Oluen hinta romahti Helsingin ydinkeskustassa – tuoppi maksaa 2,95€

0

Korona kurittaa ravintola-alaa ja painaa hintoja pohjaan. Helsingin ydinkeskustassa saa Koff-tuopin jo alle kolmella eurolla. Punavuoressa laatuoluet virtaavat pilkkahinnalla.

Koronakriisi alkaa konkretisoitumaan Helsingin olutbaareissa reiluina alennusmyynteinä. Alkuvuodesta tuskailtiin vielä 10 euron tuntumassa kipuilevien oluiden kanssa, mutta nyt pudotuspelissä tuskailevat baarit myyvät tuoppia muutamalla eurolla. Kriiseillä on taipumus puhkoa kuplia. Kupla Helsingin oluthinnoitteluun olikin päässyt syntymään. Yhdeksän ja puolen euron ”Urkkia” ei voi selittää verotuksella, vuokrilla tai edes henkilöstökuluilla.

Tuoppi alle kolme euroa

Rytinällä Helsingin ydinkeskustaan avautunut kansainvälinen ravintolaketju The Old Irish Pub myy Koffin tuoppia hintaan 2,95€ (0,5l). Mistään ”happy hour” tarjouksesta ei varsinaisesti voi puhua. Hinta on voimassa arkena ja viikonloppuna 21:00 asti (ei lomilla – mitä ikinä se tarkoittaakaan). Vaikka hinta käännettäisiin markoiksi, vastaava täytyisi 00100-alueella etsiä varmasti 25 vuoden takaa. Tähän hintaan tuoppia tuskin saa edes Kontulasta hurjimpaan aamuhäppäriin, tai Ylivieskan asemabaarista.

Hävikkioluen loppusijoituspaikka

Punavuori on tunnettu maksuhaluisesta asiakaskunnastaan ja se on näkynyt baarien hinnoittelussa. Hiljattain Punavuoreen avautunut Kulmakippola tuo outlet -ajattelun baariin ja kurittaa hinnoittelullaan kilpailijoita. Kulmakippolan liikeideana on myydä viimeistä myyntipäivää lähestyviä oluita volyymilla.

Herkullinen brittibitteri, Marston´s Bombardier Amber Beer lorahti tuoppiin Kulmakippolassa 5,50€ hintaan.

Baarin taustalta löytyy Momentin Group Oy, joka pyörittää Helsingissä mm. Kalaravintolat-brändiä. Konserniin sidoksissa olevan Mallaskosken panimon tuotteet ovat hyvin edustettuna, mutta myös ulkomaisia oluita saa kuluttajaystävälliseen hintaan. Kaikki hanaoluet lorahtavat tasarahalla 5,50€ (0.5l- 0.4l). Mielenkiintoisia pullotuotteita saa mukaan ostettuna 2,50€ – 3€. Pienen tarjoilupalkkion säestyksellä ne voi nauttia myös paikan päällä.

Mallaskosken True Bock. Vertailuna Alkon hinta 2,99€.

Olutravintoloiden pudotuspeli

Jäämme suurella mielenkiinnolla seuraamaan oluen hintaromahduksen, tai voisi oikeastaan sanoa hintojen eurooppalaistumisen kehittymistä Helsingin baareissa. Erityisesti 00100-postinumeroa hallitsevan HOK-Elannon ravintoloiden vastine antaa vielä odottaa. Olutravintoloiden pudotusjuna on lähtenyt asemalta. Kuluttajat nauttivat tämän junan salonkivaunussa täysin siemauksin.

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi