Ravintola Rafla on paremman arkiruoan äärellä

0

Telkusta ja keittokirjoista tuttu kaveri Alexander Gullichsen elää niin kuin opettaa. Hänen mielikuvituksellisesti nimeämänsä ravintola Rafla on puhtaiden perusmakujen äärellä. Parempaa arkiruokaa -ajatus lunastaa tyylikkäästi lupauksen.

Olin ensimmäinen joka repi ovea 11:30. Vanavedessäni seurasi kuitenkin minuutin sisään ensimmäinen aalto, ja hetkeä myöhemmin ravintola Rafla olikin jo täynnä. Lounasaika on ilmeisen kiireinen joka päivä. Ja siihen on syy; ruoka on hyvää ja palvelu ripeää, hymyssäsuin tuotettua. Rafla itse luonnostelee teemakseen ranskalais-skandinaavisen keittiön, jolla haastetaan jopa isoäiti?!

Lounasmenu vaihtuu pari kertaa viikkoon. Alkuun löytyy mm. tyrnishottia, keittoa ja salaattia, jonka kokoa voi säädellä alku- tai pääruoaksi sopivaksi. Varsinaisissa pääruokalajeissa löytyy mm. lihaa tai pastaa. Sen lisäksi A la carte -listalta nostetaan pari vaihtoehtoa lounaalle. Lounaalla on valittavana yksi jälkiruoka.

Vihersalaatti 6€

Rafla lounas alkusalaatti

Vihersalaatti on aina suuri riski. Jos salaatista saa revittyä jotain mielenkiintoista – ollaan jo pitkällä? Raflassa riskinotto kannatti. Marraskuun ankeudesssa rouskuteltu tuore sekalainen salaatti, jossa oli nätti öljy+viinietikka, oli erittäin positiivinen kokemus. Sävyä haettiin uunipaahdetuilla kirsikkatomaateilla ja suolatuilla pinjansiemenillä. Makea-suolainen yhdistelmä teki vihersalaatista suorastaan nautittavan. Kyljessä tullut vaalea leipä oli tuore, mutta ruisleipä toissapäiväistä.

Porsaanposki ja haudutettu punakaali 10,50€

Ravintola Rafla lounas porsaanposki

Porsaanposki oli hautunut tuntikaupalla ja mureus taattu. Punakaalit niin ikään pehmeän makeaksi haudutettu. Ensin tuumasin, että annoksesta puuttuu suola, mutta pikkuhiljaa edettyäni annoin asian olla. Varsin simppeli, mutta sinänsä onnistunut annos ei muuta korostusta kaivannutkaan.

Raflan lounaalla saa myös viiniä jollain tapaa siedettävään hintaan; 1dl 5€ / 2dl 10€. Possunposken kylkeen ilmestyi Tenuta Saint’Antonion Scaia Corvina 2012, joka hämmästytti makean marjaisella ensimuiskauksella, mutta tasaantui siitä nätiksi ja melko tanniiniseksi tyylinäytteeksi harvoin lajikeviininä nähdystä rypäleestä. Varsinkin tähän annokseen viini sopi loistavasti.

Brownie ja jäätelöä 5€

Ravintola Rafla lounas jälkiruoka

Kun on tyytyväinen kahteen ensimmäiseen lautaseen, ei jälkiruokaa kannata sivuuttaa, etenkin kun se irtoaa viitosella. Pienen odottelun jälkeen eteen ilmestyi nätti annos ja se osoittautui todella huikeaksi. Pehmeän valuva brownie, hieman hapokkuutta tuova mascarpone-creme, makea vaniljajäätelö sekä tiukka vadelmamelba olivat yhdistelmä, jonka muistaa pitkään. Sanalla sanoen taisi olla paras jälkiruoka mitä on lounaalla tullut koskaan vastaan? Täydet pisteet.

Raflan lounas on hyvä tapa

Mummon ruoat ovat hyviä, mutta Rafla painii ylemmässä sarjassa olematta kuitenkaan liian fiini. Hyvä lounas on myös varmasti yli lounassetelin arvoinen.  Ja aina ei tarvitse, eikä ehdikään mennä pitkän kaavan mukaan, joten kipollisella hyvin tehtyä Raflan pastaa ajaa varmasti asian koko päiväksi.

Jos olisin lounasaikaan lähempänä Punavuorta, tekisin Raflasta hyvän tavan – niin kuin tämä kantaporukka onkin jo tehnyt.

Ravintola Rafla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi