Malagan ravintolat – Fine dining elämyksiä

0

Malaga on täynnä erinomaisia tapas-ravintoloita, mutta kaupungista löytyy myös maailmanluokan “fine dining” elämyksiä, halusitpa sitten klassista espanjalaista keittiötä tai räväkämpiä tuulahduksia maailmalta.

ÓLEO Restaurante

Calle Alemania sn, 29001 Málaga 

Guadalmedina joen varressa, lähellä satamaa, entinen kalahalli on remontoitu modernin taiteen museoksi sekä huipputyylikkääksi ÓLEO Ravintolaksi, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti välimeren keittiötä japanilaiseen. Brasilialaisen Rui Juniorin ja espanjalaisen Sergio del Ríon yhteistyöstä on noussut vuodessa yksi Malagan kohutuimmista ravintoloista.

OLEO Restaurante malaga terassi

Vaikka ravintola on todella tasokas, hinnat ovat varsin maltilliset. Kattava illallinen kahdelle hyvillä viineillä irtoaa alle satasella. Pienempään nälkään voi tulla nauttimaan illasta upealle terassille ja napsia tapaksia muutamalla eurolla.

OLEO Restaurante malaga croquetas

Croquettas – perusruokaa espanjassa mutta ÓLEO saa näistä harvinaisen ilmavia. Makuvivahteina taidokas sekoitus minttua ja muita yrttejä.

OLEO Restaurante malaga markrillit

Paahdettuja leipiä ja makrillia, joka on erinomaisesti marinoitu. Pikantti aloitus aterialle.

OLEO Restaurante malaga rapurullat

Jättikatkarapurullia ja freesi soijadippi.

OLEO Restaurante malaga vuohirullat

Vuohenliharullat käärittiin omatoimisesti pöydässä salaattiin ja lisukkesiin.

OLEO Restaurante malaga limemakrilli

Aromiräjähdys! Makrillia limen puolikkaalta, joka antoi raikkaan säväyksen marinoidulle kalalle. Loistava yhdistelmä.

OLEO Restaurante malaga patatas bravas

Perinteinen Patatas bravas on ÓLEO ravintolan käsissä saanut soijaa reiluun kastikkeeseensa. Ei lopetettu ennenkuin viimeinenkin tippa oli pyyhkäisty lautaselta.

OLEO Restaurante malaga sushi

Sushit ovat loppuunasti vietyjä. Takana oleva voikala-tryffeliyhdistelmä jäi erityisesti mieleen.

OLEO Restaurante malaga sashimi

Sashimi oli tuoreutensa takia kielen vievän hyvää. “Jurel” kala pyydetään Cadizin läheltä.

OLEO Restaurante malaga entrecote

Cadizin liepeillä kasvatettavan retinto-karjan entrecoteessa oli suorastaan syntisen hyvä maku. Karja syö vuorovesialueella merikasveja, jotka antavat lihaan sen ainutlaatuisen suolan ja mehevyyden.

Ruokien kanssa nautittiin valkoviininä Jarel, 100% muscat -rypäleestä tehtyä viiniä, jonka aavistuksen pippurinen aromaattisuus ja puhtaus kävivät käsi kädessä erilaisia makumaailmoja yhdisteleville annoksille.

Punaviini Cortijo de Los Aquilares 2013 tarjosi paahtuneen kirsikan tuoksun, vaniljaa ja makeita mausteita. Maku yllätti raikkaudellaan. Viini oli kuiva, hyvä happoinen, tasapainoinen ja siinä oli pehmeät tanniinit.

OLEO Restaurante malaga jälkiruoka

Illallisen kruunasi mansikasta, jogurtista ja mintusta tehty cocktail, joka suli suuhun.

OLEO Restaurante malaga veljekset

Veljekset kuin ilvekset; Rui Junior ja Sergio del Río.

www.facebook.com/OleoRestaurante


El Restaurante del Candado Golf

Calle Golf del Candado, 2 Málaga

Malagan alueella hemmotellaan golfin ystäviä kymmenillä kentillä. Yksi niistä on Candado Golf, vain pari kilometriä vanhasta kaupungista itään. 9-reikäinen rata kumpuilee kutsuvasti palmupuiden reunustamilla viheriöillä.

El restaurante del candado golf maisema
Keittiömestari Javier Hernandez halusi kunnioittaa tätä 60-luvulla aloittanutta klubia arvoisellaan ruoalla ja perusti “kymmenenneksi reiäksi” El Restaurante del Candado Golf -ravintolan vanhaan klubirakennukseen vuonna 2012. Ravintola tarjoilee perinteistä espanjaista keittötä modernilla ammattitaidolla viimeisteltynä. Upeasti klassiseen tyyliin sisustetussa ravintolasalissa hiljakseen soljuva big band musiikki yhdistettynä ainutaatuisiin näkymiin kentälle saavat ajan pysähtymään.

El restaurante del candado golf anjovis

Marinoitua anjovista, tomaattimarmeladia ja sokeriruokosiirappia. Kirpakkaa marinointia taittoi mukavan makea marmeladi ja siirappi.

El restaurante del candado golf nuudelit

Paistettuja nuudeleita, tiikerirapuja ja paprikamajoneesia. Rapsakat nuudelit ja taivaallinen majoneesi olivat herkullinen yhdistelmä.

El restaurante del candado golf venalainen salaatti

Venäläinen salaatti oli lautasella melko perinteisessä muodossa mutta maku ratkaisi. Majoneesi oli kuin samettia.

El restaurante del candado golf sopa vina ab

Sopa Viña AB, niin ikään perinteikäs ruoka. Siinä yhdistyy Manzanilla sherryn aromit majoneesipohjaiseen keittoon, jossa kalaa ja vihanneksia; täydellistä!

El restaurante del candado golf artisokat

Täysin ällikällä lyövän hyvä annos Malagan perinnekeittiöstä; rapsakaksi paistettuja artisokan sydämiä, ankanmaksaa ja uppomunia. Tarjoilija sekoitti ainekset ennen lautasille asettamista niin, ettei artisokat vetisty liikaa. Jo pelkästään tämä annos on syy vierailla El Restaurante del Candado Golf:ssa.

El restaurante del candado golf riisi

Espanjalaiseen keittiöön kuuluu riisi. Ja sitä on aina reilusti! Tämä ei ole paella vaan samantyylinen Malagalainen riisiruoka, jossa liha on possua. Mehukas ja mausteinen herkku syötiin lähes kokonaan,vaikka olimme jo aivan täynnä. Asiassa auttoi erinomainen punaviini; botani

El restaurante del candado golf sopa suklaa

Jälkiruokana tuli lajitelma erilaisia Espanjan makeita herkkuja, suklaakakkuja, Flania ja juustokakkuja. Kaikki tehty alusta loppuun El Restaurante del Candado Golf:n keittiössä.

www.elrestaurantedelcandadogolf.es
www.facebook.com/ElRestauranteDelCandadoGolf
twitter.com/Res_CandadoGolf


Restaurante Amador

Urbanización: El Atabal, Bandaneira 6, 29190 SPAIN

Malagan “katolla”, korkealla kukkulalla sijaitsevan putiikkihotelli Villa Guadalupen ravintolana toimiva Restaurante Amador on varmasti Malagan parhaita. Keittövelho Amador Fernandez esittelee espanjalaista ruokaperinnettä Michelin-tähden (tai tähtien) arvoisesti. Mieleenpainuvinta tässä ainutaatuisessa menussa oli eri makuyhdistelmien rohkea, mutta täydellinen hallinta sekä täydellisyyteen pyrkivä viimeistely. Mitalia ei yhtään himmennä se, että hinnat ovat, etenkin suomalaisittain, edullisia.

Restaurante Amador maisema

Huippuruoka yhdistettynä akvaarioikkunoista avautuvaan Malagan kaupungin panoraamaan ovat ikimuistettava elämys. Joku hääpäivä allekirjoittanut varaa tästä hotellista huoneen ja vietämme vaimon kanssa sydämenmuotoisen illallisen, jonka vertaista saa hakea!

Restaurante Amador hanhenmaksa

Jäädytettyä hanhenmaksaa, piparimurua, omenahilloketta ja portviinihyydykettä. Alkupala löi heti jalat alta. Annos, jossa kaikki osat toimivat täydellisesti yhteen, nosti odotukset kattoon. Sen seuraksi tarjoiltu hieman tammitettu ja puolikuiva Muscat oli täydellinen viinivalinta annokseen.

Restaurante Amador ajo blanco

Ajo Blanco eli kylmä valkosipulikeitto. Perinteikäs keitto kaadettiin pöydässä lautaselle, jossa se yhdistyi ravunpyrstöjen ja raikkaan makean greippisorbetin kanssa. Rohkeaa yhdistelemistä, mutta Amador Fernandez ei horjahda. Tämän annoksen muistaa vielä kiikkustuolissa. Viininä ollut Chadonnay tuntui maistaessa runsaalle, mutta suli samettisen keiton kanssa hienosti liittoon.

Restaurante Amador meriahven

Meriahventa, palsternakkapyrettä ja pil-pil -kastiketta. Tuoreessa kalassa täydellinen paistotulos, rapsakka päältä mehukas sisältä, palsternakkapyre kuin unelma ja pil-pil kastikkeen kevyt valkosipulinen viimeistely. Botanin Moscatel lasissa, eikä voi kuin jälleen ylistää kokonaisuutta?

Restaurante Amador karitsa

Karitsaa “sous vide”. 23 tuntia tyhjiössä haudutettu karitsanlapa ei veistä kaipaa. Sen seurana ollut kirsikkatomaatti kertoo herra Amador Fernandez:n taidokkuudesta. Tomaatti on kaltattu, kuoret on taitettu ylöspäin ja sen jälkeen kanta ja kuoret on kiehautetty sokeriliemessä. Pehmeän hapokas tomaatti yhdistyy rapskakan makeaan kuoreen. Neron työskentelyä.

Restaurante Amador jälkiruoka

Suklaakeksiä, appelsiinimoussea ja orvokkijäätelöä. Olen luullut ettei suklaa ja appelsiini toimi makuparina, mutta myönnän olleeni väärässä. Amador tekee tämänkin velhon ottein ja yhdistelmä vaan toimii. Seurana olleet orvokkijäätelö ja kirsikan aromit tekevät jälkiruoasta “Liisa Ihmemaassa” -tyyppisen seikkailun, johon on hyvä lopetella tämä käsittämättömän hieno menu.

www.facebook.com/RestauranteAmadorHotelVillaGuadalupe
twitter.com/Villa_Guadalupe
www.villaguadalupe.com

Ravintoloissa vierailtiin Malagan kaupungin kutsuvieraina.

Malagan ravintolat -artikkelisarja:

Churreriat ja kahvilat

Bodegat eli viinibaarit

Tapas aidoimmillaan

Fine dining elämyksiä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi