Ravintola Zinnkeller – Vinkki Silvaner-viiniviikolle

0

On trendiravintoloita, on ruokatrendejä ja sisustuksia. On uusia ravintolakonsepteja. Niitä tulee ja menee. Sitten on Zinnkeller, joka pintamaalia lukuunottamatta on se sama rakastettu saksalainen kortteliravintola Kruununhaassa – jo vuodesta 1980.

Paikka on todella autenttisella maulla sisustettu. Tiiviitä puuloosseja. Hanhitapettia. Erilaisia oluttuoppeja hyllyt väärällään. Hymyilevät tarjoilijat dirndl-mekoissaan kiikuttavat reippaita annoksia keittiöstä. Jos olet joskus ollut Saksassa ravintolassa, Zinnkeller on kuin ”matka ilman liikkumista” Jamiroquain sanoja lainaten. Ravintolassa voi todellakin helpottaa matkustusikävää, joka pysähtyneisyyden vuotena 2020 on ollut alati läsnä.

Miesruokaa ja klassikkoannoksia

Zinnkellerin ruoka on juuri sitä mitä tähän konseptiin kuuluu; reilua miesruokaa Saksan malliin. Se trendi on löydetty 200 vuotta sitten, eikä hyväksi havaittua asiaa kannata muuttaa. Listalla näkyy ilahduttava määrä klassikoita: Sianpotkaa, leberkäseä, currywurstia, wieninleikettä ja Flammkucheneita.

Nämä herkut huuhdellaan alas saksalaisella laatuoluella kuten: Augustiner, Weihenstephaner tai Erdinger. Zinnkellerin viinilista on napakka, mutta ajatuksella kerätty ympäri Saksan laatuviinialueita. Viinilista on myös epätrendikkäästi hinnoiteltu asiakasystävälliseksi.

Zinnkellerin Silvaner-viikot 7-13.2020

Ravintola Zinnkeller on luonnollisesti mukana Saksan viinitiedotuksen järjestämällä Silvaner-viiniviikolla, jota juhlitaan ravintoloissa ja kotona saksalaisen Silvaner-viinin säestyksellä.

Kolmen ruokalajin Silvaner-menu on tarjolla koko viikon.

  • Silvanerilla höystetty broileri-vihanneskeitto ja kermavaahtoa
  • Broilerinrintafileetä Silvaner-kastiketta, herkkusienimuhennosta ja taglietellea
    TAI
    Voissa paistettua kuhafileetä, kermaista hapankaalia, persiljaperunat.
  • Paistettuja omenarenkaita ja vaniljakastiketta.
    Hinta 35€

Viinipuolella löytyy ravintolan valikoimasta kolme Silvaneria. Näistä erityisesti Baldauf Ramsthalin Muschelkalk Silvaner Kabinett Trocken 2019 on 35€ pullohinnalla erittäin hyvä syy pöytävaraukseen.

Silvanerin sydänmailta, Frankenista tuleva Baldauf Muschelkalk Silvaner Kabinett Trocken 2019 on upea ilmestys, jossa alueen jäntevät hapot ja mineraalisuus ovat hienosti läsnä. Tämä viini saapuu pöytääsi 35€ hintaan, jota voi Helsingin kantakaupungissa pitää melko suurena ihmeenä.

Restaurant Zinnkeller

Meritullinkatu 25, Kruununhaka, 00170 Helsinki

Zinnkeller.fi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi