
Kanavartaat Ras el Hanout
Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.
Ruokia arabimaista. Lammasta, tagineja ja hummusta.
Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.
Marokkolainen kasvismureke on sen verran tuhti, ettei metsuriakaan haittaa lihan puuttuminen. Oikeilla lisukkeilla tämä on suorastaan juhla-ateria.
Arabimaiden legendaarinen Fattoush-salaatti saa makua mintusta ja sitruunasta. Leipä tekee siitä ruokaisan.
Helppo herkku grillipöytään. Valmiiksi paahdettua ja kuorittua paprikaa löytyy jo hienosti mm. Lidlistä.
Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.
Herkullinen ja ruokaisa arabikeittiön perussalaatti. Varioi tabbouleh mielesi mukaan kauden kasviksilla.
Kotona tehty kebab on usein jopa parempaa kuin kulmaravintolan Iskender. Tätä kannattaa tehdä reilu pötkö kerralla ja pitää pakkasessa aina varalla. Juhlien jälkeenhän tämä jos joku pelastaa päivän.
Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sitruunakana on pääsäislounaan piristävä ruoka.
Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.
Falafel on täyttävä ja maukas kasvispyörykkä lähi-idästä. Reseptejä riittää jos jonkinlaista, mutta tässä niistä yksi, jossa pähkinäistä makua korostetaan tahinilla.
Halloum juusto tulee Kyprokselta ja on koostumukseltaan sen verran tukeva, että sitä voi huoletta paistaa.
Couscous on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä loistava ruoka sellaisenaan mutta toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.
Tagine on pohjoisen Afrikan karjalanpaisti – yleensä lampaanlihasta. Tässä päärynän ansiosta makea ja rikas versio.
Hieman tulinen ja hunajan ansiosta hennon makea dippi. Erinomainen pikantti lisä meze-pöydässä.