KarlJohan – legendaarinen bistro

0

Viimeksi päivitetty

Vuosi toisensa jälkeen, juurilleen uskollisena Karljohan tekee lounaan, jota muistelee lämmöllä vielä illallakin. KarlJohanin legendaarinen lihamureke kuuluu jokaisen helsinkiläisen yleissivistykseen.

KarlJohan

Yrjönkatu 21, 00100 Helsinki

Paikka on varsin pieni, joten lounasaikaan voi olla hankala saada pöytää, mutta kannattaa yrittää. Lounas maksetaan etukäteen tiskillä, mikä on plussaa. Ei tarvitse ruokailun jälkeen laskuja kuikuilla kun pitäisi olla jo menossa.

Alkuun erinomaisia leipiä ja yksinkertainen salaatti ja raaste, joka nousee sfääriin kun lurauttaa Karljohanin erinomaista salaatinkastiketta päälle!

Karljohanin bravuuri on lihamureke

Lihamureketta taitaakin olla joka päivä listalla – vain kastike vaihtuu. Kuvassa on pekoni-herkkusienikastike, joka on taivaallinen. Curry-kastike on myös jäänyt mieleen.

Perunamuusi ei voi paremmaksi muuttua. Ilmavaa ja reiluun voihin tehty.

Keiton ja murekkeen lisäksi päivittäislistoilla on tyyriimpiäkin annoksia kalasta pihveihin.

Yksinkertaisen toimiva lounaskonsepti pienessä ja välittömässä mittakaavassa. Tätä jos jotain minä kutsuisin bistroksi?

Lounaat 9,50€ – 18€

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

 

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi