Olutmatkailijan Helsinki – parhaat olutravintolat ja pubit

7

Helsingin parhaat olutravintolat listauksemme on päivittyvää mallia. Ravintolat eivät ole paremmuusjärjestyksessä. Lisäämme uusia pubeja kun urakalta ehdimme.

Lue myös: Olutmatkailijan Helsinki – Kallion kierros

***Korona muuttaa ja muokkaa kenttää tällä hetkellä. Mahdotonta pysyä perässä mikä olutravintola on auki, mikä kiinni tai mikä lopettanut. Eli kannattaa tarkistaa aina ravintolan omilta sivuilta tilanne***

Helsingistäkin alkaa löytyä roppakaupalla oikeita oluenystäville suunnattuja baareja, joista löytyy muutakin kuin kolme Karhun hanaa ja yksi Golden Cap. Helsingin olutravintoloista saa myös erinomaista ruokaa – ja sehän hyvän oluen kanssa maistuu ennemmin tai myöhemmin. Vinkkejä pubeista saa lähettää artikkelin alla olevan kommentointilomakkeen kautta.


Rööperin Hopstop

Rööperin Hopstop

Annankatu 3, 00120 Helsinki

Vaaksa vinoon Robalta löytyy mukavalla tunnelmalla sisustettu puoti ja olutravintola. Hanoja hienot 15kpl, joista lorotellaan pienempää ja isompaa tuoppia. Nimet craft-maailmasta tuttuja, kärjessä suomalaiset. Muutamasta isosta kaapista löytyy pulloja ympäri maailmaa. Hyviä hintojakin löytyy. Nauti paikan päällä tai osta mukaan. Reilu valikoima tapas ja sändäriosastoa huikan painikkeeksi. Kotipanijoiden iloksi Lappo.fi avasi shop-in-shopin ravintolaan 2021.

hopstop.fi


Kulmakippola

Kulmakippola tuoppi

Pursimiehenkatu 16, 00150 Helsinki

Hävikkiruoan lisäksi, uskokaa tai älkää, on myös hävikkiolutta. Tämän oluen loppusijoituspaikaksi on perustettu Helsingin kalleimpiin kortteleihin jämäeriä myyvä Kulmakippola. Muutama hana vaihtuu tiuhaan, mutta tuoppi maksaa vain 5,50€ / 0,5l (2021). Pullo-osastoa löytyy myös mukaan ostettavaksi. Loistava ja ilmava baari, jonka takahuoneesta löytyy vielä bonuksena rivi flippereitä!

www.facebook.com/kulmakippola/


BB.Badger & Co

Korkeavuorenkatu 25, 00130 HELSINKI

Lämpimän korttelipubin omaava kellaribaari Korkeavuorenkadulla. Muutama hana. Peronia ja Lagunitas IPA:a. Sahtia löytyy myös, eli laivaturisti pääsee kävelymatkan päässä tunnelmaan. Keittiöstä lähtee lattarityylistä baariruokaa ja cocktaileja pyöritellään myös.

www.badgerbar.fi


Pub Ludwig

Ludviginkatu 1, 00130 Helsinki

Arvokorttelin kellaribaarista löytyy häpeilemättömän keravalainen juomatarjonta. Fullers ESB ja Solmun oluet tuovat kaivattua sävyä valikoimaan. Käymisen arvoinen baari kuitenkin. Hinnat alueelle varsin kohtuulliset.


One Pint Pub

One pint pub

Santakatu 2 B (Sinikaislakujan puoli), 00180 HELSINKI

Helsinki Beer Festivalin valitsema vuoden olutravintola 2018. Kaupungin ja jopa koko Suomen parhaimpiin lukeutuva olutvalikoima. Rapiat 170 eri merkkiä takaa että mielenkiintoista maisteltavaa löytyy ympäri maailman. Satunnaisia teemamaita myös kampanjatyylisesti. Hanavalikoima myös näppärästi netissä nähtävillä. Kesällä myös upea terassi Ruoholahden kanavan rannassa.

www.onepintpub.com


Panimoravintola Bruuveri

Bruuveri

Fredrikinkatu 63AB, 00100 Helsinki

Kampissa jo vuodesta 2006 sijainnut Bruuveri on erilaisten olutporukoiden vakiopaikkoja. Tiskillä seisoo parikymmentä hanaa ja tietysti pakollinen lonkero mukana. Talon omasta 240 litran keittokattilasta riittää myös maistettavaa silloin tällöin. Pullovalikoimaa löytyy mm. Englannista, Saksasta ja Belgiasta. Pienempiä panimoita myös mukavasti esillä. Historiallinen kytkös Saimaan juomatehtaaseen, jonka seurauksena Brewer’s Specialit yliedustettuna. Bruuverin keittiö loihtii varsin syötävää ruokaa lounaalla ja pienen iltapäivätauon jälkeen myös illalla.

bruuveri.fi


Leijuva lahna

Leijuva lahna

Eerikinkatu 14, 00100 Helsinki

Tunnelmallinen kalaravintola aivan ytimessä. Ketjun hengessä reipas valikoima hanoissa ja tietysti laatumerkkejä – Pilsner Urguell etunenässä. Pulloja löytyy ympäri Eurooppaa sekä jenkeistä. Erinomainen belgivalikoima. Pientä suolaista oluen kyytipojaksi.

kalaravintolat.fi


Mikkeller HelsinkiMikkeller Helsinki

Kalevankatu 17, 00100 Helsinki

Tanskalaisen trendipanimon taproom Kalevankadulla. Pieni ja sympaattinen baari jugend-rakennuksen alakerrassa. Parikymmentä hanaa panimon omaa tuotantoa laidasta laitaan. Testikerralla mukana oli myös suomalaisen Level Elevenin saison.

Hinnoissa on toki trendilisää. Mikkeller on kuitenkin hyvä uutuus jo muutenkin laadukkaalle keskustan baarikadulle.

www.facebook.com/Mikkellerhelsinki


Pullman bar

Pullman

Helsingin rautatieasema, 00100 Helsinki

Eliel Saarisen suunnitteleman rautatieaseman toisessa kerroksessa sijaitseva Pullman Bar on varmasti Helsingin alikävellyin pubinähtävyys. Alakerran pieni viinilounge ei vielä tee oikeutta Pullmanille, mutta siitä narisevat puuportaat ylös ja on kuin tulisi toiseen aikakauteen. Kymmenen metrin korkeudessa oleva holvikatto kaikuisi kovaa jos ääntä olisi, mutta yleensä Pullmanissa on auvoisen hiljaista. Täällä keskitytään oleelliseen. Muutama herrasmies istumassa hissukseen nahkasohvilla siemailemassa olutta. Hurjimmat pelaavat aulassa shakkia. Napakassa tarjonnassa britti- ja kausioluita sekä aina vähintään yksi real ale. Pari Saksalaista merkkiä löytyy myös. Tamminen, viisi metriä korkea baarirakennelma on jo yksistään näkemisen arvoinen. Kerrassaan hieno baari ja ainutlaatuinen tunnelma.

www.pullmanbar.fi


Bierhaus Munchen

Töölönlahdenkatu 3, Helsinki 00100

Rautatieasemalla, elottomassa toimistotalorivissä löytyy onneksi yksi valon pilkahdus; Bierhaus Munchen. Konseptiin kuuluu siisti ja tasokas tunnelma, sekä upea valikoima. Hanoja on parikymmentä ja pullovalikoimaa riittää useita kymmeniä. Vaikka ollaan keskustassa ja tasokkaassa oluthuoneessa, hinnat saattavat yllättää positiivisesti. Spatenia yleensä aina hanassa edulliseen hintaan.

bierhaus.fi


Ruosniemi Taproom & Shop

Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki (Kaivopiha)

Kaivopihan uudelle ravintolakäytävälle on auennut useita mukavia paikkoja pysähtyä oluelle tai ruoalle. Koronan keskellä on ollut rauhallista pysähtyä. Eipähän tarvitse jonottaa tiskille. Ruosniemen taproomissa löytyy kuusi hanaa ja irtovalikoimaa jääkaapista, myös mukaan. Panimon omat tottakai saatavilla, mutta myös muita, esimerkiksi toisen porilaisen panimon Mufloni-brändiä.


Dubliner (kiinni toistaiseksi. 11/2021)

Dubliner

Mannerheimintie 5, 00100 Helsinki

Kaivopihan irkkuhenkinen baari alkaa olemaan klassikon iässä. Tilaa löytyy reippaasti ja valikoima kasvanut hienosti vuosi vuodelta. Illan tunnelmasta kertoo siirappimaisen tahmea lattia. Hanoissa Guinnesia, Spitfireä ja Karjalaa. Pulloissa löytyy saksalaisia, joitain belgejä sekä craftia. Hinnat ovat tyypillisellä 00100 postinumeron tasolla.


Helsinki Bryggeri

Bryggeri

Sofiankatu 2, 00170 Helsinki

Hartwall osti Bryggerin vuonna 2021. Puunasi ja pesi tilat. Viilasi logon. Ja onneksemme Bryggerin oluet jäivät tuotantoon. Hinnat pysyneet melko kohtuullisina. Yläkerran baarista saa burgeria ja alakerrasta a la carte -ruokaa.


Restaurant Zinnkeller

Meritullinkatu 25, 00170 Helsinki

Kruununhaan saksalaisravintola on palvellut nälkäisiä ja janoisia jo vuodesta 1980! Ruoka on tietenkin upeaa ja erittäin suositeltavaa, mutta Zinnkelleriin voi poiketa myös pelkästään oluelle. Kesällä kiva terassi ja sisältä hyvinkin autenttisen näköinen Saksa-kokemus. Listalla löytyy vakioherkkuja: Weihenstephaneria, Erdingeriä ja jopa Augustineria! Oktoberfestin aikaan vaihtuvia teemaoluita.

Zinnkeller.fi


Teerenpeli

Teerenpeli

Olavinkatu 2, 00100 Helsinki

Lahtelaisen panimoravintolan ilmentymä Helsingin Kampissa on suosittu illaviettopaikka – joka päivä. Valikoiman etunenässä ovat panimon omat, sanotaanko nätisti, markettityyliin tehdyt oluet, mutta niiden lisäksi löytyy vierailevia pienpanimoita ja pulloja mm. Belgiasta ja Saksasta. Teerenpeli on tyylillä tehty viihtyisä kaksikerroksinen baari, jossa kuulee myös jutella. Sauhuttelijat ilahtuvat yhdestä helsingin parhaimmista lämmitetyistä terasseista toisen kerroksen sisäpihalla. Keskuskadulta löytyy Teerenpelin vaatimattomampi sivukonttori.

www.teerenpeli.com


Molly Malones

Kaisaniemenkatu 1 C, 00100 Helsinki

Joka kaupungista löytyy legendaarinen irkkubaari, jossa on massiivipuuloossit, ahdas tunnelma sekä Kilkennyä ja Guinnesia kittaavia kovaäänisiä uroita. Helsingissä tämä instituutio on Molly Malones. Kaksikerroksisen baarin yläkerrassa on usein teemaan sopivia bändejä veivaamassa Thin Lizzyn covereja. Parhaimmillaan upea tunnelma, huonoimmillaankin hyvä.

www.mollymalones.fi


Kitty’s Public House

Keskuskatu 6, 00100 Helsinki

Citykäytävällä sijaitsevassa Kitty`s Public Housessa on Helsingin ainoita ympärivuotisia terasseja – kiitos käytävään asennetun lasikaton. Sisältä Kitty`s hakee brittien mutkatonta pubitunnelmaa. Pikkuloosseja, massiivipuuta, takka ja darts-taulu. Olutlistalla tottakai teeman mukaisesti Thornbridget, Brewdogit ja Fullersit sekä real alea. Reilussa kymmenessä hanassa löytyy myös alati päivittyvä kattaus pienpanimoita ympäri Eurooppaa. Hyvä pubi, varsinkin maanantaisin, jolloin hanaoluet erikoishintaan.

Koko talo oli 2021 alkuvuoden remonttipaketissa, mutta nyt jälleen ovi on auki. Valitettavasti tauon aikana hintapolitiikkaa on tarkistettu reippaasti ylöspäin. Alle 9€ tuoppeja (0,4l) ei juuri enää löydy. 9/2021

www.raflaamo.fi/fi/helsinki/kittys-public-house


Sori Taproom

Vuorikatu 16, 00100 Helsinki.

Sori is back! Vaikean korona-ajan ja siitä seuranneen tauon jälkeen Sori taproom on jälleen auki. Vähän väriä seinille, pizzaa listalle ja lisää lasiviinejä. Muuten homma pyörii tuttuun tapaan. Parikymmentä hanaa lähinnä panimon omaa olutta. Pullovalikoimassa löytyy muitakin ja tietysti trendikästä lambicia/hapanta. 9/2021

Soribrewing.com


Kaisla

Kaisla Helsingin parhaat olutravintolat

Vilhonkatu 4, 00100 Helsinki

Sokkeloinen ja iso olutravintola on yksi Helsingin must-kohteista. Oli ilta mikä hyvänsä, aina on liikettä. Kaisla nojaa perinteisiin panimoihin niin Englannista, Belgiasta kuin Saksastakin, mutta joitain pienpanimoitakin löytyy erittäin laajoilta listoilta. Hanoja saa 2dl annoksina eikä niistä hirveää litrahintaeroa sakoteta isompiin laseihin verrattuna. Testaa myös kehutun snack-menun antimet.

www.raflaamo.fi/fi/helsinki/kaisla


Juova hanahuone

Kaisaniemenkatu 3, 00100 Helsinki

Keskelle koronakurimusta kesällä 2021 avattu Juova vakuuttaa valikoimallaan. Kyseessä kuuden suomalaisen oluttoimijan yhteishanke jossa mukana: Olarin Panimo, Maistila, Tired Uncle, ETKO, Tuju, Mallassepät, CoolHead sekä Pien. Parissakymmenessä hanassa valuu omistajien oluiden lisäksi mm. tsekkipilsiä. Pullovalikoima on mahtava. Monta sivua. Tulee mieleen Bier-Bier hyvinä aikoina. Lambicia löytyy kattava valikoima. Harvinaisuuksilla on toki hintansa, mutta Juovan hinnoittelu yleisesti ottaen varsin siedettävää.


Pub O’Malley’s Torni

pub-o-malleys-torni

***Torni-hotelli tällä hetkellä remontissa 11/2021***

Tornin yläbaarin nähtävyydet ja vessa toki jokaiselle tuttu, mutta Torni-hotellin katutasosta löytyvä irkkuhenkinen pubi O`Malley`s on myös erittäin kelvollinen paikka sammuttaa janoa. Lämpimänä kesäpäivänä etäisesti biergartenia muistuttava terassi on mukava paikka istuskella. Valikoimaa löytyy sen verran, ettei kukaan jää janoiseksi. Hanavalikoima tasaisesti ja ilahduttavasti hinnoiteltu 7€ / 0,5l (hinta 7/2019) mukaan lukien Andechs Dobbelbock ja Krombacherin Pils. Siis tässä osoitteessa nämä hinnat?! Hirveästi enempää ei uskalla toivoa Helsingin avainpaikoilla.


Gate A21

Annankatu 21, 00100 Helsinki

Gate A21
Kuva: Niko Laurila

Annankadun huikea Cocktail-lounge vaihtaa astetta rennompaan baariin. Nyt saatiin myös lentokone kattoon. Perushanojen lisäksi löytyy myös Ayingeria varsin kelvolliseen hintaan 7,5€/ 0,5l (12/18). Pullo-osastolla saattaa tehdä myös mielenkiintoisia löytöjä.


Ølhus

Helsingin parhaat olutravintolat Ölhus

S-ryhmän takinkääntö tsekkiläisistä oluthuoneista pohjolan pienpanimoihin ansaitsee hatunnoston. Konsepti on mietitty ilahduttavan maisteluystävälliseksi. Ravintolaperheen hanalista uudistuu viikoittain ja olutta saa ostaa vaikka vain yhden desin – eikä se vaikuta litrahintaan! Hanojen lisäksi pullovalikoimaa löytyy joka ravintolasta kymmeniä. Kelvollista S-snäkiä saa myös jos nälkä iskee.


Villi Wäinö

Villi Wäinö

Kalevankatu 4, 00100 Helsinki

Kalevankadun pienpanimobuumin airut, livemusiikkibaari ja sauna, josta voi tulla vilvoittelemaan pyyhe päällä yhdelle Helsingin vilkkaimmista kaduista. Hanoja on kymmenisen kappaletta, toistaiseksi kuitenkin minimiannos 3dl ja siitäkin litrahinta korkeampi kuin isosta. Siitä huolimatta hyvä baari ja iltaisin lähes aina täynnä.

www.villiwaino.fi


Ravintola Nolla

Fredrikinkatu 22, 00100 Helsinki

Nolla jatkaa siitä mihin Il Birrificio jäi. Nollan ideologiaan kuuluu nimensä mukaan ruokahävikin minimointi. Profiili muutenkin enemmän fine dining kuin edeltäjällä. Olutta pannaan entisellä laitteistolla. Hanoja tusinan verran ja oma tuotanto tottakai kärkenä. Valikoima vaihtelee tyylien laidasta laitaan, mutta huonoa olutta ei ole täällä vielä maistettu.

www.restaurantnolla.com


Angleterre

Helsingin parhaat olutravintolat Angleterre

Fredrikinkatu 47, 00100 Helsinki

Legendaarinen brittioluen pyhättö. Sisustuksesta ei puutu kuin englantilainen herrasmies monokkeli silmässä lukemassa The Telegraphia ja nauttimassa ale-lasillista. Nykyään S-konsernin painostuksesta listoilta löytyy myös pari pohjolan pienpanimoa – muuten mennään tutuilla Fullerseilla, Bishops Fingereillä ja Marstoneilla. Aina vähintään yksi real ale pumpussa. Asialleen omistautunut henkilökunta.

www.raflaamo.fi/fi/helsinki/angleterre


Bier-Bier

Helsingin parhaat olutravintolat Bier-Bier

Erottajankatu 13, 00130 Helsinki

Bier-Bierin vetovastuu muuttui (ilmeisesti 2019) ja samalla valikoima keveni huomattavasti. Edelleen hyviä oluttärppejä löytyy ja sama ainutlaatuinen tunnelma historiallisessa ravintolatilassa säilyy.

www.bier-bier.fi


Tommyknocker Craft Beer Bar

Helsingin parhaat olutravintolat (7)

Iso-Roobertinkatu 13, 00120 Helsinki

Pieni mutta pippurinen Tommyknocker profiloituu jenkkioluiden erityisasiantuntijana. Itseasiassa heillä (Delifox Ravintoloilla) on yksinoikeus  Suomessa jenkkipanimo Tommyknockerin hanatuotteisiin, joita löytyy tiskiltä muutama. Pulloissa Ballast Pointia, Samuel adamsia etc. Jenkkien lisäksi suomalaisia pienpanimoita hanassa. Desin minimiannoksesta aina plussaa, joskin litrahinta niissä kipuaa harmillisen korkeaksi.

www.tommyknocker.fi


Vltava

Vltava

Elielinaukio 2, 00100 Helsinki

Rautatieaseman kyljessä oleva Vltava on pitänyt pintansa, vaikka tsekkitrendi kuoli jo vuosia sitten. Ja miksipä ei, junantuomien ja viemien olutpyhättö, joka näyttää sille kun tsekkiläisen oluthuoneen kuuluukin. Hanoissa tottakai urkkia, Kozelia ja Staropramenia. Sen lisäksi he teettävät omaa ”house brand” -olutta, joka on varsin kelvollista. Yläkerran ravintolatarjonta on puhdasta S-ryhmää.

www.vltava.fi


Stone’s

KESKUSKATU 4, 00100 HELSINKI

Yläkertaan juomaan, alakertaan syömään. Ja kesällä mukava terassi Keskuskadulla. Hanoissa suomibulkkia, mutta myös katsaus pienpanimoihin. Burgeriannoksen hinta on karannut stratosfääriin, etenkin kun miettii hinta-laatua. Ja alueen muuta tarjontaa bursaosastolla. Mutta oluelle on mukava poiketa.


Time bar

Mikonkatu 8, Aikatalo Helsinki

Ateneumin takana, Aikatalossa sijaitseva baari on kuorinut aikojen saatossa nahkaansa muutaman kerran. Tänä päivänä paino oluissa. Hanoissa ei juurikaan mitään mielenkiintoista, mutta pullovalikoimassa tärppejä löytyy; pienpanimot ja lambicit muun muassa. Hintaa erikoisuuksilla on. Tuotteita saa myös mukaan. Baarin sivuilta näkee valikoiman reaaliajassa. Se on tätä päivää.


Wall st. Bar

Wall st. Bar

Ateneuminkuja 4, 00100 Helsinki

Aikoinaan stadin snadein. En tiedä onko näin enää, koska neliöitä on laajennuksen jälkeen nyt ainakin kolme lisää! Yllättävän viihtyisä pikku akvaario Ateneumin takana. Kohtuuhinnat alueelle. Hanoissa Karhu, mutta pullovalikoimasta löytyy myös oluita: Stadin panimoa, Makua ja Fransiskaneria jotain mainitaksemme.

Pub peräkammari

Eerikinkatu 2, 00100 Helsinki

Pub Peräkammari
Nimen perusteella voisi kuvitella olevansa Kallion viimeisessä reiässä. Tämä peräkammari sijaitsee kuitenkin Forumin kupeessa Eerikinkadulla tiloissa, jossa on ollut mm. Fine dining ravintola Sinne. Peräkammarissa mennään kuitenkin rehdillä pubi asenteella.
Keravan tuotteiden lisäksi hanoissa löytyy myös Mallaskoski. Hinnat varsin kohtuuliset, etenkin iloisina tunteina. Satunnaisia poistoeriä. Spesiaalina löytyy useampaa eri sahtia.

Ravintola Lönkka

Lönnrotinkatu 11, 00100 Helsinki

Ravintola Lönkka pullovalikoima
Trendikkään hämyisä ja iso ravintolan ja baariin yhdistelmä. Baarin puolella kymmenisen hanaa, joista viisi testikerralla tyhjiä. Lopuissa 8-bittiä ja Donut islandia. Huhu kertoo, että ravintolan olutpuoli annetaan kokonaan 8-bitille tulevaisuudessa.
Pullovalikoima seinällä hintoineen. Näin se pitää tehdä. Tai sitten kunnollinen lista. Liian moni oluthuone pitää pullovalikoimansa jemmassa. Ei ihme, jos tavara ei liiku.

Viisi Penniä

Viisi penniä

Mannerheimintie 55, 00250 Helsinki

Viriili kuuskymppinen baari on tullut juuri kasvojenkohotuksesta. Viisi Penniä on viihtyisän rauhallinen ja tyylillä sisustettu olutravintola Töölössä Manskun varrella. Musiikin volyymi sopusuhtainen. 21 vakiohanaa ja muutama erikoisempi nopeammilla vaihdoilla. Pullovalikoimaa löytyy mahtavat 150! Viisi penniä teettää myös omaa 60-v. juhlaolutta (India pale lager). Hinnat halvemmat kuin ydinkeskustassa. Thornbridgen legendaarinen Jaipur lorahtaa omaksi 7,60€ / 0,4l. Lisäpisteitä tämä olutravintola saa erinomaisesta krouviruoasta.

www.viisipennia.fi


Mullikka

Mullikka
Mannerheimintie 130, 00270 Helsinki
Kompakti 1,5 kerroksinen olutbaari jossa Helsingin laajin valikoima kotimaisia pienpanimo-oluita. Noin 100 merkkiä käsittää mm. Vääksyn panimoa, Kimitöä ja Vallilaa. Hanatuotteet vakiohinnoilla 0,2l = 4,50€ / 0,33l = 5,90€ / 0,4l = 9€. Sekalaista musiikkia kaiuttimissa. Sporttia telkussa. Varsin seesteinen tunnelma, jossa on mukava hörpätä täysin tuntemattomia suomalaisia käsityöoluita.

mullikka.fi


Pikkulintu

Pikkulintu
Klaavuntie 11, 00910 Helsinki

Jos alkaa tuntua että Helsinki on olutturismin murjoma ja ahdistaa, suunnista metrolla Itä-Helsingin Puotilaan. Täällä ei käy kukaan turhan takia. 20 valikoitua hanaa, jotka ovat nätisti Suomi-neitoon kallellaan. Pienpanimoita ja harvinaisuuksia, mm. Pajan APA. Kun hanat on maistettu, odottaa 100 pullomerkkiä kaapissa. Hanatuotteet erittäin hyvään hintaan 6,50 / 4dl – tosin 2dl maistelu pompsauttaa litrahintaa tuntuvasti. Eli kun tänne asti tulet – tilaa isoja! Plussaa myös nettisivun hyvin ylläpidetystä hanalistasta.

www.pikkulintu.fi


Punavuoren ahven

Punavuorenkatu 12, 00150 Helsinki
Oluenystävä ei voi ohittaa kalaravintoloita. Jokaisessa niissä on oma tunnelmansa sijainnin ja asiakaskunnan mukaan. Yhteinen nimittäjä on oluista nauttiminen ilman raikaavaa listamusiikkia. Lautapelejä pelataan. Lehtiä luetaan.
Punavuoren ahvenessa pullo-oluita seinälistalla nelisenkymmentä. Muutamia hanoja, joihin valittu satunnaisia tap takeovereita. Lasikirppiksiä kannattaa pitää silmällä – mutta niihin kannattaa tulla ajoissa. Koirat myös tervetulleita tähän baariin.

www.kalaravintolat.fi


Bierhuis Rotterdam

Kampinkeskus, 00100 Helsinki
Kampin Hollanti-ilmentymässä herkutellaan vaihtelevalla valikoimalla puukenkämaan sekä ympärysvaltioiden tuotantoa. Hanavalikoimassa revitellään suomalaisilla isommilla ja pienemmillä panimoilla. Kampin ostarilla riittää aina hyörinää – myös maanantaisi. S-ryhmän snacky-osastoa voi tilailla jos nälkä yllättää.

www.raflaamo.fi/fi/helsinki/rotterdam

Amsterdam

Itämerenkuja 1 C, 00180 Helsinki

Samaa S-ryhmän hollantilaisittain nimettyjen olutravintoloiden ketjua kuin Kampin Rotterdam. Valikoima sama eli ollaan varmoilla linjoilla Belgian, Saksan ja Englannin tuotteissa pääsääntöisesti. Terassin ollessa istumakunnossa, Ruoholahden kanava tarjoaa merihenkisen tunnelman.

www.raflaamo.fi/fi/helsinki/amsterdam


Huutokonttori

Huutokonttori
Tyynenmerenkatu 1, 00220 Helsinki
Jätkäsaaren Clarion hotellin vastapäätä löytyvästä vanhasta punatiilimakasiinista paljastuu upea baari. Lippuja katossa, paksut samettiverhot ikkunoissa. Merimiesajan henkeä. Torstai-ehtoona kaiuttimissa Klamydiaa hillityllä volyymilla ja mukava pikku hihitys siellä täällä.
Hanoissa ei löydy mitään juotavaa, mutta pullo-osastolla tarjoillaan myös suomalaista pienpanimo-osastoa karmeaan hintaan – 8,50€ pottu (4/2018). Hienon interiöörin takia suositeltava käynti.

Olutravintola Oljenkorsi

Intiankatu 18, 00560 Helsinki
Toukolan oma olohuone, jossa kymmenisen hanaa palvelee erikoisuuksien hakijoita. On Suomen sekä Viron pienpanimoita. Pullovalikoimassa jatketaan perinteisemmällä osastolla. Hanat 0.5l = 9€ ja 0.25l = 5€. Pisteitä nettisivulla melko tiuhaan päivittyvästä hanatarjonnasta. Leppoisa korttelitunnelma. Kesällä takapihalla tapahtumia jossa olut virtaa ja laulu soi.

oljenkorsi.fi


Olutravintola Jano

Jano

Mäkitorpantie 11, 00620 Helsinki

Ogelin ihme tarjoilee kelpo kattauksen väljätunnelmaisessa baarissa. Jano on mukana yhtenä suomalaisena Thornbridgen erikoisohjelmassa, jossa olutravintolat saavat panimon erikoiseriä myyntiin; huikeana esimerkkinä jasmiinilla maustettu Puja (2017). Muita hanoja löytyy noin kymmenen. Pullovalikoima mukaan ottaen eri tuotteita on saatavilla reilusti yli sata.

olutravintolajano.fi


1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (48 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

7 kommenttia

  1. What? The list is missing too many places!
    Viisi Pennia, Pikku Lintu, Brewdog, Stadinpanimo, Bryggeri, Bruuveri, Kitty, Oljenkorsi, Sivukirjasto, Kalaravintolat, etc

  2. And Mullikka, with the biggest selection of Finnish craft beers! It allways get underrated for some reason. Because it’s not in the centrum of Helsinki? Because it’s too small?

  3. Kiva kiva -

    Jännästi jäännyt Bierhaus Munchen pois listalta. 150+ olutta, 16 hanaa ja hemmetisti viskiä. Töölönlahdenkadulla.

Kommentoi