas bravas ovat tapas-ravintoloiden ylpeys espanjassa. Salsa brava tehdään yleensä ravintolan salaisella reseptillä.

Tomaattinen papumuhennos
0

Espanjalaiseen tyyliin tehty papumuhennos on herkku sellaisenaan, tai sitä voi käyttää lisukkeena liharuokien kanssa.

0

Kalaa suolakuoressa on kalan käsittelyä inhoaville helppo ruoka toteuttaa ja lopputulos on kuin ravintolassa konsanaan.

Chorizoa viinissä
0

Chorizoa viinissä on yksinkertainen ja pikantti tapas-annos, jota löytyy lähes joka kulmabaarista Espanjassa. Ruoka sopii vaikka välimerihenkiseen noutopöytään tai piknikille.

Espanjalainen perunamunakas
1

Perinteinen espanjalainen perunamunakas eli Tortilla Española sopii sellaisenaan syötäväksi, osaksi tapas -pöytää tai aamiaiseksi. Keikautettuna tai ei, aina yhtä hyvää.

2

Tonnikalapata “Marmitako” espanjan tyyliin saviruukussa valmistettuna on niitä helppoja ruokia, jonka kasaat nopeasti ja se paistuu uunissa sillä aikaa kun käyt saunassa.

Sitruunakala
0

Muikean herkullinen sitruunakala on parhaimmillaan kiinteälihaisesta kalasta tehtynä. Näitä löytyy esim. etnisten ruokakauppojen pakastealtaista.

Balsamico-sienet
0

Nämä Tapas-herkkusienet on näppärä tehdä ja ne ovat todella herkullisia. Noutopöydässä ehdoton valtti.

Romesco-kastike
0

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

2

Aioli tehdään perinteisesti ilman kananmunaa, mutta hyvää se on nykytyylillä majoneesipohjaisenakin. Kastiketta voi käyttää vaikka perunasaatin maustamiseen.

Sherry-majoneesikeitto
0

Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.

Paistettu maito eli Leche Frita
0

Yön yli hyytynyttä maitovanukasta (Leche Frita) voi paistaa kuin pihviä. Leivityksellä paistettu maito saa rapean pinnan. Hedelmäkompottia kylkeen ja ai kun maistuu.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

Musica
0

Katalonialaiset juhlat kestävät aamuun ja muusikoilla pitää riittää energiaa. Tällä jälkiruoalla kitara soi koko yön.

Kalapata Iberia
0

Pitkin Iberian niemimaata tehdään tätä loistavaa kalapataa, johon käy myös meidän kotoinen made.

Paholaisenhillo
0

Tulisen makea paholaisenhillo on oiva lisuke burgereille tai grillipöytään. Paholaisenhilloa voi tehdä ison potin kerralla, Jääkaapissa se säilyy pitkään.

1 2 3