Fattoush-salaatti
Arabimaiden legendaarinen Fattoush-salaatti saa makua mintusta ja sitruunasta. Leipä tekee siitä ruokaisan.
Ruokia arabimaista. Lammasta, tagineja ja hummusta.
Arabimaiden legendaarinen Fattoush-salaatti saa makua mintusta ja sitruunasta. Leipä tekee siitä ruokaisan.
Tagine on pohjoisen Afrikan karjalanpaisti – yleensä lampaanlihasta. Tässä päärynän ansiosta makea ja rikas versio.
Hieman tulinen ja hunajan ansiosta hennon makea dippi. Erinomainen pikantti lisä meze-pöydässä.
Trendikäs aamiainen/brunssi shaksuka tulee Lähi-Idästä. Mausteina muun muassa jeeraa eli jauhettua juustokuminaa. Jos pekoni ja nakit alkaa kyllästyttää, niin laita tällä aamu käyntiin.
Herkullinen ja ruokaisa arabikeittiön perussalaatti. Varioi tabbouleh mielesi mukaan kauden kasviksilla.
Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.
Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.
Kotona tehty kebab on usein jopa parempaa, kuin kulmaravintolan Iskender. Tätä kannattaa tehdä reilu pötkö kerralla ja pitää pakkasessa aina varalla. Juhlien jälkeen tämä pelastaa päivän kuin päivän.
Marokkolainen salaattilautanen “chalada” on täynnä reipasta makua, väriä ja iloa. Koko komeuden kruunaa sitruunainen ja makean karvas salaatinkastike, johon tässä reseptissä käytetään appelsiinimarmeladia.
Arabikeittiön makuja tarjoava upea lihapata sopii kylmään iltaan. Sitruuna antaa muhkeaan pataan kaivattua kepeyttä.
Marokkolainen kasvismureke on sen verran tuhti, ettei metsuriakaan haittaa lihan puuttuminen. Oikeilla lisukkeilla tämä on suorastaan juhla-ateria.
Sitruunakana on piristävä ja kevyehkö ruoka. Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sopii myös loistavasti pääsiäiseen.
Helppo herkku grillipöytään. Valmiiksi paahdettua ja kuorittua paprikaa löytyy jo hienosti mm. Lidlistä.
Couscous (tai tuttavallisemmin meillä kuskus) on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä varustettuna tästä tulee loistava ruoka sellaisenaan. Toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.
Kokonaisena grillattu broileri on paitsi näyttävä, se myös pysyy luidensa ansiosta mukavan mehukkaana grillauksen aikana. Tässä reseptissä grillikana saa arabityylisen makumaailman.
Lampaanmaidosta tehty aromikas ja suolainen halloumi-juusto tulee Kyprokselta. Se on koostumukseltaan sen verran tukevaa, että sitä voi huoletta paistaa pannulla. Juusto on myös erinomainen sivuosan esittäjä grillikekkereissä.