Klassikkoruokaa ja luomuviiniä – Savia Viva Familia Tinto A

0

Viimeksi päivitetty

Savia Viva Familia Tinto A nousi nopeasti ylistäviä arvioita kerääväksi viiniksi heti hyllylle saapumisensa jälkeen. Lue tarina tuottajaperheestä, heidän yhteydestä Suomeen sekä reseptivinkki tälle erinomaiselle viinille.

**Sponsoroitu artikkeli**

Savia Viva – tuoteperhe

Savia Viva on Parés Baltàn uusin tuoteperhe Penedèsin alueelta. Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Espanjan Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tilan viinit tuotetaan luomuna; tila sai virallisen ekoviini-sertifikaatin vuonna 2004. Savia Viva -nimi kertoo ”elämän nesteistä”, jotka virtaavat köynnöksissä tuottaen rypäleitä ja välittäen Penedèsin maaperän luontaisen aromikkuuden rypäleisiin ja lopulta viiniin. Savia Viva Familia Tinto A tehdään kolmesta lajikkeesta: Syrah tuo viiniin mausteisuutta, Merlot pehmeyttä ja pyöreyttä ja Tempranillo voimaa ja runkoa.

Savia Viva Familia Tinto A on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksussa voit erottaa tummaa marjaisuutta, karhunvatukkaa, kirsikkaa, mutta myös pehmeää, makeaa mausteisuutta. Maultaan viini on pehmeä ja hedelmäinen. Viini jättää suuhun kevyesti mausteisen jälkimaun. Muuta aromimaailmaa tukee viinin kevyt tammisuus. Se on kypsynyt seitsemän kuukauden ajan käytetyissä tammitynnyreissä.

Savia Viva Familia Tinto A on monikäyttöinen viini. Se sopii mainiosti erilaisten liharuokien seuraan. Voit kokeilla sitä esimerkiksi pitkään kypsytetylle possulle tai yrttiselle lampaalle, eikä se pelästy makean mausteisia grilliruokiakaan. Se on myös hyvä valinta laadukkaaksi buffet- tai illanistujaisviiniksi valkoisen sisarensa Savia Viva Xarellon seuraksi. Luonnonmukaisesti tuotettuna Savia Viva Familia Tinto A on luonteva kumppani lähi- ja luomuruoille.

Perinteinen läskisoosi on klassikkoruokaa, jota Viikon Viinin taustajoukot suosittelevat tämän viinin kanssa. Savia Viva Familia Tinto A on oman hintaluokkansa löytö. Olemme kuulleet jo paljon kehuja tästä punaviinistä, vaikka se saapui Alkon hyllyille vasta reilu viikko sitten! Joten, mikä parempi kuin yhdistää nämä kaksi keskenään; perinneruokaa ja varman valinnan luomuviiniä.

Reseptitaivaan viiniarvio | timanttiviini

Alkon kuvaus viinistä

 

Perinteinen läskisoosi (4:lle)

Ainekset:
iso sipuli
600 g rasvaista possunkylkeä
20 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
suolaa ja pippuria

Valmistus:
Kuori ja kuutioi sipuli isoiksi paloiksi. Leikkaa possunkylki leveiksi, noin sentin paksuisiksi paloiksi. Ruskista palat valurautapannulla miedolla lämmöllä. Käännä tehot noin 10 minuutin jälkeen täysille, jotta liha saa tumman pinnan. Siirrä ruskistetut lihat ilman rasvaa haudutuspataan. Lihoista irronneeseen rasvaan ja voihin tehdään itse soosi.

Sulata voita pannulla missä on myös possunkyljestä irronnut rasva. Ruskista vehnäjauhot rasvassa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Lisää sipulipalat ja kuullota miedolla lämmöllä, mutta
kuitenkin niin, että jauhot saavat tummaa väriä. Sekoita joukkoon vesi ja kypsennä, kunnes kastike on saostunut. Lisää suolaa ja pippuria.

Kaada kastike pataan lihojen päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Mitä pidempään maltat hauduttaa lihoja soosissa, sitä herkullisempi tästä tulee. Keitä perunat seuraksi ja nauti punajuurien kera. Tarjoa seurana lasillinen tai pari Savia Viva Familia Tinto A:ta!

Käy tykkäämässä Viikon Viiniä Facebookissa ja saat joka viikko viini- ja reseptisuosituksen seinällesi.

 

Tiesitkö muuten, että Cusinén perheellä on erityinen muisto Suomesta?

Katso lisää alla olevasta kuvasta, joka löytyy pullon takaetiketistä:

**Sponsoroitu artikkeli**

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi