Selataan: Aasia

Aasialaiset reseptit mm. Japanista, Thaimaasta ja Indonesiasta.

Kassleria aasialaisittain
0

Tämä gourmee-elämys onnistuu kotikokiltakin vaivattomasti. Kassleria aasialaisittain muhii uunissa pitkään mutta on muuten vaivaton tehdä. Lihan kruunaa liemestä kasaan keitetty kastike.

Kanavartaat ja Satay-kastike
1

Nämä grillivartaan voit tehdä kanasta tai possusta, jopa kalasta. Satay-kastike on melko tulisesti maustettu pähkinä-kookosdippi, joka on mahdottoman hyvää.

Lämmin nuudelisalaatti
0

Nuudelisalaatti on varsin tuhti ruoka, joka käy hyvin vaikka lounaasta. Sitä voi myös täydentää kanalla tai kalalla halutessaan.

Karamellisoidut bataatit
0

Bataatit ovat luontaisesti makeita vihanneksia, joten ne käyvät myös jälkiruokaan erinomaisesti. Tässä japanilaisten näkemys aiheesta.

Tofuwokki
0

Tofuwokki on maistuvaa pikaruokaa. Tofu itsessään on yksi vanhimmista ja nykyään kovin muodikkaista lihankorvikkeista. Tähän reseptiin tarvitaan kiinteää tofua jota löytyy aasiamarketeista.

Vihreä curry
0

Reseptin sydän on vihreä curry -tahna. Makeaa, tulista ja kevyttä, kuten thaimaalainen ruoka parhaimmillaan on.

Itämainen kalkkunasalaatti
0

Itämainen kalkkunasalaatti on herkullinen ja täyttävä ruoka, jonka pyöräyttää käden käänteessä. Kypsiä kalkkunatuotteita alkaa löytyä marketin hyllystä jo mukavasti.

Lohi sashimi
0

Tuoreesta kalasta laitettu sashimi ja sen päälle hyvät tilpehöörit. Tässä sashimia tehdään lohesta tai siiasta aasialaisin maustein höystettynä.

Ramen-keitto
0

Ramen-keitto on trendikästä ruokaa. Japanilaiset osaavat tehdä keiton liemestä niin maistuvan, että tämän voi huoleti tehdä myös kasvisversiona.

Teriyaki-lohi
0

Klassinen teriyaki-kastike sopii marinadiksi lohen lisäksi monelle lihalle. Kaupasta kastiketta saa valmiina, mutta se on myös erittäin helppo tehdä itse, eikä jää avattu kastikepullo roikkumaan jääkaappiin.

Karkkipossu (arkiversio)
0

Farang -ravintolan karkkipossu oli aikanaan sensaatio. Ravintolaversion tekeminen vaan ottaa monta päivää, joten me teimme siitä parissa tunnissa tehtävän arkiversion, joka on lähes yhtä hyvää!

Nopea sriracha-kastike
0

Alkuperäinen sriracha-kastike tehdään käyttämällä, mutta samanlaisen maun syvyyden saa oheisilla aineksilla. Miten vaan teetkin, tämä “aasian ketsuppi” sopii melkein jokaiseen ruokaan.

Rapuwokki
0

Aasian makuja ylistävä rapuwokki saa mehukkuuden sitruksista. Lisää chiliä maun mukaan ja nauti puolikuivan valkoviinin kanssa.

Bulgogi
0

Korean kansallisruoka bulgogi on erittäin maistuva liharuoka. Salaisuus piilee hedelmäisen makeassa marinadissa. Tarjoa ruoka nuudelien ja hedelmäisen täyteläisen punaviinin kera.

sukiyaki
0

Sukiyaki on japanilaisten kylmien päivien lihapata. Hyvin maukas ja helppo kuin mikä tehdä.

Sushi-riisi
3

Suomalainen puuroriisikin käy sushin tekemiseen. Valmistusprosessi ja riisiviinietikka ovat ne tärkeimmät.

Naudan sisäfile aasialaisittain
0

Naudan sisäfile ei ole ihan ilmaista, joten sen valmistus kannattaa tehdä huolella. Tässä on herkullinen ohje näyttävään aasialaistyyliseen annokseen, joka käy juhlaruoasta sellaisenaan.

0

Udon-nuudelit imevät itseensä upeasti makuja ja ne paksuuntuvat uskomattoman paljon keitettäessä. Maustamisen ja täytteiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

Panang curry
0

Panang curry saa kermaisen olemuksensa kookosmaidosta ja rapeutta suolapähkinöistä. Lempeä curryn lämpö yhdistettynä ruokosokeriin. Yllättävän helppo aasialainen herkkuruoka.

Malesialainen kanakastike
2

Malesialainen kanakastike on täynnä tropiikin makuja; makeaa kookosta ja chilin lämpöä. Kastike on hyvin ohutta, kuin keittoa, jota voi syödä parhaiten lusikalla.

Maki sushi
0

Klassiset levärullat joissa täytteenä vihanneksia, kalaa, rapuja etc. Rullaamisen tarvitaan bambumatto.

Tom Yum
0

Tom Yum -keitosta on olemassa kaksi versiota; kirkas Tom yum Goong ja kermainen Tom yum nam khon. Miten vaan teetkin, legendaarinen thaimaalainen peruskeitto on hapan-imelä ja vie kielen mennessään.

Ananasriisi
0

Näyttävä, kuoreensa katettu ananasriisi on aasialaisen ruoan maukas kumppani. Se syntyy helposti vaikka eilisen päivän ylijäämäriisistä.

Tempura
0

Tempura tarkoittaa japanilaiseen tyyliin uppopaistettuja vihanneksia tai rapuja rapeassa frittikuoressa. Dippaile ja nauti.

0

Pähkinä tuo kevyeen ruokaan mukavaa täyteläisyyttä. Reseptin tuore kurkku taas pitää ruoan raikkaana. Hyvä yhdistelmä.

Thaimaalainen kanakeitto
1

Tom Kha Gai eli thaimaalainen kanakeitto on lempeän tulinen ja aromikas. Tee tee täyttävästi nuudeleilla tai kevyempänä ilman niitä.

Laksa - nuudelikeitto
0

Laksa on nuudelikeitto Kaakkois-Aasiasta. Tässä käytetään tyypillisesti riisinuudelia. Ruoka ei tarvitse lihaa, mutta tähän voi hyvin upottaa eilisen paistin tai grillatun broilerin jämät.

1 2