Malagan ravintolat – churreriat ja kahvilat

0

Jos jossain kannattaa jättää hotellin pekoniaamiainen lillumaan laariinsa, niin se on Malaga. Malagan ravintolat tarjoavat herkkuja aamusta iltaan, joten nälkä on vain hyvä asia. Paikallinen tapa aloittaa päivä ovat churrot ja kuppi kaakaota.

Churrot ovat espanjalaisia munkkeja

Toisin kuin suomalaiset munkit, churrot puristetaan öljyyn tirismään pursottimen kautta, joten niistä tulee ohuita ja pitkiä. Myös taikinan koostumus on erilainen, joten churrot ovat hyvin ilmavia ja kepeitä. Ilmavuudestaan huolimatta churroilla nälkä lähtee – varsinkin kun ne dippailee paksuun kaakaoon. Churrot ovat myös yleensä erittäin edullisia, puhutaan muutamasta kymmenestä sentistä per munkki!

Ja jos churrot eivät jostain kumman syystä maistuisi, niin kaikki ”Churreriat” ja kahvilat tarjoavat myös varsin kattavan valikoiman erilaisia sämpylöitä (bocadillos), joten aamiainen hoituu näissä kahviloissa varmasti tavalla tai toisella.

Casa Aranda

Malagan ravintolat Casa Aranda

Malagan churrerioiden ikoni on seissyt paikallaan jo vuodesta 1932. Tänne kerääntyvät aamuisin niin lapset, lastenlapset kuin mummot ja paapatkin. Ravintola on levittäynyt pienen kujan molemmille puolille erilaisiin tiloihin, joten tilaa löytyy aina jostain, vaikka paikka on hyvin suosittu.

Malagan ravintolat Casa Aranda churrot

Casa Arandan churrot ovat Malagan parhaimmistoa. Voit valita kahdesta mallista; ”trozo” on paksumpi ja ”madrileño” hiukan sirompi. Kummatkin erinomaisia. Casa Arandan kaakao on dipattavan paksua ja herkullista.

Churrot 0,45 € / kpl
Kaakao 1,65 €

www.casa-aranda.net

Malagan ravintolat Casa Aranda Menu

Casa Arandan menu. Churrojen lisäksi löytyy sämpylöitä, kahvia ja avecia. Hinnat eivät päätä huimaa.

 

Cafeteria Framil

Pari kävelykatua Casa Arandasta pohjoiseen löytyy Cafeteria / Churreria Framil. He paistelevat churroja vain paksuun malliin mutta ne ovat vähintäänkin yhtä hyviä kuin Casa Arandassa. Kaakao on erittäin tummaa ja niin ikään dipattavan paksua.

Cafeteria Framil

Framil on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos Casa Arandan hektisyys tuntuu olevan liikaa kun yrittää rauhassa päästä hereille.

Churrot 0,40€
Kaakao 1,70€

www.cafeteriaframil.com

Cafeteria Framil churrot

 

Cafe Central

Malagalaiset rakastavat kahvia ja heiltä löytyykin sopiva kupillinen joka lähtöön. Hieno paikka tutustua paikalliseen kahvikulttuuriin on Malagan vanhin kahvila Cafe Central, jolla on upea terassi vanhankaupungin keskusaukiolla, jossa on hyvä ihmetellä maailmanmenoa.

Malagan ravintolat Cafe Central kahvit

Tästä luulisi löytyvän jokaiselle sopiva annos kofeiinia?

Cafe Centralin churrot ovat vaaleampia ja hiukan raskaampia kuin edellisessä kahdessa mutta todella hyviä nämäkin. Kaakao on myös erittäin hyvää.
Churrojen, kahvin ja kaakaon lisäksi löytyy jos jonkinlaista aamiaista – myös sitä intercontinentalia. Cafe Central on myös yöhön asti auki, joten tarjolla on myös lounasta ja illallista myöhemmin päivällä.

Churrot (puolikas annos) 1€
Kaakao 2,30€

www.cafecentralmalaga.com

https://twitter.com/CentralMalaga

https://www.facebook.com/cafecentralmalaga

Malagan ravintolat Cafe Central churrot

 

Malagan ravintolat -artikkelisarja:

Churreriat ja kahvilat

Bodegat eli viinibaarit

Tapas aidoimmillaan

Fine dining elämyksiä

 

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi