Pure Bistro

0

Sympaattinen ja välitön Pure Bistro tarjoaa todella upeaa ruokaa kauppatorin laidalla. Tyyli tosin on bistroksi varsin fiiniä.

Pure Bistro

Pohjoisesplanadi 9, 00170 Helsinki

Helsingin ”vanhakaupunki” käsittää muutaman hassun korttelin kauppatorin ja tuomiokirkon välissä. Näihin kortteleihin alkaa kuitenkin muodostua varteenotettava ravintolakeskittymä sekä kivoja sisäterasseja.

Pure Bistro on melko pieni, kuitenkin valoisa ja iloisen välitön ravintola. Pienten mustien pöytien ympärillä on eriparituoleja – kuin jostain maalaiskirppikseltä hankittuja. Baaritiskit ovat kasattu paneelilaudasta. Vaikka kalusteet ovat tätä uusiomaalaisromattista maalailua – astioista täytyy antaa kunniamaininta. Todella upeita, persoonallisia ja käytännöllisen kokoisia. Tarjoilijoita pyörii ahtaissa väleissä tarpeeksi ja serviisi on nopeaa.

Pure Bistron viinilista

Olimme Mark Barthin vieraana, joten viinit tulivat heidän tilaltaan. Muuten vilkaistuna Pure Bistron viinilista näyttää erinomaiselta (mutta kalliilta, suomessa kun ollaan). Vahvasti eurooppaan kallellaan mutta riittävästi eri tyylejä.

www.weingut-barth.de

Barth Riesling Brut

Barthin viinien seurana maistelimme neljä ruokaa menulta.

Jääkellarin lohta ja tillimajoneesia

Lohi oli varmasti uinut vielä aamulla meressä. Hienot ja herkät maut hellästi kiedottu yhteen. Lohen marinointi täydellinen.

Kampasimpukkaa, perunaa ja kukkakaalia intialaiseen tyyliin

Kampasimpukka on suussa sulava. Päältä mukavan rapea ja sisältä pehmeä. Täydellinen paistotulos. Sen seurana curry-kukkakaali ja jogurtti olivat niin ikään todella herkullisia kumppaneita kampasimpukalle. Hyvin tarkalla kädellä asetettu curry kunnioitti hienosti herkkää äyriäistä.

Torin parhaimmat vihannekset ja parmesaania

Mukavan pikantiksi marinoituja kasviksia ja villiyrttejä. Voi kuulostaa tylsältä mutta en voinut kuin taas kerran hämmästellä miten kasvisruoasta saa näin mielenkiintoisen? Parmesankeksi oli aikalailla ylimääräinen tässä annoksessa.

Paistettua siikaa, pinaattia, uusia perunoita, siian mätiä ja Dijon-murua

Jälleen kerran varsin fiini annos jossa kaikki toimi yhdessä hienosti. Siiassa, yllätys-yllätys, täydellinen paistotulos. Mäti toi annokseen suolaa ja Dijon-muru oli häikäisevän upea piste i:n päällä! Todella loistava kalaruoka.

Välikysymys: Mikä oikeastaan on Bistro?

Voidaan tietysti olla monta mieltä siitä mitä Bistro -käsitteenä nykyään tarkoittaa? Alunperin sillä tarkoitettiin suht simppeliä kotiruokaa hillityllä hintatasolla. La Table aloitti muutama vuosi Helsingin bistro-hysterian ja sen jälkeen käsitteen alkuperä onkin täysin unohtunut. Pure Bistro on tästä varsin hyvä esimerkki – ruoka ja esillelaitto ovat jotain muuta kuin konstailematonta kotiruokaa.

Pure Bistrolle kaikki kunnia

Oltiin nimen osuvuudesta mitä mieltä hyvänsä Pure Bistroa voi lämpimästi suositella hinta-laatunsa puolesta kaveriporukalle, joka haluaa aloitella iltaansa poikkeuksellisen hyvän ruoan ja viinin säestyksellä. Pure Bistron ruoka on kunnioitettavan hienosti ja taidokkaasti tehty. Filosofia on myös vahvasti esillä; puhtaat maut ja tuoreet raaka-aineet. Tähän nojataan nyt kaikkialla ja näinhän sen pitää ollakin.

Kolmen ruokalajin menu 44€ ja annoksia saa tilata yksittäinkin. Varsinaisten annoksien lisäksi on tarjolla pikkuruokia (varotaan sanomasta Tapas), joita on kiva napsia juoman ohella.

Varaa pöytä ajoissa – tästä tykätään nyt kovasti.

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

www.purebistro.fi

7.0 Asteikolla 1-10

Arvosanaan vaikuttaa kokonaisuus; miljöö, palveluasenne, osaaminen, ruoka, viini sekä niiden hinnat.

  • Hinta-Laatu 7
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi