Panzanella-leipäsalaatti
Kannattaako kuivahtanutta leipää heittää roskiin? Ei, vaan siitä voi tehdä panzanella-leipäsalaatin. Helppo kesäherkku kasata vaikka kesämökillä.
5:2 dieetti tarkoittaa sitä että kaksi päivää viikossa syödään noin 500 kaloria. Tässä listatut reseptit ovat kevyitä ja soveltuvat paastodieettiin.
Kannattaako kuivahtanutta leipää heittää roskiin? Ei, vaan siitä voi tehdä panzanella-leipäsalaatin. Helppo kesäherkku kasata vaikka kesämökillä.
Lempeän paahteinen maa-artisokkakeitto vie kielen mennessään. Vielä palsternakkasipsit päälle niin on kuin ravintolassa!
Kalamureke on herkullinen ruoka, jota oikein valittu valkoviini rakastaa. Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.
Silloin tällöin maailmalta tipahtaa resepti, jossa ei aluksi näytä olevan mitään järkeä. Lehtikaalisipsit kuulostavat aivan oudolle mutta kun kerran niitä maistaa, positiivinen yllätys on suuri.
Haukipullat tai hienommin kvenellit, ovat järviemme herkullista lähiruokaa parhaimmillaan.
Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.
Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.
Italiaksi Ribollita tarkoitaa “uudelleen keitettyä” ja sillä tavallahan se keitto vaan paranee kerta kerralta.
Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.
Ravintolatasoinen annos jolla yllätät vieraasi. Paistettu siika on kalojemme aatelia.
Kanapaistos tulee näppärästi uunivuoassa. Uusien perunoiden tuoreus yhdistettynä kirsikkatomaatteihin – aivan upeaa kesäruokaa.
Perinteisen pakasteseitin sijaan juustokalan voi tehdä fiinimmin arvokalan fileestä. Helppo ja herkullinen resepti.
Raikas sitruunarisotto on mukavan täyttävä lisuke esimerkiksi lohiruoalle. Se tulee näppärästi ja nopeasti paistinpannulla.
Savulohisalaatti on näyttävä ja täyttävä ruoka. Voit tehdä sen kahdella tapaa; tyylikkäästi tai mukavasti.
Herkullinen ja ruokaisa arabikeittiön perussalaatti. Varioi tabbouleh mielesi mukaan kauden kasviksilla.
Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.
Herkullisen caesarsalaatin salaisuus on kastike. Siihen saadaan suola ja upea aromi anjoviksesta. Caesarsalaatti on sen verran tuhti että käy hyvin lounaasta.
Dolmades eli viinilehtikääryleet on helppo tehdä vaikka herukkapensaan lehdistä jos et löydä viinilehtiä.
Lohisalaatti saa tässä maukkaan piparjuurikerman kumppanikseen. Helppoa ja nopeaa kesäruokaa parhaimmillaan.
Kesäisen tuoreet kasvikset parhaimmillaan. Sulatejuusto tuo rakennetta ja viherpippuri mukavan säväyksen. Tarjoa kesäkeitto hyvän leivän ja oikean voin kanssa.
Parsan herkkä aromi sopii risottoon erinomaisesti. Parsarisotto on maalainen mutta hienostunut kevään herkkuruoka, johon saa upean raikkaan säväyksen reippaalla sitruunalla.