Grand Vin -viinitapahtumassa Master Class -tastingien huikea kirjo

0

Järjestyksessään kolmas Grand Vin -tapahtuma lorahtaa lasiin 4.-5.10 Helsingissä. Tarjolla on upea kattaus Master Class -tastingeja huippuviinitaloilta ympäri maailman. Mukana muun muassa Vega Sicilia, Dr H Thanisch sekä Penfolds.

Vanha Ylioppilastalo ja viinitapahtuma. Alkaa kuulostaa jo varsin tutulle paketille. Grand Vin poikkeaa kuitenkin massasta keskittymällä tarjoamaan viinejä, joiden hintaluokka (Alkossa) lähtee noin 15 euron tuntumasta. Laatua on siis luvassa lasiin jo ns. entry levelistä alkaen.

Tapahtumassa maksetaan digilipukkeilla. Digilipukkeen arvo on 2,50 €. Maisteltavien viinien hinnat vaihtelevat yhdestä useampaan lipukkeeseen riippuen viinin hintaluokasta. Tapahtumassa tarjoiltava maisteluannos on 4 cl ja vahvemmille viineille 2 cl.

Vuoden 2019 Grand Vin loistaa Master Class -tarjonnallaan. Kaksi päivää toinen toistaan hienompia tilaisuuksia päästä maistamaan huipputalojen tuotantoa itsensä viinintekijöiden johdolla.

Harvinaisia valkoisia portviinejä

Portviinin ystäviä hemmotellaan Quinta da Devesan ”historia” -tastingilla, jossa on tarjolla Devesan tilalla kypsytettyjä 20-50 vuotta vanhoja valkoisia portviinejä.

grandvinhelsinki.fi/gvh/filipe-marinho

quinta-da-devesa-Philipe-web
Filipe Marinho esittelee ylpeänä tilan colheitaa vuodelta 1944. Se on tulossa myös Alkon erikoiseriin lähiaikoina – kilpailukykyiseen hintaan.

Makumatka huipentuu 1969 Colheita White Portiin. Muut maistettavat portviinit ovat 1970 Colheita White, Quinta da Devesa 30 Year Old White Port ja Quinta da Devesa 20 Year Old White Port.

quinta-da-devesa-grand-vin-master-class-viinit-web
Pääsimme ennakkomaistamaan Grand Vin Master Class -viinit. Harvalla portviinitalolla löytyy valkoista reserviä niin kuin Quinta da Devesalla. Erityisesti Colheita vuodelta 1970 on ilmestys. Myös se saadaan Alkoon lähiaikoina.

Devesan Master Class -tastingeihin, erityisesti perjantaina, voi löytyä vielä paikkoja. Mutta nyt kannattaa toimia ripeästi.


1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi