Olutmatkailijan Oktoberfest – Wiesn 2019

0

Viime lauantaina, tasan kello 12 Münchenin pormestari Dieter Reiter löi hanan ensimmäiseen oluttynnyriin Schottenhamel-teltassa ja lausui tuhansien janoisten odottamat sanat; ”O’zapft is!” Oktoberfest 2019 alkoi rytinällä. Ensimmäisen kahden päivän aikana rikkoutui miljoonan kävijän raja.

Järjestyksessään 186. Oktoberfest eli saksalaisittain Wiesn juhlitaan Münchenissä, perinteisellä paikallaan Theresienwiesen aukiolla 21.9 – 6.10. Aukion mittakaava on valtava. 104 Hehtaaria, joka vastaa noin 145 jalkapallokenttää. Isoja oluttelttoja on 17 ja pienempiä parikymmentä. Isoimmat olutteltat terasseineen vetävät lähes 10 000 henkeä. Jos päätä ei saa pyörälle litran kolpakoilla 6% festbieriä, alueelta löytyy myös huvipuisto.

Oktoberfest 2019 munchen (1)

Oktoberfestin tunnelma tempaa mukaansa

Festivaalin tunnelma on sekoitus laulavaa vallankumousta, Linnanmäkeä, naamiaisia, syöminkejä ja kaikki tämä ylenpalttisella oluen läträyksellä rytmitettynä. Lähes 500 000 ihmistä päivässä samoin ajatuksin liikenteessä – kokemus on täysin ainutlaatuinen. Mikään sana tai kuva ei riitä välittämään sitä energiaa, joka pauhaavissa teltoissa virtaa.

Oktoberfest 2019 munchen - dirndl dress

Toki teltoissa on eronsa. Hacker-Festzelt on näistä varmasti tunnetuin, se josta legendat lähtevät liikkeelle. Paikalle on tultava kello 10 aamulla, jos meinaa mahtua sisään. Kello 11 tuhannet tanssivat pöydillä. Kello 12 innokkaimpia aletaan kantaa päiväunille.

Oktoberfest 2019 munchen - Paulaner teltta

Muihin telttoihin, etenkin viikolla, pääsee parin hengen porukka melko kivuttomasti sisään ja istumapaikkakin löytyy riittävän nopeasti. Isommat porukat tarvitsevat pöytävarauksen.

Oide Wiesn – paluu juurille

Kaikki eivät arvosta Oktoberfestin nykyistä, kieltämättä erittäin turistista olomuotoa. Vuonna 2010 järjestäjät avasivat alueen eteläosaan kolme telttaa käsittävän Oide Wiesn:n eli ”vanhan Oktoberfestin”, jossa pääsee nauttimaan alkuperäisen festivaalin historiallisesta hengestä.

Oktoberfest 2019 munchen - Oide Wiesn tanssi

Alueelle peritään nimellinen 3€ sisäänpääsymaksu, joka toimii erittäin tehokkaasti tiputtamaan suurimman osan Grazy-Beer-Party-Party -turisteista pois.

Oktoberfest 2019 munchen - Oide Wiesn ruoka

Oide Wiesn-teltoissa vanhat listahitit vaihtuvat perinnemusiikiksi ja pöydällä pomppiminen tanssiesityksiksi. Ruokaan panostetaan laajemmin. Oluet tarjoillaan perinteisistä saviruukuista. Naistarjoilijoilla on pitkä hame ja miestarjoilijoilla suorat housut lederhoseneiden sijaan. Tunnelmassa mennään 200 vuotta taaksepäin aikaan, josta tämä ikoninen, koko olutmaailman kopioima tapahtuma on saanut alkunsa.

www.oktoberfest.de

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi