Platz – Italialaista Rottermannin korttelissa

0

Rottermannin kortteliin on kehittynyt mukava ravintolakeskittymä. Näistä nousee edukseen mm. Italialainen Platz, jonka lounaan kävimme testaamassa.

Ravintola Platz
Roseni tn 7, Tallinna

Rottermannin kortteleiden kävelykaduille on ilmestynyt erinomainen viihtymisalue, josta löytyy paljon ravintoloita ja lounge-terasseja. Korttelit sijaitsevat Viru-keskuksen ja sataman välissä, eli aivan Tallinnan ytimessä. Ravintola Platz on vanhassa kivimakasiinissa ja se on uudistettu sisältä todella viihtyisän näköiseksi. Holvikaaria ja trendikkäitä kalusteita. Ravintola on varsin iso, kahdessa salissa, joten tilaa varmasti riittää illallakin.

Rakennuksen edessä, kävelykadulla on myös iso ja viihtyisä terassi ja koska oli nätti päivä, jäimme siihen.

Ideana oli testata paikan yleistä tasoa, joten otettiin jotain lounaslistan ulkopuoleltakin. Tarjoilija tuli nopeasti – ruossa sitten kestikin yli puoli tuntia.

Vuohenjuustosalaatti 5€

Salaatti oli tuoreen raikas ja siinä oli käytetty laadukasta vadelmabalsamicoa. Kooltaan se vaan oli kovin vaatimaton.

Päivänpasta 9€

Possunlihaa ja kermaa sisältänyt pasta oli myös perushyvä mutta sekin oli yllättävän pieni kooltaan – varsinkin kun hintaa oli roiskaistu ysi.

Kevätkananpoikaa linnunmaksamoussella 13,50€

Kananpoika oli erinomainen. Rapea päältä ja vielä mehut tallella. Se oli täytetty upealla linnunmaksa-yrtti moussella. Lautasen reunalla oli todella upeaa ja makeaa bataattipyreetä.

Vähän kaksijakoinen tunnelma jäi ravintola Platzista mutta kyllä täällä täytyy käydä kokeilemassa illallinen joskus. Sittenhän tuon näkee mikä paikan taso oikeasti on? Jos jollain on kokemuksia niin jätä kommenttisi alla olevasta lomakkeesta.

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

 

5.0 Asteikolla 1-10

Arvosanaan vaikuttaa kokonaisuus; miljöö, palveluasenne, osaaminen, ruoka, viini sekä niiden hinnat.

  • Hinta-Laatu 5
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi