Ravintola Lasipalatsin parsaviikot

0

Ravintola Lasipalatsi aloittaa 10. kerran parsaviikkonsa – juhlavuosi siis kyseessä. Teemaviikoilla menee 1000 parsaa ja 15 litraa hollandaise-kastiketta päivässä – puhumattakaan muista sesonkiherkuista, joita parsan kanssa tarjoillaan.

Parsaviikot aloitellaan valkoisella parsalla. Se tulee saatavuuden mukaan joko Hollannista, jossa tällä hetkellä pellot vielä pahasti jäässä, tai Perusta, joka ei aivan lähiruokakriteerejä täytä mutta parsaviikoilla kasvista joka tapauksessa löytyy. Heti kun vihreää parsaa alkaa nousta, otetaan sitä myös keittiöön.

Ravintola Lasipalatsin parsaviikot ovat perinne, jonka sisältöön ei juuri haluta puuttua. Jotain uutuuksia aina kuitenkin tulee. Tänä vuonna sellainen on upealle kuulostava surf & turf -tyylinen annos vasikan poskesta, hummerista ja parsasta.

Parsakilpailu 2.4 – 25.5.2013

Ravintola Lasipalatsi jatkaa myös kilpailuhengessä. Muistamme juuri päättyneen ”kuka syö eniten blinejä kerralla”. Tällä kertaa ei tarvitse syödä itseään katolleen, vaan voittaja on se joka syö eniten parsa-annoksia koko kilpailun aikana. Syödyt annokset merkataan ravintolasta saatavaan parsapassiin. Laskun voi maksaa myös Finnair Plus vouchereilla. Voittaja saa Amsterdamin matkan kahdelle – sinivalkoisin siivin tietysti.

Parsa ja sen kaverit

Parsaviikoilla on perinteisesti nostettu yksi viinitalo tuottamaan kaikille annoksille suositellut viinit. Tänä vuonna valinta osui Willy Gisselbrechtin sukutilaan Alsacessa ja näiden erinomaisten viinien kera parsan vieno aromi nouseekin uuteen svääriin.

Pääsimme maistamaan ensimmäisiä Hollannista saapuneita parsoja sekä kavalkaadin lisukkeita, joita parsaviikkojen annoksissa on esillä. Kerrassaan herkullisia makuja. Ilmavaa Hollandaisea voisi syödä lusikalla kupista. Parhaiten mieleen jäivät marinoidut osterivinokkaat sekä ilmakuivattu possun niska, joka tulee niinkin läheltä kuin Luumäeltä! Kokonainen menu parsasta olisi kuulostanut vielä eilen vieraalta mutta näiden lisukkeiden kanssa illallisesta saa varmasti hyvin mielenkiintoisen.

Gisselbrechtin viinejä tosiaan löytyy kivasti kuohuvasta Cremantista Grand Cru Rieslingiin, mutta älä lähde ravintolasta maistamatta kuivaa muscattia! Aromimaailma ja rento hapokkuus ovat kuin luotu tähän tarkoitukseen. Täydellinen parsaviini.

Keittiöpäällikkö Petri Simosen parsankeitto-ohje

Trimmaa parsan kanta ja kuori kuorimaveisellä päähän asti. Keitä parsoja pystyssä 4 – 5 minuuttia (koosta riippuen) ja nosta kylmään veteen. Ne voivat odottaa syöjäänsä siellä tunninkin. Juuri ennen tarjoilua, kiehauta ne lämpimiksi.

Ravintola Lasipalatsi

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

 

Reseptitaivaan parsareseptejä

Parsasalaatti
Parsaa ja kinkkua
Parsarisotto

 

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi