Malagan ravintolat – bodegat eli viinibaarit

0

Bodega tarkoittaa Espanjassa viinibaaria. Nimensä mukaisesti juomapuoleen on laitettu erityistä huomiota, mutta näistä saa poikkeuksetta myös varsin hyvää syötävää viinin tai oluen kanssa nautittavaksi.

El Pimpi

Calle Granada, 62 y Calle Alcazabilla – Málaga

Malagan ravintolat el pimpi sisaankayntiRoomalaisen teatterin lähellä oleva El Pimpi lukeutuu siihen ”pakko nähdä” -osastoon. Bodega on sokkeloinen, historiallisen kaunis ja täynnä ihmisiä sekä tunnelmaa joka ikinen ilta. Flamenco-esityksiä, ruokaa ja viiniä. Bonuksena kaupungin isoin terassi, jossa erityishuomiota saavat äärimmäisen taidokkaasti ihmisvilinässä pyörivät tarjoilijat. Juomatarjottimet ovat korkealla sormien päällä, mutta tippaakaan ei läiky.

Varaa pöytä hyvissä ajoin etukäteen ja varaudu yhteen ikimuistettavista illoista Malagassa.

twitter.com/ElPimpiMalaga
www.elpimpi.com

Malagan ravintolat El Pimpi viinitynnyreitä

Malagan ravintolat El Pimpi julisteet

Malagan ravintolat El Pimpi kinkkumies

Malagan ravintolat El Pimpi tarjoilua


El Patio Bodega (saattaa olla suljettu)

Calle Granada 39 – Málaga

Tunnelmallinen ja fiinin oloinen bodega-ravintola Malagan vanhankaupungin keskellä. Kello 22 maissa sisällä syödään ja terassilla juodaan. Paikallisia ja turisteja noin 40/60 suhteessa. Bodegaksi surkea viinilista, Protosta, Prado Reyta ja muutama makea Malaga Virgen, eli juuri sellainen lista, josta turisti osaa löytää jonkun tutun nimen.

Malagan ravintolat El Patio

Lista ei kuitenkaan ole Malaga Virgenin osalta hinnalla pilattu eli 1,20€ lasi! Sitä paitsi makeista löytyi yksi helmi.

Pajarete = kuivattuja luumuja, hieman happoja. Sileän makea turhuus.
Pedro Ximenes = kehittynyt tuoksu, mausteita ja tupakkaa. Samettinen, makea ja tasapainoinen viini.
Lagrima = Hillityn elegantti ja paahteinen tuoksu. Kahvin aromeita maussa, rusinainen hapokkuus. Hieno balanssi, alkoholi ei puske ollenkaan esiin. Hyvin makea mutta erinomainen viini.

Malagan ravintolat El Patio viinit


Antigua casa de guardia

Alameda Principal 18, Málaga

Tämä legendaarinen bodega oli auki jo silloin, kun pääkadulla vielä mentiin hevosilla ja vankkureilla. Paahteiselta kadulta viileän varjoiseen juottolaan astuessa voi todella aistia lähes 200-vuotisen historian. Paikka varmaankin näyttää aika lailla sille, mitä se oli avajaispäivänä!

Malagan ravintolat Antiqua Casa de Guardia

Iltapäivän asiakaskunta koostui parista ranskalaisesta turistista ja muutamasta huojuvasta mummelista. Todella omaleimainen ympäristö. Tänne pitäisi ehdottomasti päästä illalla – tosin melko aikaisin, koska paikka menee yllättäen kiinni jo klo 22, mikä on lähes lounasaika Espanjassa?!

Antigua casa de guardia on omaleimaisuudestaan huolimatta Malagan parhaita bodegoja, ainakin jos katsotaan valikoimaa. Pitkän tiskin takana löytyy tynnyreitä vermuttia, kuivaa ja makeaa Malagaa, Moscatellaa, Pedro Ximenesiä… eli herkkuja löytyy jokaiseen makuun.

Laskukone on jo itsessään nähtävyys. Tilaat juoman tai juomia, ja baarimikko piirtää liidulla pöytään summat, josta ne lähtiessä lasketaan.

Malagan ravintolat Antiqua Casa de Guardia tiski

Maistoin pari tuotetta; kuivaa ja makeaa Malagaa:

Seco Trasanejo: Vaalean ruskea, yrttinen ja pähkinäinen tuoksu. Kuiva ja sherrymäinen maku, joka jatkuu pitkään. Reippaat tanniinit. Varsin nätti viini.
Lagrima Trasanejo 3 anos: vanhintakaan Malagaa ei hirveästi kypsytellä. Kahvia ja viikunaa. Vielä hyvä hapokkuus ja kolmen vuoden hioma tasapaino. Makean harmoninen ja hyvä viini.

www.antiguacasadeguardia.net

Malagan ravintolat -artikkelisarja:

Churreriat ja kahvilat

Bodegat eli viinibaarit

Tapas aidoimmillaan

Fine dining elämyksiä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi