Myös kaljabaarin voi jo pitää auki iltaan asti – näin helpolla kikalla muuntaudutaan ruokaravintolaksi

3

Hallitus pidensi ruokaravintoloiden aukiololupaa tällä viikolla kello 21:00 asti. Jatkoaikaa ei edelleenkään herahtanut baareille, joiden on suljettava hanat jo iltapäivästä kello 17:00. Baariyrittäjien kohdalla ajankohtainen kysymys kuuluukin: Mikä estää kaljabaaria muuttumasta ruokaravintolaksi? Raja on veteen piirretty viiva. Ruokaravintolaksi muuttuminen on helppoa.

Kaljabaarista ruokaravintolaksi – toimi näin

Pelkkään juomaan keskittyneen ”kaljabaarin” saa myös jo pitää iltaan asti auki tällä helpolla kikalla*.

  1. Käy kadun toisella puolella olevan kebabkioskin juttusilla.
  2. Sovi kuljetuspalvelusta baariin.
  3. Lyö kioskin menut baarin tiskille.
  4. Jos joku sattuu tilaamaan ruokaa (mikä ei siis ole pakollista), soitat tilauksen kioskille, jotka toimittavat ruoan baariin.
  5. Voilá – olet juuri muuttanut kaljabaarisi ruokaravintolaksi!

*Perustuu ravintoloitsijoiden kuulopuheeseen. Emme ole vahvistaneet tietoa tai mahdollista ilmoitusmenettelyä viranomaisilta.

Baareja on jo avattu tämän kikan avulla

Uskomatonta, mutta totta. Tällä systeemillä oli jo eilen, perjantaina 4.2, avattu muutama perinteinen olutravintola Helsingissä, joiden ei ollut mahdollista pitää ovia auki ollenkaan kello 17:00 pilkun puitteissa. Yhdessä baarissa oli Fafasin ja toisessa Kotipizzan lista tiskillä. Baarien vetäjät myös kertoivat, että asia oli tarkistettu Aluehallintovirastosta. Avin puolesta kaikki on nyt kunnossa: Tervetuloa entiseen kaljabaariin – nykyiseen ruokaravintolaan.

Tulee jälleen mieleen maamme baareissa 1980-lukuun asti kiertänyt voileipä, jota ilman ei saanut tilattua tuoppia. Sen verran on sentään 40 vuodessa päästy eteenpäin, että nyt ei ole pakkoa aterialle.

Näinkö helppoa se siis oli? Kahden vuoden taistelun jälkeen, jossa mietittiin päät puhki missä raja menee? Kyllä, hölmölässä kaikki hyvin. Valo näkyy jo. Säkit kainaloon ja kantamaan.

Yrittäjä, kerromme ja kuuntelemme mielellään lisää aiheesta. Laita meiliä: janne@reseptitaivas.fi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

3 kommenttia

  1. Aina tyylikästä, kun olutravintoloita kutsutaan kaljabaareiksi. Myös kaljakuppila,räkälä,juottola ovat aina toimivia. VMP.

    • Käsitteiden yksinkertaistamisen sekä luettavuuden takia tässä jouduttiin tekemään valintoja. Toki tiedostamme hyvin, että on eri tasoisia baareja. Siksi myös olutravintola -käsitettä käytettiin.

Kommentoi