Helsingin viinibaarit – päivittyvä lista

0

Helsingissä on koettu viime vuosina viinibaarien esiinmarssi. Yksittäisiä pioneereja ja ravintoloiden sivutiskejä on toki ollut aiemminkin, mutta nyt Helsingin viinibaarit alkavat muistuttaa jo Eurooppalaista tasoa. Tilanne elää, etenkin nyt korona-ajan takia. Tämä artikkeli on päivittyvää mallia. Vinkkejä voi laittaa kommenteissa.

La Bottega 13 – Deli & Wine bar

Tehtaankatu 13, 00140 Helsinki

Pieni italialainen bottega Tehtaankadulla. Tiivis, mutta laadukas viinilista keskittyi testikerralla pohjoisen Italian viineihin. Franciacortaa pullotarjouksina ja Langhea. Omistaja kertoi, että lista ja painopiste elää ympäri vuoden. Leikkeleitä, juustoja ja pastaa löytyy hörpyn painikkeeksi. Myös mukaan otettuna. Kiva paikka ja lämmin tunnelma. Kohtuullinen hintataso osoitteeseen nähden.


We got this

Albertinkatu 10 00150 Helsinki

Hyvinkin trendikkäälle näyttävä kompakti punavuorelainen kahvila & viinibaari. Ruutulattiaa ja kukka-asetelmatapettia. Viinilistalta löytyy pientuottajia ympäri Eurooppaa. Erinomainen reserva cava lähti 9€ / 12cl 11/20.


Ravintola Nolla

Fredrikinkatu 22, 00120 Helsinki

Ruokahävikin vähentämiseen keskittynyt ravintola, panimobaari sekä mielenkiintoisilla viinivalinnoilla sävytetty viinibaari. Listalta löytyy mm. serbialaista oranssia viiniä sekä Juran alueen oksidaatiota. Erittäin ystävällinen palvelu kruunaa lasillisen.


Murun viinibaari

Lönnrotinkatu 14, 00120 Helsinki

Legendaarisen Muru -ravintolan viinisatelliitti kulman takana Lönkalla. Viinilista on tottakai kattava. Ranska on kärjessä, mutta erikoisuuksia löytyy, kuten 1963 Dalva Colheitaa ja venäläistä Cabernet Francia. Samppanjatorstaisin avataan mm. Jacques Selossea. Mahtava tunnelma ja asiantunteva henkilökunta. Laseittain saatavia viinejä löytyy aina kookas lista. Koko pullon voi toki ostaa kaikesta siitä mitä kellarista löytyy. Lasillista varten avataan myös lasilistan ulkopuolisia viinejä, jos pullohinta ei ylitä 80€.


Viinibaari Apotek

Lapinlahdenkatu 1, 00180 Helsinki

Tunnelmallinen look-a-like -matka pariisilaiseen bistroon. Kuten nimi kertoo, vanhan apteekin miljöö luo puitteet. Viinilehden vuoden viinibaariksi 2020 aateloima paikka on maistamisen arvoinen. Suosio on huima ja suhina sen mukaista. Viinilista on Eurooppaan suuntautunut. Burgundia ja Saksan Rieslingiä on saatavilla huipputuottajilta. Fiiniä ruokaa löytyy myös, mutta hirveän nälkäisenä ei kannata tulla. Annokset ovat hyvin kepeitä, mutta makumaailmaltaan loistavia.


Vin-Vin

Kalevankatu 6, 00100 Helsinki

Ensimmäisiä oikeita viinibaareja 2000-luvulla Helsingin ydinkeskustassa. Tunnustusta valikoimasta on satanut myös kansainvälisissä medioissa. Spesialiteettina Coravin -tekniikka, joka mahdollistaa, että kypsyneempiä vuosikertoja on saatavilla laseittain. Viinifriikin unelmapaikka aivan ytimessä, Kalevankadun olutbaarien puristuksessa. Vin-Vin pääsi luiskahtamaan erittäin tyyriiksi jossain vaiheessa, mutta koronavuosi jäähdytteli menoa.


Bricco

Annankatu 22, 00100 Helsinki
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki

Tunnelma kuin suoraan Italiasta! No ainakin jos ei säätä lasketa. Yhtä kaikki Bricco avasi toisen viinibaarinsa 200 metrin päähän edellisestä. Usko konseptiin on vakuuttava. Etenkin Annankadun putiikissa upea sisustus. Laadukkaita italialaisia viinejä ja antipastia. Viinilista on keskittynyt maan trendikkäisiin pohjoisosiin. Barolot ja Barbarescot hyvin edustettuna. Hintaahan niillä on aina. Edullisempiakin vaihtoehtoja toki löytyy. Myös laseittain.


Fazer CHAMPAGNE

Fazer 8. kerros, Stockmann, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki

Ostoksilla janottaa aina. Tavaratalon yläkerrassa pääsee nautiskelemaan Veuve Clicquotia ja Dom Perignonia. Hinnat itseasiassa yllättävän kohtuulliset. Dom Perignon 2008 pullo saapuu pöytään 180€. Alkossa hinta jopa piirun kalliimpi. Veuve-tasting x 3 viiniä = 26€. Myös kelvollisia stillejä saatavilla. Eihän tämä Berliinin KaDeWe ole, mutta tutustumisen arvoinen viinibaari kuitenkin.


Crazy Wine

Kanavaranta 3-7, 00160 Helsinki

Merimakasiineihin on ollut viime aikoina tunkua. On syntynyt jos jonkinlaista ravintolaa ja baaria. Crazy wine kertoo olevansa viini- ja cocktailbaari. Painopiste vaikuttaa kuitenkin olevan enemmän jälkimmäisellä. Jotain mielenkiintoisia viinejäkin tosin löytyy, mutta niistä henkilökunta ei välttämättä tiedä sen enempää.


Wine Stories

Vironkatu 11, 00170 Helsinki

Pieni viinibaari Kruununhaassa esittelee meillä varsin harvinaisia bulgarialaisia boutique-viinejä. Paikan omistaja Snejana Eskellinen tuntee tuottajat henkilökohtaisesti ja nauttii suunnattomasti kun saa kertoa asiakkaalle viinin tarinasta. Asiaan omistautuminen on palkittu kansainvälisen Star Wine list:n palkinnolla. Pientä suolaista saa myös viinin kylkeen.


Burgers & wine

Mall of Tripla, Pasila, 00520 Helsinki

Pasilan Triplasta ja löytyvä ravintola/viinibaari tarjoilee sitä mitä nimi kertoo. Interiööri kikkailemattoman harmaa. Todellista 2020 lukua. Viinilistalta löytyy muutama laseittain saatava perusvarma tuottaja kohtuuhintaan; Gustave Lorentzia, Wolfbergia ja Pares Baltaa. Hinnat myös kohtuulliset, heiluen kympin lasi molemmin puolin. Ja kyllä, Burgerit ovat loistavia.


The Tower Wine & Craft Beer

Mall of Tripla, Pasila, 00520 Helsinki

Laseittain saatava valikoima on reilu. Tämän mahdollistaa Hi-Tech -pullokaappi, josta voi lirutella hapettomasti viiniä, ja näin ollen pitää useita pulloja auki.
Hinnoittelu melko polarisoitunutta. Huikean hinta-laadun viiniä saa jopa 3-4 euron lasihintaan. Prestiisit samppanjat saattavat heilahtaa yli kaikkien äyräiden. Mutta jokaiselle jotakin. Yllättävä ja suositeltava käyntikohde viininystävälle.

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi