Helsingin parhaat hampurilaiset

18

Burger-innostus on vallannut kaupungin ja laatutarjontaa riittää. Katso tästä mistä löytyvät Helsingin parhaat hampurilaiset.

Street Food-innostuksen myötä pikahampurilaisten vaihtoehdoksi Helsinkiin on tullut ensiluokkaisia hampurilaisravintoloita, joissa pakastepihvin sijaan käytetään itsejauhettua lihaa mm. Angus- tai Hereford-rotukarjasta. Pihvi jätetään mediumiksi kuten asiaan kuuluu, ranskalaiset ovat kunnolla fritattu ja niiden kanssa dippaillaan mitä mielikuvituksellisempia ja herkullisempia majoneeseja. Uskokaa tai älkää, hampurilaiset voivat olla jossain vaiheessa Helsingin matkailuvaltti.

Tämä artikkeli on päivittyvää mallia, eli uusia ravintoloita lisätään ja vanhoja tarkistetaan. Tähtiluokituksen perässä oleva päiväys kertoo koska paikassa on viimeksi käyty. Joissain tapauksissa, etenkin niissä huonoimmissa, aikaa on jo vierähtänyt. Niihin kun ei yleensä ole hirveä kiire takaisin.


Bites Vallila

Käyty viimeksi 10/2018

Bites Vallilla -hampurilainen

Nokiantie 2-4, 00510 Helsinki

Vallilan mäellä, keskellä kaikkea mutta kaukana kaikesta, löytyy kaupungilla jo muutaman vuoden kuiskuteltu burger-taivas. Sijainti on sellainen, että jos ei ole näille nurkille asiaa, niin ei tule käytyä. Ei tänne teollisuusalueelle sunnuntaikävelyllä eksy. Julkisilla hankala ja omalla autolla vielä hankalampi – kiitos surkeiden parkkimahdollisuuksien. Sisältä Bites Vallila näyttää 70-luvun kouluruokalalta. Viereisessä pöydässä kaksi supi-suomalaista Telian insinööriä puhuu keskenään englantia – eli juuri tämä kupla, mitä odottaa saattaa näin trendikkäässä paikassa.

Mutta itse burger-annos on taivaallinen. Hampurilainen (140g) on lättänää tyyliä, joka nopeuttaa paistoa ja helpottaa syömistä. Sisältä hiukan punakka, kuten asiaan kuuluu. Pippuria ja etenkin suolaa niin että korvissa kohisee. Juusto maistuu kunnolla. Itsetehty sämpylä on kuin muhkea sieni, joka imee kaikki herkut valuma-alueelta sisäänsä. Bursan sisällä on vain talon majoneesia, juustoa ja kurkkua. Ei mitään turhaa. Sidekickinä talossa leikatut ranskalaiset, jotka fritattu todella rapeiksi. Pienenä raikastavana lisänä kaali-slaw ja pikkelsiporkkanat. Burgeria voi tuunailla lisäherkuilla mielensä mukaan. Talon chilikastike vie myös kielen.

Pienpanimo-oluita saatavilla pulloina 7-9€ hintaluokassa. Burger-ateria hinta-asteikon yläpäässä, tällä sijainnilla, mutta menkööt viisi tähteä. Sen verran rohkean makuinen setti (sydänliitto tuskin suosittelee).
Tervetuloa keskustaan Bites Vallila. Kyllä sinne vielä yksi hyvä burger-paja mahtuu.
Standard burger 10€
Ranet ja muut 4,50€

Sori Taproom

Sori taproom SORI-CLASSIC-BURGER
Vuorikatu 16, 00100 Helsinki.
Käyty viimeksi 11/2018
Sori Brewingin gastropub ilmentymä Kaisaniemessä. Erittäin laadukas paja kaikin puolin. Ruokapuolen menusta löytyy kaksi burgeria; Sori Classic Burger ja Brisket, joista ensimmäisen testaamme tässä.
Upean maukkaan ja rapean briossin välissä 180g luomupihvi, joka on mehevän punakka ja erinomaisesti maustettu. Suolaa ja pippuria löytyy. Monterey Jack juusto maistuu ja rapea pekoni. Turhia vihanneksia ei tarvita hyvässä bursassa. Talon omat majoneesit tietenkin välissä. Ranskalaiset ovat myös varsin upeat. Bonusta vielä talon kastikekavalkaadista, joita on kiva testailla ranskalaisten kanssa. Olutosasto luonnollisesti kunnossa ja valinnan varaa löytyy. Hiukan tyyris, mutta kyllä tästä miljööstä voi pari extraeuroa laittaa.
Sori Classic Burger raneilla 19,90€

Social Food – Burger Joint

Käyty viimeksi 8/2018

Social food burger joint
Kallio, Kulmavuorenkatu 4, Helsinki 00500
Kolme heppua äheltää miniatyyrikeittiössä. Tilaa ei löydy paljon yli neliötä tiskin takaa. Ei sitä kyllä löydy asiakkaidenkaan puolelta. Pari-kolme pöytää ja tiivis tunnelma – mikäpä ettei, social food jne? Porukka jaksaa jonottaa pihallakin. Jotain tässä täytyy olla?
Ja onkin. Upea Briossisämpylä joka ei ole liian muhkea. Mahtavasti paistettu punakka pihvi, jossa erittäin hyvä pippurointi. Turhia vegejä ei Bronxiin tule, vain hillottua sipulia. Majoneesi maistuu sille itselleen. Esityksen kruunaa tunteella fritatut ranskalaiset, joiden päällä on parmesaaniraastetta. Kun vielä katsoo hintalappua, niin täydet pisteet burger jointille.
Bronx cheese burger 9€
Ranet 3,50€

Treffi Pub & Bistro

HERTTONIEMI, Hiihtomäentie 14, 00810 Helsinki


käyty viimeksi 6/2015

Treffipub hampurilainen

Treffipubin hampurilainen on Helsingin parhaita.

Mielettömän renesanssin loppuvuodesta 2014 kokenut Treffi Pub & Bistro on hieno esimerkki siitä, miten lähiön metroaseman keskikaljakuppila voi muuntautua koko kaupunkia kohauttavaksi ruokataivaaksi. Entiset muutaman euron vesikaljaan tottuneet kanta-asiakkaat ovat haihtuneet vikkelästi, kun nykyään hanoista valutetaan 7-10€ euron oluita ja pöytään kannetaan simpukoita ja kimchiä. Vaikka porukka on vaihtunut, sitä kuitenkin riittää paljon arki-iltapäivänäkin.

Treffipubista löytyy myös Helsingin varmasti kohutuin hampurilainen tällä hetkellä. TCB – Treffi Cheese Burger:n Anguspihvi on erinomaisesti maustettu ja pyytämättä medium, niin kuin pitääkin. Päällä chilikastiketta niin, että heikompia voi hirvittää ja reippaasti pihville sulanutta juustoa.

Vihanneksia ei ole alettu sullomaan hampurilaisen sisään lötkistymään, vaan ne tulevat kylkeen lasissa, vieläpä paloiteltuna niin, että syöminen onnistuu näppärästi sormin. Loppuun asti mietitty yksityiskohta.

Rapsakat kuoriranskalaiset ja niiden seurassa aivan upea tryffeliparmesaanimajoneesi, josta nauttiminen edellyttää, että pidät tryffelin ainutlaatuisesta mausta.

Tätä hampurilaissettiä ei ole tehty massoille kompromissiksi vaan niin, että se maistuu myös itselle. Tutustumisen arvoinen pläjäys ja varmasti hintansa väärti (joskin 9,80€ Jaipurin IPA:sta on kyllä liikaa). Sunnuntaibrunssi täytyy kanssa testata jossain vaiheessa.

TCB – Treffi Cheese Burger 16,50

Home made fries 4,00€


Il Birri

Fredrikinkatu 22, 120 Helsinki

Käyty viimeksi 2/2107

Panimoravintolan ruokapuoli on kehuttavassa kunnossa. Sisältä ravinto on valoisa. Massiivipuupöydät luovat tunnelmaa.

Birrin burgerissa luotetaan Black Angus -naudanlihaan. Läpikypsästä paistosta huolimatta pihvi on mehukas ja siinä on hyvä pippuri. Ohut juustosiivu jää statistin osaan. Kunnolla paistettu briossityylinen sämpylä on loistava. Samoin ranskalaiset. Upea sivusalaatti pistää miettimään miksi friseesalaattia on tungettu vielä bursan väliin?
Koska ollaan panimoravintolassa, olutvalikoima on niin ikään hyvässä kunnossa.

Birri’s Burger, sisältää ranskalaiset 17€


Kämp brasserie

POHJOISESPLANADI 29, 00100 HELSINKI

Käyty viimeksi 11/2016

Viiden tähden hotelliin ei voi tallustella ja odottaa pääsevänsä halvalla. Asetelmaan nähden Kämp burger ja lasi Charles Smithin cabia pakettihintaan

32€ on varsin kohtuullinen tarjous. Varsinkin jos hampurilainen on viiden tähden arvoinen?

Reilu ja häkellyttävän rapea briossisämpylä. Punainen pihvi on erinomaisesta lihasta tehtyä ja makua ei ole peitelty liialla suolalla tai pippurilla. Pihvin päällä on hyvää juustoa riittävästi. Makeaa hillottua punasipulia olisi riittänyt vihannesosastolla – miksi siis laittaa salaattia burgerin väliin lässähtämään? Sinappimajo maistuu seassa kivasti.
Perusranet vähän lätistää tunnelmaa, mutta eihän tämä varsinainen hampurilaisravintola olekaan. Jotenkin viiden tähden hotellissa odottaisi ketsupiltakin jotain perus-Heinzia enemmän. Neljä tähteä riittää setille.
Kämp burger 26€

Ravintola viisi penniä

Mannerheimintie 55, 00250 Helsinki

Käyty viimeksi 11/2016

Viisi penniä on töölöläisten 60-vuotias, häikäisevän hyvä olutravintola, josta saa myös loistavaa krouviruokaa, kuten burgereita. Pennin ja vegeburgerin voi halutessaan tuunata valinnaisilla lisätäytteillä. Näiden lisäksi löytyy vaihtuva kuukauden hampurilainen esimerkiksi hirvenlihasta. Pennin burgeri tehdään Rosslundin kotimaisesta naudanjauhelihasta. Pihvi on mehukas ja medium. Päällä rapeaa pekonia. Briossisämpylä on rapeaksi paistettu kasaamista varten. Välissä keittiön majoneesia, myrttisen suolakurkkua ja makeaa sipulia. Ranskalaiset ovat melko karut, mutta burgeri loistava.

Pennin burgeri 17,50€


Naughty BRGR

Lönnrotinkatu 13, 00120 Helsinki

Naughty BRGR

Siinä se on; ensimmäinen suurelle yleisölle tehty Naughty BRGR.

Käyty viimeksi 8/2017

**Viime käynnillä näytti ranet olevan edelleen pakasteosastoa. Otettiin bataattiranskalaiset, jotka oli ihan hyviä mutta ei ne pottia räjäytä. Neljä tähteä pysyy***

Top Chef -kokki Akseli Herlevi on jo kuukausia uhonnut avaavansa Helsingin parhaan hampurilaispaikan. Konseptia on rakenneltu pitkään ja hartaasti. Vaikutteita on haettu mm. New Yorkista ja rentoon sisustukseen kuuluukin kattomaalauksia, uimarenkaita ja Serla-rullat pöydällä.

Burgereita löytyy listalta viisi ja ne voi halutessaan ottaa tuplakokoisena. Kaikki pihvit paistetaan mediumiksi – kuivaksi paistetun lihan ystävät älkööt siis vaivautuko. Kylkiäisiksi hampurilaiselle saa mm. ranskalaisia, salaattia tai Mac & Cheeseä. Juomapuolella löytyy riittävä määrä erikoisoluita ja jenkkityyliin tehtyä pirtelöä.

Naughty BRGR pihvi on karkeaksi jauhettua suomalaista naudanlihaa, joka on maustettu talon omalla erikoissuolalla. Pihvi joka todella maistuu ja tuntuu lihalle. Sen kaverina on aiolia, hillottua pekonia, joka tuo upeasti vastapainon hiukan suolaiselle st Agur sinihomejuustolle. Siivu cheddaria ja rucolaa, joka on näköjään loistava vihannes burgerin väliin? Koko komeus on paketoitu erinomaisen rapeakuoriseen sämpylään. Ei burgerilta voi enempää vaatia. Se on tässä.

Kylkeen otetut pimpatut ranskalaiset eivät tosin tee oikeutta näin jumalaiselle hampurilaiselle. Ranet on tuunattu chilillä ja paahdetulla sipulilla, mutta itse perunat ovat kuin mäkkäristä. Kilpailu on Helsingin burgereissa kovaa ja heikot ranskalaiset tiputtavat helposti yhden tähden kun kokonaisuutta tarkastellaan.

Kaikesta huolimatta erinomaisen hinta-laadun paja. Juomalistaa löytyy sen verran, että mikäs täällä on iltaa aloitellessa?

Naughty brgr 10€ (tuplana 13,50€)
Pimped fries 4,90€
Brooklyn east IPA 6,50€

https://www.facebook.com/NBRGR/


Lihakauppa Roslund

 • Hietalahden kauppahalli, 00180 Helsinki
 • Teurastamon portti, Työpajankatu 2, 00580 Helsinki

Rosslund - rossburger

Käyty viimeksi 8/2015

Rosslundin hampurilainen on viety terveellisempään suuntaan sitten viime näkemän. Reippaasti hyvää coleslawta ja vielä bonuksena jäävuorta kyljessä.

Oikeat suolakurkut ja rapsakkaa pekonia burgerin välissä. Mahtavan kokoinen punakka pihvi, mutta liekkigrillin maku puuttuu (vaikka Josperilla kuulemma grillataan) ja muutenkin mehukkuus on hiukan kateissa. Juustoakin kovin hintsusti. Loistava majoneesi tuo mehukkuutta ja parmesaaniranut ovat herkulliset, vaikka itse parmesaani on purkista. Sydän särkyy, mutta ei Rossburgerille voi enää antaa kuin neljä tähteä – tosin eihän se mikään häpeä ole?

Rossburger 13,50
parmesaaniranskalaiset 3€


Ravintola Ilves


Ravintola Ilves hampurilainen

Lisukkeilla ei juhlita, mutta kaupungin parhaita pihvejä Ilves tarjoilee. Vielä kun saataisiin enemmän laatuoluita listalle – Sinebrychoffin Brewmasters collection ei todellakaan kuulu sellaisiin.

Käyty viimeksi 8/2015

Legendaarinen Rock-kuppila Kampissa. Täältä jos jostain täytyy löytyä Helsingin paras hampurilainen?

Maanantai iltapäivänä kuppila tietysti tyhjä, mutta silti Ilveksen luomu-Hereford hampurilaisen tulo kesti 20 minuuttia. Hyvää tosin kannatti odottaa.

Rapea ja ruokaisa jyväsäpylä. Hyvää majoneesia. Turhia salaatteja annokseen ei ole lisäilty ja se ainoa vihreä lössistyy ikävästi kuumassa burgerissa. Mahtavan kokoinen pihvi, jonka päällä kunnon kerros herkullista juustoa ja pekonia. Pihvi on todella punainen eikä turhia maustettu, koska liha itsessään aivan loistavaa. Kuoriranut pakasteesta ja basic-ketsuppi.

Koffin hanojen lisäksi jonkinlainen olutvalikoima. Hanatuotteita saa pienemmissäkin laseissa kuin 0,5dl, mikä on tietysti aina plussaa.

Ilves burger 16€, sisältää ranskalaiset


Kaski bistro & baari

Latokartanonkaari 23, Viikki, Helsinki 00790

Kaski bistro & baari hampurilainen

Käyty viimeksi 7/2015

Kaski on yllättävän iso korttelibaariksi. Siistiä puujäljitelmä sekä nahkapintaa. Telkuissa pyörii urheilua ja kaapit ovat täynnä olutmerkkejä.

Basic-hampurilaiseen saa valinnan mukaan chilimajoneesia (hiukan pliisu) tai aiolia. Kuoriranskalaisia annoksessa todella reippaasti ja niissä täydellinen rapea paisto. Coleslaw on erittäin mielikuvituksellinen ja mukavan raikkaan makuinen. Loistava briossisämpylä, jossa hyvä voin maku. Pihvi nipin napin punertaa, mutta se on todella mehukas ja jopa savuarominen, vaikka ei ole hiiligrilliä nähnyt. Cheddarit on sulatettu pekonin päälle, joka on hiukan arvelluttava ratkaisu, mutta kokonaisuutena loistava setti.

Kaski hampurilaiset 16-17€, sisältävät ranskalaiset.


Friends & Brgrs

Aikatalo, Mikonkatu 8, Helsinki 00100

Friends & Brgrs

Käyty viimeksi 5/2016

Plussaa = jonotusaika oli lyhentynyt kymmeneen minuuttiin. Miinusta = kolmeen kertaan fritatut ranskalaiset eivät enää maistuneet oikein millekään, rapeita kyllä olivat… Pidetään neljä tähteä.

Ensimmäinen käynti 6/2015; Ihka aito suomalainen pikahampurilaisketju, joka panostaa kotimaiseen lihaan ja itsetehtyyn majoneesiin. Lounasaikaan Aikatalon (HKI) ravintola on tupaten täysi. Lista on melko suppea ja valinta tehty jo kauan ennen kuin pääsee keskustelemaan kassaneidin kanssa. Istumapaikan jälkeen kestää 18 minuuttia ennen kuin kassalta mukaan saatava kiekko kilahtaa sen merkiksi, että nyt voi herkut hakea tiskiltä. Odotus on ymmärrettävä (joskin kiusallinen), koska Friends & Brgrs:ssa mitään ei paisteta valmiiksi, vaan tilaukset tehdään tikettien mukaan. Kyseessä siis tilaus/pikaruokaravintolan hybridimalli.

Se kuuluisa ensipuraisu kertoo, että nyt toimii! Hampurilaisessa aivan mielettömästi aitoa ruoan makua. Paksua majoneesia. Hyvää sinappia. Käsittämättömän hyvän makuinen ja mehukas pihvi. Juusto sulaa suuhun ja sen maun erottaa myös selvästi. Ainoa harmi on, että hampurilainen on hiukan miniatyyrikokoinen. Kuoriranskalaiset kunnolla fritattu ja ne maistuvat oikealle perunalle. Kerrassaan upea setti ja jos odotusaikaa saadaan pienennettyä, ei kultaisia kaaria tai muuta teollisuustuubaa työntäviä tusinaketjuja tarvita enää mihinkään. Kaikki peukut tämän laajenemiselle.

Friends & Brgrs ateriat (hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 11€

Lounasaikaan -1€


Gastropub Stone`s

Keskuskatu 4, 00100 HELSINKI

Käyty viimeksi 7/2015

Olkoonkin vahvasti S-ketjun ikeessä, Stonesin burgerissa näkyy ja maistuu käsityöleima. Varsin krouvisti mennään, niin kuin burgerissa pitääkin. Lounaalla on päivittäin vaihtuva hampurilainen – kuvassa possunposki, sekä kasvisburgerit. Ranskalaiset ovat rapeita ja reippaan kokoisia. Kastikkeet maukkaita, hampurilaissämpylät tuoreita ja kerrankin jotain muuta, kun siitä ainaisesta sellofaanista revittyjä.

Ainoa mikä Stone´sia vaivaa on tason heiluminen. Ennakkoluulottomat täytevaihtoehdot ovat tervetulleita burgerin välissä, mutta välillä tapahtuu täysiä huteja. Tästä esimerkkinä espanja-burger joka oli aika hirveä.

Stonesille vielä kunniamaininta siitä, että hampurilaisen kanssa saa laatuoluita, niin kuin asiaan kuuluu.

Stonesin hampurilaiset 15,50€ – 19,00€ (lounaalla 10-13€)

Ranskanperunoita itsetehdyn ketsupin kera 4,50 -5,00 €


The Lucky Bastard

the-lucky-bastards-burger

Itäkeskus, Helsinki

Käyty viimeksi 11/2018

Isoilla ostareilla, Itiksessä ja Isossa omenassa löytyvä miniketju. Lounaalla lounasta ja muuten lähinnä burgeria.

Listalta löytyy muutama erilainen bursa; normaalin juustoburgerin lisäksi tietysti kanat ja veget. Burgereita voi tuunailla melko vapaasti. Tuplapihvi onnistuu myös.

Lucky Cheeseburgerissa hyvä, rapea briossi. Pieni ja kuiva, läpikypsä pihvi ei riemunkiljahduksia herätä. Luomuliha on toki bonusta. Juustokaan ei pääse esiin. Vihreitä välissä aivan turhaan. Rapeat ranet suoraan tukun pakastealtaasta.

Muutama juotava olut löytyy listalta ja hanatuotteet onnistuu pienempäänkin lasiin – eli ei tarvitse kiskoa puolta litraa lounaalla.

Lucky Cheeseburger 9,70€

Lucky Fries 4,50€


Helmigrilli

Kontulan ostari, Keinulaudankuja 4, 00940 HELSINKI

Helmigrilli hampurilaiset

Käyty viimeksi 7/2014

Kontulan ostari ei yleensä ole turistin Helsinki-nähtävyyslistalla päälimmäisenä. Metromatka itään kuitenkin kannattaa tehdä, jos kunnon hampurilainen maistuu.

Helmigrilli on nimestään huolimatta Helsingin kortteliravintoloiden aatelia – tyylitelty keidas arkirealismin keskellä, jonka lasin takaa on hauska seurata ostarin kantaporukan kompurointia aukiolla.

Helmigrillin listalta löytyy erinomaisia muikkuja, italialaiseen tyyliin tehtyä pizzaa sekä legendaarisia Helmen hampurilaisia, joita juhlitaan mm. vuotuisten hampurilaisviikkojen aikana.

Helmin hampurilainen on ns. talon hampurilainen, jonka Creme Fraiche tarjoillaan tyylikkäästi kastikenekasta. Isompaan nälkään löytyy Kontulan King Kong, jonka väliin ladatut 2 x 220g pihviä (eines) takaavat, että samana päivänä ei tarvitse enää muuta syödäkään. Sämpylät ovat leipomosta, pihvit hyvin maustettuja sekä meheväksi paistettuja.

Helmigrillin hampurilaiset 16-23€, sisältävät ranskalaiset


San Pedro tex-mex

Kampin keskus, 00100 Helsinki

Käyty viimeksi 10/2016
Kampin keskuksen pohjakerroksessa löytyy ruokaloita ympäri maailmaa. San Pedro nimensä mukaisesti tex-mex henkeä ja burgereita tottakai löytyy listalta muutama. Pieni ja näppärä paikka jossa toinen myy ja toinen paistaa. Ruoka tulee nopeasti.
Hampurilainen on 200g pihviä ja sämpylää myöten melko perus einestukkutavaraa. Sävyä on haettu coleslawsta sekä makumajoneeseista. Kuitenkin varsin maukasta ja hyvin edullista. Sunnuntainakin iso satsi vain 10€.
Pedros Burger 10€

Morrison`s Grill & Green

Ateneuminkuja, 00100 Helsinki

Morrisons BBQ burger

Käyty viimeksi 7/2016

Ateneumin kujalla sijaitseva Morrison`s ei turhaan muuta tyyliään nykyisestä burger-maniasta huolimatta. Ja miksi muuttaa kun ovipumppu laulaa? Morrison`s lupaa amerikkalaiseen tyyliin ”Biggest Burgers in Town!

Vaihtuvan lounasburgerin lisäksi löytyy muutaman euron kalliimpi viikon listaklassikko, joka oli tällä kertaa bbq-bacon burger. Perunavaihtoehtoja löytyy, mutta kaupungilla jo käsitteeksi muodostuneet Morrison`s:n lohkoperunat ovat se ainoa oikea valinta.

Iso höttösämpylä ja ohut läpikypsä pihvi. BBQ-kastike saisi olla vaikka vähän sielukkaampaakin. Pekonit jääneet kovin pehmeiksi. Annos sisältää ne valtavat ja mausteiset lohkot, sekä niiden vastapainoksi salaattia. Morrison`s on ennemmin isoon nälkään kuin mikään huikea burgerielämys.

Olutvalikoima on olematon. Koffia hanassa. Pienen pullon Brooklynin IPA:n saa omakseen 7€, eli melkein samaan hintaan kuin lounashampurilaisen… Tätä se on Suomessa. Täpärästi kolme tähteä.

Lounashampurilaiset 9,70€
Viikon listaklassikko 14,70€


Panimoravintola Bruuveri

Kampin keskus, Fredrikinkatu 63AB, 00100 Helsinki

Bruuverin hampurilainen

Käyty viimeksi 9/2018

Bruuverista saa kotiruokalounasta mutta iltaruokalista, johon burgerit kuuluvat, astuu voimaan kello 16 jälkeen.

Tiistai-iltapäivänä asiakaskunta koostuu vanhemmista herraseurueista, satunnaisista janoisista sekä ”etätöissä” olevista pukutyypeistä.

Koska ollaan panimoravintolassa, olutosastolta löytyy mukavasti valittavaa. Hinnat Kampin keskukseksi varsin kohtuulliset ja tarjouksiakin saattaa löytyä. Saimaan juomatehdas on ravintolan omistushistrorian takia toki yliedustettu.

Burgeri saapuu siedettävän nopeasti ja näyttää hyvälle. Seesamisämpylä melko höttöä, muttei sentään alakerran Lidlistä. Hyvin nuijittu pihvi on hyvä ja siinä on tiukka suola sekä pippuri. Pihvi on oikeaoppisesti punainen keskeltä ja mehukas. Päällä reippaasti cheddaria. Raikas coleslaw kyljessä. Erinomaiset lohkoperunat, joissa peruskiva grillimauste. Perunat voi dippailla sekä ketsuppiin, että aioliin. Kaikki muuten varsin hyvin, mutta mitä ihmeen järkeä on tunkea bursa niin täyteen jäävuorisalaattia, ettei se edes pysy pystyssä? Lähtökohtaisesti ei varmasti ole väärin jos annoksessa jotain liikaa – senhän voi jättää syömättä, mutta on salaattia on melko hankala hampurilaisen välistä raapustaa pois? Ja jos bursa + lasi olutta maksaa 26€, täytyisi yhdistelmän olla todalla maaginen. Sitä se ei tässä tapauksessa ole.

Palvelukaan ei ollut järin ystävällinen joten kolme tähteä riittää Bruuverille.

Baarimikon burgeri 16,50€, sisältää lohkoperunat.


Bar Loosister

Hämeentie 50, 00500 Helsinki

Loosisterin bursa tulee ison ranekasan kanssa.

Loosisterin rock-burger tulee ison ranekasan kanssa. Listalta löytyy myös villisikahampurilainen.

Käyty viimeksi 4/2016

Bar Loosen sisarravintola kurvissa palvelee nälkäisiä ja janoisia asiakkaitaan lounaalta iltamyöhään. Konsepti on piirun tarkkaan vedetty. Idolikuvat seinillä. Kuluneet pöydät. Vahvarikitaroita kaiuttimissa ja ollaan sitten niin katu-uskottavaa, että jokainen kurvin peruslaahustajakin kehtaa astua sisään.

Myöhäisessä iltapäivässä oli pari asiakasta ennen meitä, mutta siitä huolimatta Rock-burgerin tulo kesti 20 minuuttia.
Lautasella hillitön kasa pakasteranskalaisia, joiden alta paljastuu lusikallinen liisteristä coleslawta. Olisi pärjätty ilman. Hintsusti ketsuppia. Muhkea vaalea sämpylä on rapeaksi paistettu. Läpikypsä pihvi on erittäin hyvin maustettu ja vaikuttaisi käsityöltä. Pihvin päällä rapeaa pekonia ja sellofaani-cheddaria. Pihvin alla löytyy se pakollinen kuumuudessa lätistynyt friseelehti. Mukana oleva chipotle-kastike antaa rock-aatteeseen kuuluvan tulisuuden, mutta majoneesissa luvattu wasabi ei kyllä erotu mistään.

Hyvinkin teeman mukainen ja hintaansa nähden ok hampurilainen jonka ranskalaispläjäys takaa, että nälkä todella lähtee tiukemmaltakin hevarilta.

Loosisterissa on juomapuolella kelvollista pienpanimolistaa, Jyväskyläläinen Panimo Hiisi kärjessä. Oluen hinnat ovat tosin melko rohkeita – ottaen alueen keskihinnan huomioon (myös pienpanimo-oluissa).

Kurvissa kun ollaan, niin paikka alkaa olla täynnä arkenakin jo klo 17:00, mikä tuo mukavasti tunnelmaa.

Rock-Burger 14,50€, sisältää ISOT ranskalaiset


NYC Burger Company


Itämerenkatu 21, 00180 HELSINKI

NYC-Burger ja kuoriperunat

Käyty viimeksi 5/2016

NYC Burger Company tarjoaa käsintehtyjä hampurilaisia Ruoholahden kauppakeskuksen ravintola-aukiolla. Lounasaikaan ruuhkainen aukio on iltapäivällä varsin hiljainen asiakkaista. Syöntirauhaa ei silti oikein ole. Viereinen käytävä on kauppakeskuksen asiakkaiden läpikulkupaikka ja naapurin aasialainen ravintola kuljettaa roskiaan ravintolasalin poikki. Miljöönä tämä ei ole kummoisempi kuin naapurissa sijaitseva Burger King. Mutta entäs se ruoka?

Listalta löytyy kohtuullinen valikoima burgereita erilaisilla täytevaihtoehdoilla. Mahdollisuus on myös koota purilainen itse muutamasta sämpylä-, pihvi-, kastike-, juusto-, ja täytevaihtoehdosta.

NYC Classic burgerin itse leivottu sämpylä on varsin tiivis, tumma ja terveellisen oloinen. Siemenet sämpylän päällä ovat hauska lisä. Toisaalta kurpitsan siementen maku tuli aika vahvasti esiin. Paistolevyllä paistettu pihvi oli sopivan punertava sisältä ja rakenteeltaan OK mutta kovin mauton. Pippuri puuttui. Hiiligrilliä kaivattaisiin tännekin makua antamaan. Ohut, kokonaan sulanut juustosiivu pihvin päällä ei sekään antanut annokseen juuri lisäsävyjä. NYC sauce oli sinänsä hyvää mutta ei pärjännyt ketsupille, jonka maku tuli annoksesta läpi. Pihvin alle sujautetut pari valjua salaatinlehteä ja tomaattisiivu edustivat vihannespuolta.

Listalta voi valita erilaisia lisukkeita annoksen kylkeen. Perinteisiä ranuja ei ole tarjolla mutta kuorelliset lohkoperunat olivat hyvin tehtyjä, hyvin maustettuja ja herkullisia. Ne olivatkin parasta tässä annoksessa.

Olutvalikoima on suppea. Solia ja Heinekenia löytyy mutta ei sitten mitään muuta. Maito sai kelvata ruokajuomana tällä käynnillä.

Pelkästään NYC Classic burgerin takia ei Ruoholahteen kannata matkustaa. Parempi vaihtoehto on tuunata hampurilainen oman maun mukaiseksi ”Build your own burger” -listalta. Äläkä unohda ottaa mainioita kuoriperunoita lisukkeeksi.

Valmiit burgerit = 9-11€
Build your own burger = 10€


Kiila Food & Bar

Kalevankatu 1, 00100 Helsinki

käyty viimeksi 2/2016

kiila hampurilainen

Koska burgerit ovat niin vahvasti tätä päivää, myös aiemmin hieman enemmän kevyempään linjaan profiloitunut Kiila on lyönyt lusikkansa soppaan.

Kiilaburger on kympin ja pihvin voi valita useista eri vaihtoehdoista kasviksesta lampaaseen. Testasimme BBQ:n, jossa naudanpihvi välissä. Lounasaikaan ravintola on erittäin täynnä ja hampurilaisen tulo otti vartin verran. Odottelu ei toisaalta haittaa, koska Kiila tarjoaa yhden upeimmista alkusalaattibuffeteista lounaan hintaan.

Seesaminsiemensämpylä on paahdettu rapeksi pannulla. Pihvi perustasoa ja sitä maustetaan ihan maukkaalla BBQ-kastikkeella, joka lienee kuitenkin suoraan tuubista. Sellofaani-cheddaria siivu päällä ja salaattia tungettu puoliväkisin kyytiin. Ranskalaisia on muutama, ihan rapeita tosin. Ketsuppiakin saa oikein yhden pussukan lautasen kulmalle.

Burger siis varsin hillitty (3 ujoa tähteä) – annoskokonaisuus ehkä vähän tyttömäinen, mutta jälkkäriksi saa vielä kahvin ja donitseja, joten hinta on kokonaisuutena erittäin hyvä.

Kiilaburger 10€, myös illalla.

Hirviburger 21€


Kuja Bar and Bistro

Hakaniemenkatu 7, 00530 Helsinki

käyty viimeksi 6/2015

Kuja Bar and Bistro hampurilainen

Tummasävyinen bistro henkii Hakaniemeä. Kuluneet lattiat, leveät ikkunalaudat ja tiiliseinät. Ultra bra:ta ja 60 luvun jazzia peräjälkeen. Siistillä tavalla renttu. Kujassa on hyvä olutvalikoima ja siedettävät hinnat. Hanoissa tosin vahva ohjaus määrään (eli pieni lasi maksaa lähes yhtä paljon kuin iso).

Burgereita valittavana viisi erilaista, jotka saa myös gluteiinittomana. Ranskalaisten tilalle saa valita salaattia, bataattia jne. Lounasaikaan ei saa muuta kuin lounasburgerin, eli jos se ei miellytä, on odotettava iltapäivään jolloin a la carte listan antimet aukeavat.

Burgeri on tornimallinen ja näyttävä. Pihvi on valitettavasti läpikypsä ja aika mauton. Sen päällä oleva ohut Emmental-siivu ei anna makua. Välissä oleva paistettu kananmuna lähinnä viittaus torigrilliin ja ilman sitäkin pärjäisi. Frittibataatit eivät ole järin rapeita, mutta hyvä dippi pelastaa. Sämpylä on suorastaan loistava, kuin leipomosta suoraan.

Kuja Bar and Bistrossa on varmasti enemmänkin potentiaalia, mutta veikkaan että testin ajoitus oli heikko. Podettiin lounaskrapulaa ja homma oli hiukan vasemmalla kädellä tehty. Ystävällisestä palvelusta iso plussa.

Kuja Bar and Bistron hampurilaiset 13,90€ – 15,50€ (sisältäen ranskalaiset).

Lounashampurilainen lounassetelillä.


O`Learys

Forum, Mannerheimintie 00100

käyty viimeksi 6/2015

O`Learys hampurilainen

Irkkuketju O`Learys putoaa sporttibaarit kategoriaan, joka tarkoittaa sitä, että hampurilaisten täytyy olla hyviä. Katsotaan miten Forumin ravintola suoriutuu Cheese BBQ tehtävästä?

Sämpylä on melko basic, teollisuushöttöä. Pihvi on läpikypsä, mutta siinä on hyvä suola ja pippuri. Cheddar ei juuri maistu, se kun on sitä samaa mitä kaupassa saa sellofaanista. Hyvä majoneesi ja salaattia niin, että kävisi terveysruoasta? Rapeat ranskalaiset ovat erikokoisia, joka pistää miettimään onko ne tukun pakastepussista ollenkaan vai jopa itse tehty? Hyviä ovat ainakin.

O`Learys -ketju tekee/teettää jääkiekkoguru Bobby Orrille omistetun BBQ-kastikkeen, jonka rohkeudesta täytyy antaa plussaa – kastike on reilusti happaman makea ja muhevan savun arominen. Testi osui lounasaikaan, mutta eipä se tuosta juuri illalla hirveästi muutu. Perushyvä setti kuitenkin ja vähän yli lounarin hintaan.

O`Learys hampurilaiset 15,90 – 19,90€ (sisältää ranskalaiset).

Lounashampurilaiset 11€.


Woolshed Bar & Kitchen

Töölönlahdenkatu 3 B 1, Helsinki, 00100

käyty viimeksi 6/2015

Parhaat hampurilaiset Woolshed

Tuulisuoralle, eli Töölönlahdenkadun uuteen toimistotaloriviin on ilmestynyt ravintola poikineen. Woolshedistä löydät palan Australiaa, sekä hyviä hampurilaisia, joita on hyvä mutustella samalla kun tarkkailee eduskuntatalon portaita.

Testasimme lounasburgerina olleen Classic Beef Burgerin, jossa on mukavan ruokaisa ja rapsakka sämpylä. Woolshedin liha jauhetaan ravintolassa ja se tulee yllätys-yllätys Australiasta (joku voisi alkaa jeesustella hiilijalanjäljestä, mutta kannattaa katsoa ensin mistä esim. omat vaatteet tulevat) ja onkin varsin hyvää isosyistä nautaa. Reipas paistopinta live-tulella ja mehevän medium sisältä. Suolaa ja pippuria voisi rapata vähän lisääkin. Päällä ollut emmental-siivu on ohut jää jalkoihin. Ranskalaiset ovat basic-pakastelankut, mutta maltilla paistettu. Majoneesillakin voisi revitellä hiukan enemmän. Hintaa koko hoidolla on lounarin verran, jonka tästä burgerista kyllä maksaa ilomielin.

Bonuksena Woolshed tarjoaa varsin kelvollisen olutvalikoiman, jonka hinnoittelu ei ole Helsingin pahimmasta päästä – ja näistäkin saa vielä Bumerang-kanta-asiakaskortilla tuntuvaa alennusta. Tiistai on muuten hampurilaispäivä ja kaikki burgerit irtoavat iltapäivästä alkaen kympillä. Niistä on hyvä nauttia oluen kera erittäin suositulla terassilla.

Woolshedin hampurilaiset 10€ – 15,90€ ranskalaisten kanssa

Lounashampurilainen lounassetelin hinnalla

 


Hard Rock Cafe Helsinki

Aleksanterinkatu 21, 00100 Helsinki

käyty viimeksi 10/2013

Vierivä kivi ei sammaloidu? Kun buumi oli 20 vuotta sitten ohi, oli Helsingin vuoro saada ihka oma Hard Rock Cafe. No, parempi myöhään kun ei milloinkaan! Katsotaanpas sitten ne hampurilaiset.

Lounaalla löytyy klassinen juustohampurilainen reilulla kympillä. Halutessaan sen saa vielä pekonilla. Pyysin mediumina ja rouva halusi kypsänä. Kun burgerit tulivat pöytään, kukaan ei enää mitään kysellytkään, eikä kyllä olisi tarvinnutkaan, koska kummatkin pihvit olivat yhtä kypsiä.

Hard Rock Cafessa luotetaan pihviin, eli juustoa lukuunottamatta mitään muuta ei sotketa itse hampurilaiseen. Avogrillillä paistettu pihvi onkin annoksen paras osa, vaikka onkin ylikypsä. Kivasti savun makua ja hyvä suola+pippuri. Sämpylä on suoraan sellofaanista ja ranskalaiset sitä samaa kuin yleisesti. Salaattia, tomaattia ja sipulia kyljessä ilman kastiketta. Ei tässä ole mitään mikä erottaisi tämän Antalayan rantakahvilasta, paitsi hinta.

Lasten burger maksoi melkein yhtä paljon, mutta näille lapsiraukoille ei herunut sitten yhtään mitään vihreää.

Ei Hard Rock Cafeeseen hampurilaisen takia kannata tulla. Sääli sinänsä, koska tunnelmaa paikassa löytyy ja palvelukin on suorastaan loistavaa.

Lounas burger 10,95€
Lasten burger 8,90€


Classic American Diner

tahdet_1 käyty viimeksi 8/2017

Classic American Diner

Jenkkityylinen ”diner” citykäytävällä. Ruutulattiat ja harrikka täytyy tottakai olla koristeena keskellä ravintolaa. Classic American Dinerissa on oikein pöytiin tarjoilu – kuten teemaan tietysti kuuluu. Coca-colaa saa pikkupullossa, Elvistä ja Sinatraa kaiuttimissa – sinänsä lupaava aloitus.
Listalta löytyy vaihtuvat lounasburgerit 8€. Maanantaina olisi ollut reggaeburger, jossa tietysti reggaekastiketta! Onneksi tänään oli tarjolla basic juustobuger. Tarjoilu varsin ripeää ja erittäin ystävällistä.
Kun ruoka saapuu, alkaa Classicin alamäki. Unikonsiemenillä täplitetty höttösämpylä. Kuivakka pakastepihvi, jossa jänteitä ja ties mitä raksuvaa. Valuvalla cheddarkastikkeella ja majoneesitsunamilla on yritetty peittää suurimmat virheet. Pakasteranet ihan ok.
No, kahdeksalla eurolla ei voi paljoa vaatia. Hetkinen! Miten lasku voi olla 11,70€?! Ahaa, pieni parin desin kokis oli 3,70€!! Nyt on turha odottaa tippiä vaikka palvelu olikin hyvä.
Tällä rahalla saa lähistöltä aivan toisen tasoisen burger-elämyksen. Ilmeisesti konsepti toimii vielä maakunnissa mäkkärin vaihtoehtona, mutta Helsingissä kilpailu on niin tiukkaa, ettei Classic American Diner tule olemaan täällä pitkä tarina. Liian vähän liian myöhään.
Lounasburger 8€, sisältää ranskalaiset. 2 dl limppari = puolet lisää hintaa.

tahdet_1käyty viimeksi 8/2015

Chicos nacho hampurilainen

Kokojyväsämpylä on teollisesta olemuksestaan huolimatta tuoreen rapsakka, mutta leikkuupinnat on lötkistetty mauttomalla guacamolella. Hampurilainen sisältää kaksi peruspakastepihviä, joita ei edes toivoisi mediumina. Majoneesia ei juuri ole missään ja esityksen kuivuutta on vielä korotettu tunkemalla muutama nacho pihvin alle löysistymään. Valkeat koururanskalaiset ja pikkuknööli tuutista tullutta coleslawia.

Mystinen pöytään tarjoiltu parin haarukallisen alkupalasalaatti ei pelasta mitään. Käyttäisivät siihenkin käytetyn ajan vaikka ranskalaisten rapeaksi paistamiseen. Jos jotain positiivista – Chicos on kyllä vuosien saatossa petrannut esitystään; nollasta tähdestä yhteen.

Chicos Burger lounaalla 10,00€


Memphis

tahdet_1käyty viimeksi 7/2015

Memphis bronx burger

Hesarin Memphisin Bronx burger testissä. Huomio kiinnittyy ensin puutikulla sidottuun kekoon; kuka kertoisi S-ryhmän reseptisuunnittelijoille, että friteeratut sipulirenkaat eivät ole enää 2000-luvulla olleet ”se juttu”?

Täysin höttö teollisuussämpylä ja sellofaani-cheddaria. Läpikypsä, mauton ja täysin kuiva pihvi. Ja ne S-ryhmän iänkaikkiset koururanskalaiset, jotka maistuvat ja tuntuvat paperille. Tällä esityksellä ei tosiaan enää voiteta mitään Helsingin burger-skenessä.

Kaiken huippuna surkea olutvalikoima. PIENI Hoegaarden maksoi sikamaiset 8,5€! Jo se itsessään on riittävä syy kiertää Memphis todella kaukaa.

Memphisin hampurilaiset 15,90€ – 19,70€, koururanskalaiset kuuluvat hintaan (vaikket haluisikaan).

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

18 kommenttia

 1. Kyläläinen -

  Käykää testaamassa Caravan Kitchen Burger, Caravan Kitchen Grillillä vuosaaressa….

 2. Hienoa että on koottu näitä yhteen ja päivitetty listaa. Kiitos. 🙂 olen kuullut että loosisterin burgerit olisivat myös testaamisen arvoisia, mutta itse en ole ehtinyt niitä maistelemaan. Teurastamolla palvelee bsmokery jonka burgeri olis myös testaamisen arvoinen, tosin lounaslista vaihtelee päivittäin.

   • Olisi kyllä oikeastikin mukava nähdä vaikkapa joku Mäkkärin kausi/kampanjapurilainen. Toisi mukavasti kontrastia listaan ja avaisi ehkä nettikansan silmiä, kun yllättävän monen mielestä nuo ovat parasta mitä rahalla saa, eikä muuta kannata edes kokeilla. 🙂

    • Se on just näin. Tässä oli vielä kesällä Snacky, mutta kun se meni konkurssiin niin poistui myös täältä. Täytynee kai uskaltautua kultaisiin kaariin, Heseen tai BK:n.

  • Kiitoksia tiedosta. Itseasiassa näyttää olevan burger jo 18,50€ mutta sisältää potut? Eli siinä mielessä hyvä suunta. Jaipurin hinnoittelu on kuitenkin lähtenyt aivan käsistä. Harmi. Oliko vielä se vielä hanakamaa kuitenkin?

 3. Andersson -

  Kiva testi – lisää tälläisiä. Friends&Brgs tuli syötyä menneellä viikolla ja liha on todella erinomaista. Perunat keikailevat luonnonmukaisuudellaan = ei-ihan-muotovalioita.

 4. Kokemukseni Memphiksen burgereista ovat olleet juurikin tämän kaltaisia, sama juttu Chicosin burgereiden kanssa. Pari kertaa testattu, petytty ja unohdettu. Mutta tässä jokin aika sitten eksyin Memphikseen lounasaikaan ja tilasin burgerin. Kokonaisuus oli todella hyvä, Roslundin mehevää pihviä ja ehkä parhaat ikinä bataattiranskalaiset. Eli mahdollisesti näitä vuosien takaa olevia arvosteluita kannattaisi päivittää. 🙂

 5. esaruoho -

  Aika hiljasta kun ei edes Bites Vallilaa ole mainittu. Oletteko edes käyneet katsomassa sitä?

 6. Kun on iso nälkä ja tarviit nopeasti enrgiaa: McD, BK ja Hese. Hifistelyt sitte erkseen.

  -y-

Kommentoi