Krog Madame Bistro – välimerta parhaimmillaan

0

Helmikuussa avattu Krog Madame Bistro tunkeutuu Helsingin lounasmarkkinoille välimerellisellä kattauksella. Lounaan jälkeen ei voi kuin ihmetellä miten tämä kaikki onnistuu alle kympillä?

Lapinlahdenkatu 3, 00180 Helsinki

Todetaan selvyyden vuoksi alkuun että Krog Madame on ravintolakokonaisuus. Se on aamiaiskahvila, lounaspaikka, illallisravintola, cocktail-baari sekä mukava sisäpihan terassi. Krog Madameen pääsee myös pitämään kokousta ja saunomaan – eli varsin kokonaisvaltainen ravintolakonsepti on kyseessä. Keskitytään tässä artikkelissa lounaaseen.

Bistron puoli on modernin selkeä ja valoisa. Vaaleaa puuta ja hapokasta jazzia. Tilaa on ruokailijoilla mukavasti ja rauhallisia kulmauksiakin löytyy. Lounaslistalla on 4 vaihtuvaa ruokaa päivittäin, jotka tarjoillaan annoksina. Sen lisäksi hintaan kuuluu meze/tapas -henkinen alkuruokapöytä.

Alkuruokabuffet

Alkuruokapöytänä on kattava valikoima erilaisia oliiveja, salaatteja, paikalla grillattuja kesäkurpitsoita, marinoituja herkkusienä, tapenadea, hummusta ja tsatsikia. Couscous on suorastaan häkellyttävän hyvä pienen makeutensa ansiosta. Alkuruokapöytää täydentää uunituoreen rapsakat leivät. Tänne voisi tulla pelkästään alkuruokapöydän ansiosta?

Päivittäin vaihtuva pääruoka

Kolmen hengen seurueemme valitsi välimerellistä mureketta tuhdissa tomaattikastikkeessa ja mozzarellalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyä tilapiaa. Annokset saapuvat pöytään ennen kuin olemme ehtineet alkupaloja viimeistellä.

Mureke on mehevä ja tomaattikastike nimensä mukaan todella tuhti ja herkullinen. Reippaasti kokoon keitetty.

Tilapia on täydellisesti paistettu ja sen täytteenä ollut tomaattitapenade ja helmimozzarellat tuovat loistavan sävyn annokseen. Kummatkin annokset optimaalisen kokoisia, varsinkin erinomaisten alkupalojen jälkeen.

Krog Madamen bistrolounas on jotain todella upeaa. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa, ruoassa käsityöleima näkyy – kaikki ei ole suoraan purkista nostettu ja maut ovat niin reheviä kuin välimeren ruoassa vain voi olla. Kahvit kuuluvat lounaan hintaan. Tämä kaikki alle kympillä on jotain mikä asettaa Krog Madamen todella korkealle Helsingin tämän hintaluokan lounasravintoloita listatessa. Täydellinen suoritus voidaan sanoa. Välimeriosastolla ei ollutkaan vielä kaikki sanottu, vaikka niin voisi helposti luulla?!

Lounas 9,70€

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

 

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi