Olutmatkailijan Tukholma – Södermalmin pubit

0

Viimeksi päivitetty

Jos Tukholman vanhakaupunki on nähty eikä museot kiinnosta, kannattaa suunnistaa Södermalmin pubeihin. Viking linella kaupunkiin saapuvalla oluenystävällä on kävelymatka loistaviin baareihin, joista löytyy oluita ympäri maailman. Ja toki ruotsalaisten omaa tuotantoa, joka paikoitellen on erinomaisella tasolla.

The Big Ben Pub

The Big Ben Pub

Folkungagatan 97, 116 30 Stockholm, Ruotsi

Vikingin terminaalilta Folkungagatania ylös muutama sata metriä ja edessä siintää upean näköinen brittibaari. The Big Ben Pub, nimensä mukaan, henkii myös sisältä vahvaa englantilaista tyyliä. Hämärän himmeä valaistus ja tummaa massiivipuuta. Tiskillä reilut 10 hanaa. Shepherds Neamelta löytyy usein kaksi real alea. Näistä erityisesti Bishops Finger oikeuttaa istumaan pelkästään tässä pubissa vaikka koko päivän. Pulloissa löytyy mm. Chimayn värisuora. Erittäin leppoisa tunnelma lounge-jazzin tahdissa.

www.bigben.nu

HoneyHoney

tukholma honey-honey

Folkungagatan 59, 116 22 Stockholm

Folkungagatanin ja Östgötagatanin kulmassa Abban biisin nimeä kantava baari tituleeraa itseään gastropubiksi. Keskiviikkona iltapäivällä kenelläkään asiakkaista ei näytä olevan nälkä, jano kylläkin. Klassista massiivipuuta on jälleen suosittu sisustuksessa. Kymmenisen hanaa, joissa mm. Sleeping Buldogia Gotlannin saarelta. Tunnelmaa luo Billy Idol kaiuttimissa ja varsin edulliset hinnat.

honeyhoney.se

Kvarnen

Kvarnen

Tjärhovsgatan 4, 116 21 Stockholm

Viime vuosisadan alussa, 1908 rakennettu jugend-talo ja sen ensimmäisessä kerroksessa upea klassinen ravintolasali. Ajan patinoima metallitiski jatkuu loputtomiin. Tarjoilijoilla sliipatut silkkiliivit. Puitteet oluthetken pyhittämiselle ovat kunnossa. Tiskillä reilut kymmenen hanaa, joissa ei craftilla juuri riehuta. Staropramenia ja Eriksbergia löytyy. Pullovalikoimassa saatavilla mm. Omnipolloa ja Mikkelleriä. Suosittu lounas kertoo myös ruoan tasosta.

kvarnen.com

Omnipollos Hatt

Södermalm Omnipollos Hatt

Hökens gata 1A, 116 46 Stockholm, Ruotsi

Pieni panimobaari maailmanlaajuisesti hypetetyltä Omnipollolta. Kymmenen hanaa, joista pari muuta kuin oman panimon. Kuvaan kuuluu että “jätskipanimon” oluita saa sitruunaslushilla topattuna. Oikea kiviuuni paistaa pizzat, kun pitää saada suolaa kroppaan.

omnipolloshat.se

Oliver Twist

Tukholma Oliver Twist

Repslagargatan 6, 118 46 Stockholm, Ruotsi

Legendaarisessa, 1993 perustetussa Oliver Twistissä on aina 24 hanaa tulilla. Ruotsalaisia pieniä ja isompia panimoita löytyy laidasta laitaan. Annoksia saa 1,5 dl koosta lähtien ylöspäin. Kylmäkaapeissa avautuu huikea pullovalikoima. Erittäin suosittu lounaspaikka myös.

olivertwist.se

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi