Olutmatkailijan Tukholma – Södermalmin pubit

0

Jos Tukholman vanhakaupunki on nähty, eikä museot kiinnosta, kannattaa suunnistaa Södermalmin pubeihin. Viking Linella kaupunkiin saapuvalla oluenystävällä on kävelymatka loistaviin paikkoihin. Baareista löytyy oluita ympäri maailman, sekä ruotsalaisten omaa tuotantoa, joka paikoitellen on erinomaisella tasolla.

Humlehof Bistro

Folkungagatan 128, 116 30 STOCKHOLM

Vikingin terminaalilta Folkungagatania ylös pari sataa metriä ja edessä siintää todella fiksusti sisustettu oluthuone/ravintola. On apteekkilattiaa ja näyttäviä kynttelikköjä katossa. Klassista meininkiä, sliipatulla otteella. Saksalaisia ja tsekkioluita löytyy riittävä määrä. Varsin edullinen paikka.

humlehof.se


The Big Ben Pub

The Big Ben Pub

Folkungagatan 97, 116 30 Stockholm, Ruotsi

The Big Ben Pub, nimensä mukaan, henkii myös sisältä vahvaa englantilaista tyyliä. Hämärän himmeä valaistus ja tummaa massiivipuuta. Tiskillä reilut 10 hanaa. Shepherds Neamelta löytyy usein kaksi real alea. Näistä erityisesti Bishops Finger oikeuttaa istumaan pelkästään tässä pubissa vaikka koko päivän. Pulloissa löytyy mm. Chimayn värisuora. Erittäin leppoisa tunnelma lounge-jazzin tahdissa.

www.bigben.nu


HoneyHoney

tukholma honey-honey

Folkungagatan 59, 116 22 Stockholm

Folkungagatanin ja Östgötagatanin kulmassa Abban biisin nimeä kantava baari tituleeraa itseään gastropubiksi. Keskiviikkona iltapäivällä kenelläkään asiakkaista ei näytä olevan nälkä, jano kylläkin. Klassista massiivipuuta on jälleen suosittu sisustuksessa. Kymmenisen hanaa, joissa mm. Sleeping Buldogia Gotlannin saarelta. Tunnelmaa luo Billy Idol kaiuttimissa ja varsin edulliset hinnat.

honeyhoney.se


Kvarnen

Kvarnen

Tjärhovsgatan 4, 116 21 Stockholm

Viime vuosisadan alussa, 1908 rakennettu jugend-talo ja sen ensimmäisessä kerroksessa upea klassinen ravintolasali. Ajan patinoima metallitiski jatkuu loputtomiin. Tiskillä reilut kymmenen hanaa mm. Staropramenia ja Eriksbergia. Salin takana on bakfickan eli huone, jossa keskitytään ruotsalaiseen ja tsekkiläiseen mikropanimo-olueen. Tarjoilijoilla sliipatut silkkiliivit, puitteet oluthetken pyhittämiselle ovat kaikin puolin kunnossa. Annostarjoiltu lounas on harmillisesti vain keskitasoa.

kvarnen.com


Den Gröne Jägaren

Götgatan 64, 118 26 Stockholm

Satoja vuosia historiaa. Vanha puoli mukavan tunnelmallinen puubaari, uusi puoli irkkuhenkinen sporttipub. Olutvalikoima rajoittuu isoihin nimiin; Staropramen, Brooklyn ja Brewdog muutamia mainitaksemme. Kotimaan ylpeyttä Falconia saa myös. Yksi lasikoko 4dl. Hinnat perustasoa.

www.gronejagaren.com


Hirschenkeller Götgatsbacken

Götgatan 46, Stockholm, T-Medborgarplatsen

Vuonna 1976 perustetulla ravintolaketjulla on muutama paikka ympäri Tukholmaa. Puolinuhjuinen baari on isoista ikkunoista huolimatta melko hämärä. Nimestä voisi päätellä muuta, mutta saksalaiset oluet rajoittuvat lähinnä Paulaneriin. Muitakin oluita toki löytyy, niin Tsekeistä kuin Ruotsistakin. Ruokapuolella schnitzeliä ja vastaavaa miesruokaa. Hinnat varsin kohtuulliset.

hirschenkeller.se


Omnipollos Hatt

Södermalm Omnipollos Hatt

Hökens gata 1A, 116 46 Stockholm, Ruotsi

Pieni panimobaari maailmanlaajuisesti hypetetyltä Omnipollolta. Kymmenen hanaa, joista pari muuta kuin oman panimon oluita. Kuvaan kuuluu, että ”jätskipanimon” oluita saa sitruunaslushilla topattuna. Aito kiviuuni paistaa pizzat, kun pitää saada suolaa kroppaan.

omnipolloshat.se


Oliver Twist

Tukholma Oliver Twist

Repslagargatan 6, 118 46 Stockholm, Ruotsi

Legendaarisessa, 1993 perustetussa Oliver Twistissä on aina 24 hanaa tulilla. Ruotsalaisia pieniä ja isompia panimoita löytyy laidasta laitaan. Annoksia saa 1,5 dl koosta lähtien ylöspäin. Kylmäkaapeissa avautuu huikea pullovalikoima. Erittäin suosittu lounaspaikka myös.

olivertwist.se


Neverland Pub & Restaurang

Medborgarplatsen 3, 118 72 Stockholm

Norjasta tulevat tuoreet katkaravut toast skagenissa ovat vertaansa vailla.

Södermalmin kauppahallista löytyy yhtä ja toista kojua sekä ravintolaa. Myös yksi tunnelmallinen pub, jossa rajoitettu olutlista, mutta erinomainen ruoka.

neverlandsodermalm.se


Black & Brown Inn

Hornsgatan 50 B • 118 21 Stockholm

Mariatorgetin kulmalla oleva baari houkuttelee jo ulkonäöllään. Sisällä viehättävyys vain tuplaantuu. Paikka aukeaa jo puolenpäivän aikaan viikonloppunakin. Heti avaamisen jälkeen hämyinen puubaari alkaa keräämään shoppailuporukoita lasillisen ääreen. Parinkymmenen hanan tarjonnasta löytyy sekä lähialuiden oluita, että kauempaa maailmalta. Pullovalikoimaa myös reilusti. Mahtava tunnelma.

www.blackandbrown.se


Corno Strada – BAR & KÖK

Hornsgatan 37, 118 21 Stockholm, Sweden

Italialais-turkkilainen baari södermalmia halkovan Hornsgatanin varrella. Kymmenen hanaa, joista löytyy perinteistä Norrlands guldia, mutta myös Firestonea ja Grängesbergsia. Aikainen avaamisajankohta (la klo 11) tekee tästä hyvän aloituskohteen Södermalmin kierrokselle.

www.cornostrada.com

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi