Ravintola Nokka: Pinot Noir -Viikon teemamenu ja viinit

0

Syksyn riistaisia makuja yhdistettynä saksalaisiin Pinot Noir -viineihin. Katajanokan legendaarinen Ravintola Nokka on mukana saksalaisen Pinot Noir / Spätburgunderin teemaviikolla. Seuraavassa esimaistiaiset ravintolan menusta, viineistä ja reseptejä kotikokeille.

Saksan viinitiedotuksen järjestämää Pinot Noir -Viikkoa vietetään 26.10 – 1.11.2020. Viikolle osallistuu ravintoloita Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Pääsimme ennakkomaistelemaan Ravintola Nokan tarjontaa, josta vastaa ympäri maailman keittiöitä kolunnut, metsästävä keittiömestari Ari Ruoho.

Ravintola Nokka Pinot Noir -viikko
Ravintola Nokka Kylmäsavustettua haukea ja ruista
Kylmäsavustettua haukea ja ruista. Lasissa hämmästyttävän upea saksalainen kuohuva, Pinot Noir -rypäleestä: Raumland Cuvée Marie-Luise Brut.
Ravintola Nokka peuratartar
Peuratartar ja mukana ollut kuusenkerkästä tehty majoneesi sointuivat loistavasti J2 Spätburgunder Becker Landgraf 2017 metsämarjaisuuteen. Annoksen resepti Saksan Viinitiedotuksen sivuilla.
Emmervehnää ja sieniä
Emmervehnää ja metsäsieniä. Upea risotto syntyy myös kotimaisesta raaka-aineesta. Annoksen resepti Saksan Viinitiedotuksen sivuilla.
Kurpitsaa ja sorsankoipea
Kurpitsaa ja sorsankoipea. Kerrassaan mahtava väliruoka oli omiaan herkkäaromisen Pinot Noirin kanssa.
Sorsanrintaa
Savustettua villisorsanrintaa ja karviaista. Annoskokonaisuus vailla vertaa. Keveysti savun makuinen sorsa sopi täydellisesti yhteen moniulotteisen ja robustin Nokka Pinot Noir 2016 kanssa. Annoksen resepti Saksan Viinitiedotuksen sivuilla.
Puolukka-kossusorbetti
Puolukka-kossusorbetti. Tämä raikuvan puolukkainen annos putsaa paletin jälkiruokaa varten. Annoksen resepti Saksan Viinitiedotuksen sivuilla.
Aterian päätti ajatukset mummolaan vievä korvapuusti & kumppanit. Annoksen resepti Saksan Viinitiedotuksen sivuilla.

Harmoninen, suomalaiseen luontoon kumartava pitkä menu viineineen yltää ravintolan korkealle asetettuun rimaan. Tässä on jälleen loistava esimerkki siitä, mitä maamme raaka-aineista parhaimmillaan voi saada aikaan.

Ravintola Nokka

Saksan Viinitiedotus

Illallisen nautimme Ravintola Nokan ja Saksan Viinitiedotuksen kutsusta.

Teksti: Janne Suomi
Kuvat: Saksan Viinitiedotus

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi