Pääsiäismenu sekä viinit

0

Viimeksi päivitetty

Pääsiäinen on rauhoittumisen ja syömisen aikaa. Pyhäpäivää pukkaa toisen perään ja kaupat ovat heikosti auki. Siksi pääsiäisruoka kannattaa suunnitella ajoissa ja varata jääkaappi täyteen.

Auringon iloinen jälleennäkeminen

Koska pääsiäinen sijoittuu kevääseen, lautaselta on hyvä löytyä pirteitä makuja sitruunasta yrtteihin. Pääsiäismenu ei ole mitään ilman lammasta jossain muodossa. Jos lammas kuulostaa epäilyttävälle niin kannattaa kokeilla miedompaa karitsaa. Henkilökohtaisesti en ole ikinä törmännyt siihen ”villasukkaan”, johon lampaan maku usein liitetään. Tämä lieneekin vanhempien sukupolvien kokemuksia huonosti tehdystä lampaasta?

Pääsiäislounas syntyy Hummuksesta, sitruunakanasta ja vihanneksista.

Pääsiäisviinit valitaan tarkasti aromikkaiden ruokien mukaan

Pääsiäisviinit seuraavat ruokien makuja. Sitruunaisen hapokkaita valkoviinejä, tammitettuja ja mokkaisia punaviinejä. Jälkiruoalle raikasta, appelsiinien ja aprikoosien suutelemaa makeaa jälkiruokaviiniä. Sopii myös pashalle, jos jälkiruoan on oltava se perinteinen.

Allaoleva pääsiäismenu kannattaa tehdä seuraavassa järjestyksessä:

Sitruskakun jogurtista voit tehdä jo edellisenä päivänä, joten aloita siitä. Sitruunakanan voi myös laittaa marinoitumaan edellisenä päivänä. Juhlapäivänä varaa potkalle hyvin aikaa, se kun pitää olla useamman tunnin uunissa. Sillä välin voit pilkkoa juurekset jo valmiiksi. Juhlamenussa ajoitus on kaikki kaikessa. Viimeisellä tunnilla tapahtuu paljon ja kaikki olisi saatava tuoreena pöytään.

Alkupaloiksi sitruunakanaa

Hummus ja tuoreet vihannekset sopivat myös kokonaisuuteen erinomaisesti.

Viiniksi sitruunaisen kanan kanssa loistava ja palkittu:

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve (n.10€)

Pääruoka: leppoisasti haudutettua karitsanpotkaa

Karitsanpotkan lisukkeeksi sopii upeasti:

Kukkakaalipyre

Katso myös Heikki Remeksen erinomainen resepti:

lampaankareelle

Viinivalinnan voi tehdä näistä:

El coto (n.13€)

 

Borgo Salcetino Lucarello Riserva (n.20€)

 

Jälkiruoaksi suussasulava; Sitruskakku jogurtista

 

Viini jälkiruoalle löytyy espanjan auringosta

Torres Floralis Moscatel Oro (n.11€)

Tilausvalikoimasta löytyy myös erinomainen ja sitruksinen jälkiruokaviini – kuin tehty pääsiäiseen.

Brown Brothers Orange Muscat & Flora (n. 12€)

Näillä vinkeillä toivotamme erinomaisen rauhallista ja aurinkoista pääsiäistä.

 

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi