Kokomo – grillin hehkua ja viileitä cocktaileja

0

Viimeksi päivitetty

Koska on viimeksi mennyt ravintolailta ilman viinin tippaakaan? Kokomon cocktailit häikäisivät siinä määrin, että viini unohtui kokonaan. Ruoan herkullisuuden varmistaa Kokomon uusi salainen ase – Josper.

Kokomoon astuessaan ei voi erehtyä tulleensa ns. Tiki-ravintolaan. On havaiji-paitaa ja bambusermiä. Letkeä 60 -luvun surffimusa huojuu hiljaa taustalla. Keskiviikkona klo 18 oli melko tyhjää, mutta paikka täyttyi nopeasti 25-35 vuotiaista kaveriporukoista. ” Paljon onnea “, kuului ainakin kerran.

Ei viinin tippaakaan

Todella loistava henkilökunta osaa cocktailinsa näköjään läpikotaisin. Listaan tuijottamatta he heittävät suosituksia ja kysymyksiä liittyen lempimakuihin. Ja näiden cocktailien makuun kun pääsi, unohtui viini aivan täysin koko illaksi – jota sitäkin jokunen merkki olisi tarjolla.

Yellow tail Barracuda (vasemmalla) oli mehumaisuudestaan huolimatta ryhdikäs cocktail. Valkuaisdrinksujen suurena ystävänä lähdin Coconut Waterfalilla (oikealla) liikkeelle enkä katunut. Upean kermainen koostumus ja samalla happaman raikas maku. Havaijilainen pale ale on hieman hintava 8€, mutta onhan se hyvääkin. Jopa niin hyvää, että rouva höri lopulta pullon tyhjäksi.

Mini Tiki alkuruoat

Illallisen alkuun voi tilailla Mini Tikejä eli pieniä annoksia erilaisia herkkuja, jotka ovat itse asiassa sen verran täyttäviä, että pari kappaletta riittää. Kolme hyvin nälkäisille. Me maistelimme seuraavan otoksen:

Volcano grilled cheese
Hiiligrillattua halloumijuustoa ja ananas-mango mojito salsaa = taas kerran tylsä halloum erinomaisen salsan kanssa enemmän kuin osiensa summa.

Poko loco chips & dips
Maukas sekoitus keittiön itse valmistamia juuressipsejä sekä dippejä. = erinomaisen rapeita sipsejä, jopa punajuuresta ja herkulliset dipit kylkeen.

Bengal BBQ mini ribs
Paahdettuja possunribsejä, Bengal BBQ-kastiketta ja wasabimajoneesia = mehukkaat ribsit imeskeltiin kuiviksi. Kivat kastikkeet.

Chili shrimps
Paahdettuja chilimarinoituja jättikatkarapuja ja szechuan-aiolia = Makean tuliset jättikatkat olivat ehdotonta parhaimmistoa.

Salmon tataki
Seesam paahdettua lohi-tatakia ja wasabimajoneesia = tuore lohi asiallisilla höysteillä oli niin ikään todella hyvä.

Chicken pops
Rapeita chilillä maustettuja tempura kananpaloja ja curry-passion majoneesia = näitä paistellaan ilmeisesti jonkun verran etukäteen ja olivat hiukan kuivia. Frittitaikinaa oli myös aika reippaasti.

Very veggie
Rapeita kasvis-samosoja ja kurkkuraitaa = samosat tuntuivat kanssa hiukan kuivilta, mutta kurkkuraita pelasti paljon.

Cheese of passion
Grillattua vuohenjuustoa ja passionhilloa = erinomainen herkkujuusto aromikkaalla hillolla.

Hiukan häiritsi, että majoneesia oli melkein joka annoksessa, mutta toisaalta eihän näitä ole tarkoitus ihan näin laajaa skaalaa alkuun imeskelläkään? Kalat ja sipsit olivat kyllä erikoissuosituksen arvoisia.

Kokomon salainen ase – Josper

Kokomoon oli juuri viikkoa aikaisemmin saapunut uutuus; Josper-hiiligrilli. Tämä keittiöpeikko savuaa ja hehkuu tuntien alkulämmittelyjen jälkeen infernaalisessa 500 asteen lämpötilassa. Tarjoilija kertoi, että kaupantekijäisinä tuli 200 laatikkoa erikoishiiliä, jotka olivat yksi aamu oven edessä, kun hän tuli vuoroon. Aamujumppa oli edessä, mutta palkinto sitäkin suurempi.

Nyt koeajettuna Josper on Kokomon ehdoton valttikortti – koko Helsingin mittakaavassa. Sen sisuksista ammennettu, nopeasti paistettu ja reilusti hiillokselta maistuva ruoka on viedä järjen. Tämä tuo kesänmuiston, vaikka tammikuuhun. Pakko päästä testailemaan Josperia nopeasti uudelleen, vaikka tuon Kokomon Sizzlerin merkeissä. Ujot 800g kokonaisena grillattua black angus flank steakiä ja asiaankuuluvat kylkiäiset.

Katselmus Kokomon pääruokiin

Että saatiin mahdollisimman laaja näkökulma pääruoista, niin valittiin kala, kana ja possuruoat maisteltaviksi. Mutta eihän näitä voinut aloittaa ennen kuin oli huuhdeltu kitalaki cocktaililla.

Basilikalla maustettu “Basilian” oli hyvin raikas ja tuoreen yrtin maku sopi siihen täydellisesti. Tästä tuli kesähörppy numero yksi.

Golden el Dorado

Kokonaisena paistettu kultaotsa-ahven oli näyttävä annos. Päällä oli mielettömän maukas sitruunaruohovoi, mutta se valitettavasti lähti nahan kuorinnassa melkein kokonaan mukaan. Erinomainen kookoskastike ja kasvikset takasivat, että tällä lähtee nälkä.

Tiki Churri Chicken

Grillatun kanan kanssa Josper pääsi elementtiinsä. Hersyvän savuinen kana oli pinnalta rapea ja sisältä täydellisen mehevä. Tämän parempaa paistotulosta tai grillinaromia ei voi kanaan vaatia. Makean tulinen Tiki Churri -kastike viimeisteli huikean makunautinnon.

Kapu Pork

Suussa sulavan ylikypsää possua makean tulisella ja rapella kuorella. Jos possu oli hyvää, niin sitä oli myös lisukkeena ollut ananasriisi. Mehukas ja maukas riisi oli juuri oikea lisuke tälle possulle. Loistava annos.

Kokomon jälkiruoat juodaan tai/ja syödään

Maha oli kieltämättä täynnä, mutta olihan se jälkiruokaakin maistettava. Ja tietysti jälkiruoka-cocktaileja.

Easter Island Pearl (vasen)
Päärynä-kaneli drinksussa ajellaan inkiväärin ja kanelin jouluisilla aromeilla. Ei ihan napsahtanut omaan makumaailmaan.
Spicy and sweet
Tämä kertoo Kokomon omistautumista juomilleen. He uuttavat chiliä vaniljavodkaan saadakseen juuri täydellisen kipakkuuden juomaan. Tämä vodka sekoitettuna hyvälaatuiseen suklaaseen ja kermaan = häikäisevän hyvä jälkiruoka-cocktail. Todella viiden tähden hörppy. Mietin vielä, että jos tähän laittaisi suolaa hipun johonkin kohtaan, vaikka reunaan? No, täydellinen se on jo nytkin.

Kii Lime Pie

Havaijilainen kookos-lime piiras, paahdettua kookosta ja passion-banaani melbaa. Vaikka pötsi oli kuinka täynnä niin piiras oli raikkaudestaan huolimatta hiukan liian kepeän oloinen. Siihen toivoisi vähän täyteläisyyttä.

Peach of Pacific

Valkopersikka crème brûlée sekä Malibu marinoitua mangoa. Tämä jälkkäri oli juuri se täyteläinen. Bruleessa mukavasti rapsahtava sokerikuori ja sen alla täydellinen kerman koostumus trooppisella persikalla sävytettynä. Parhaita jälkkäreitä ikinä.

Kokomon lopputuomio

On selvää, että Kokomo on yksi Helsingin parhaista Cocktail-paikoista. Jostain syystä olen luullut, että täällä cocktail tarkoittaa ämpärillistä tuoremehua, rommia ja ananaspaloja. Miten väärässä voi ihminen olla? Todella taidolla tehtyä hörppyä.

Alkupalat sinänsä hyviä,  mutta samanlaisia voisi saada jostain muualtakin. Sen sijaan pääruoat ja varsinkin se Josper-hiiligrilli tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Tätä osastoa ei ole monella muulla tarjota.
En malta odottaa seuraavaa visiittiä Kokomoon – viileitä cocktaileja ja hiiligrillin hehkua. Hinta-laatu kaikinpuolin kohdallaan.

Olimme maistelemassa Ravintola Kokomon vieraina.

Kokomo hintoja
Alkupalat eli Mini Tikit 3-4€ kpl
Pääruoat 17-26€
Jälkiruoat 6-8€
Cocktailit n.9€

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

www.kokomo.fi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi