Ravintola Ö ei kuulu mappi Ö:n

0

Viron parhaaksi ravintolaksi 2008 ja 2009 valittu ravintola Ö on uudelleen avaamisensa jälkeen vireessä tavoitellessaan kirkkaimpia kruunuja.

Trendikkäästi virolaisiin pientuottajiin ja sesonkeihin luottava ravintola Ö on kiistatta uuden virolaisen keittiön kirkkaimpia tähtiä. Ravintola Ö ei hätkähdä satoja vuosia vanhoja keittiötekniikoita, vaan ohjaa ne mallikkaasti 2010-luvulle. Ravintola Ö:n keittö on tuttu monelle Virolaiselle huippukokille.

Satamaan johtavan kadun varressa, Rottermannin korttelissa uudelleen avattu ravintola Ö on kuin sisustuslehden sivuilta. Vanhat kiviseinät ja modernin tyylikkäät puupöydät ja tuolit. Yrttien kuvia seinillä. Leppoisa Nu Jazz kaiuttimissa. Puitteet hienolle illalliselle kunnossa.

Ravintola Ö - amuse bouche

Keittiö tervehti mm. jäkälällä. Eikö ne virolaiset meitä suomalaisia poroiksi jossain vaiheessa kutsuneetkin? Kunnianhimoinen, mutta hiukan kaksijakoinen aloitus; toiset palat maistuivat, toiset ei miltään.

tallinnan_ravintolat_o_restoran_savuankka

Savuankka tilpeehööreineen oli erinomainen. Seurakseen se sai Pascal Jolivet Pouilly Fume 2013, joka oppi ruoan hienoon savuaromiin esimerkillisesti. Annoksen kirsikkatomaatit tulevat Tallinnan lähellä sijaitsevan viljelijän talokasvihuoneesta. Todella maukkaita.

Ravintola Ö - kampasimpukat

Parhaimmat kampasimpukat mitä ikinä on tullut syötyä. Toinen puoli savustettu, toinen paahdettu katajanmarjoilla. Seurana aika runsaasti omenahilloketta ja lasiin lorahti paikallisen tuottajan siideriä – joka ihan ok, mutta ei liputuksen arvoinen.

Ravintola Ö - kyyhky

Kokonaisen kyyhkyn syöminen on luolamieshommaa. Tarjoilija toikin huomaavaisesti extra-lautasliinan mässäilyä varten. Kyyhky oli täydellinen; mehukas, hiukan savuarominen. Kyyhkyn sydän oli paistettu erikseen tarjolle. Jouluarominen kastike ja palsternakat komppasivat annokseen hyvin. Pisteenä i:n päällä Louis Jadot Pinot Noir 2010.

Ravintola Ö - jälkiruoka

Hiilihappojää ei varmaan mene koskaan muodista? Tähän tyrniseen jälkiruokaan se antoi varsin näyttävät puitteet. Maku ei tosin ollut ihan yhtä näyttävä kuin annos. Baron von Knyphausen Riesling Spätlese 2009 korjasi tilanteen.

Ravintola ö loppukaneetti

Kaiken kaikkiaan hyvä illallinen. Tässä nyt on sitä uutta virolaista keittiötä hienoimmillaan. Hatunnosto kunnianhimosta, jolla keittiö luo ruokatuotettaan. Tallinnan ravintoloita riivannut varovaisuus makujen kokoon saamisessa ei pääsäänöisesti ole Ö:ssä ongelma. Hienoa esillelaittoa ja kelpo viinit.

Neljän ruokalajin illallinen 46€
Viinipaketti 32€

restoran-o.ee

9.0 Asteikolla 1-10

Arvosanaan vaikuttaa kokonaisuus; miljöö, palveluasenne, osaaminen, ruoka, viini sekä niiden hinnat.

  • Hinta-laatu 9
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi