Pecorinoa kahdella tapaa

Kaupallinen yhteistyö

Umani Ronchi

Pecorino tarkoittaa tunnetun italialaisen lampaanmaitojuuston lisäksi myös rypälelajiketta. Etenkin Marchen-maakunnan viljavilla mailla lampaat (italiaksi pecora) laiduntavat viinitarhojen läheisyydessä ja viinirypäleet ovat niiden suurta herkkua.

Umani pecorino

Umani Ronchi Vellodoro Pecorino 2017

Alkon tuotenumero 527977 12,21 € / 0,75l 16,15 € / l

Alko verkkokauppaohjaus
Pecorino-rypäle on vuosisatoja vanha, mutta sen viljely väheni ajan saatossa tuottoisampien lajikkeiden tieltä ja nykyään siitä tehdyt viinit ovat melko harvinaista herkkua. Umani Ronchi Vellodoro Pecorino 2017 on aromimaailmaltaan ainutlaatuinen sekoitus päärynää, kukkaisuutta ja sitruksia. Maku on kuiva, raikkaan hapokas ja hedelmäinen.

Yhdistimme lukijoidemme iloksi kaksi pecorinoa; juuston ja viinin risoton muodossa, jossa kummankin ainutlaatuinen makumaailma sulautuu täydellisesti yhteen.

Pecorino-risotto

Pecorino-risotto

Ainekset neljälle

  • 3 dl risottoriisiä (esimerkiksi arborio)
  • 100g pecorino-juustoa
  • 150g pakasteherneitä
  • 3 salottisipulia tai 1 keltasipuli
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl Pecorino-valkoviiniä
  • 1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
  • n. 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • lehtipersiljaa koristeeksi

Vinkki: jos kaipaat lihaisampaa ruokaa, paista suikaleiksi leikattua ilmakuivattua kinkkua hetki pannulla. Kaada rapeat kinkkusiivut annoksen päälle.

Valitse paksupohjainen kasari tai kattila. Lorauta pohjalle puolet oliiviöljystä ja ala ottamaan lämpöä liedellä. Leikkaa sillä välin sipulit hienoksi silpuksi ja raasta juusto.

Nosta sipulisilppu kasariin ja kuullota hiljalleen vedet pois, niin sipuli makeutuu. Älä kuitenkaan ruskista sipulia.

Kaada myös riisi kattilaan, pyöritä minuutin verran, jolloin riisi alkaa kuultamaan kirkkaana. Kaada viini sekä sitruunamehu riisin joukkoon. Mausta  suolalla ja valkopippurilla. Nosta hiukan lämpöä ja keitä pari minuuttia, jolloin viini on lähes haihtunut.

Lisäile kasvislientä vähän kerrallaan ja hauduta risottoa välillä pyöräyttäen kauhalla, ettei se tartu pohjaan.

Kun lisäät viimeiset liemet, kaada myös herneet kasariin. Kiehauta ja viimeistele risotto juustoraasteella sekä lopulla oliiviöljyllä. Italialaisen risoton koostumus on valuva. Tarkista maku ja lisää suolaa jos tarvetta.

Tarjoa risotto Umani Ronchi Vellodoro Pecorino viinin kanssa