Fine dining ruokaa vaijerien varassa

0

Dinner-in-the-sky -konsepti on jälleen Suomessa. Miksi ihmeessä pitää päästä 50 metrin korkeuteen nauttimaan gourmet ruokaa? Taivasravintolakokemuksia seuraavassa.

Mikä ihme on dinner in the sky?

Kyseessä on elämys, jossa ruokailijat hilataan nostokurjella 50 metrin korkeuteen erikoisrakenteisella ”terassilla” nauttimaan huippukokkien loihtimaa ruokaa. Kyytiin mahtuu 22 vierasta terassin reunoille ja kokki sekä apukokit hoitavat serviisin terassin keskiosasta. Vieraat ovat linnanmäen näköisissä härveleissä kiinni todella lujasti, joten putoamisvaaraa ei ole mutta mahanpojasta ottaa varmasti.

Antti Uusitalo tarjoilee samppanjaa – vielä turvallisesti maanpinnalla.

Arvostettu talousvaikuttaja Forbes.com on valinnut dinner-in-the-sky -konseptin kymmenen erikoisimman ravintolan joukkoon maailmassa. Mitähän ne 9 muuta mahtaa olla?

Itse pääsin Pernod-Ricard Finlandin vieraana testaamaan lounaan korkeuksissa mutta dinner-in-the-sky:n voi vuokrata kuka vain mihin vain tarkoitukseen; häät, polttarit, synttärit, firman kokous etc.

Keskiviikon lounaan oli laatinut Chef & Sommelier ravintolan Sasu Laukkonen eli jos ruokahalu katoaa, se ei pitäisi johtua kokista?

Kohti korkeuksia

Vieraat istutettiin ralliauton kuppi-istuimiin ja köytettiin ristiin rastiin kiinni. Olin levollinen. Eihän tästä nyt voi mitenkään pudota? Samppanjaa kilistettiin. Nostokurki alkoi hinata dinner-in-the-sky -terassia ylös ja tunnelmaa kohotti sommerlier Antti Uusitalo; vieläkö korkeammalle? JOOO-O!!

Sitten erehdyin vilkaisemaan alas ja sisuskalut pyörähtivät ympäri. Olin onnellinen kulmapaikan omistaja ja vieressäni sekä alla oli pelkkä tyhjyys. Rautatientori oli kaukana alhaalla. Pienen hetken joutui oikeasti kasaamaan ajatusta. Järki sanoi että ei tästä pääse tippumaan mutta kroppa oli eri mieltä. Turvamies kysyi että mitkä tunnelmat? Upeat valehtelin. Höräisin samppanjalasin ykkösellä, joka oli tietysti rikos koska lasissa oli Mumm:a mutta hätä ei lukenut lakia.

Älä tiputa haarukkaa, lattia on 50 metriä alempana.

 

Saatiin alkupala eteen ja päätin tuijottaa sitä. En katsoisi alas. Mereltä ja maalta” – kylmä kalalautanen sisälsi tuoretta kalaa eri muodoissa ja kivan ruisnapin. Varsin hyvä setti, joka kärsi omasta keskittymiskyvyn puutteesta. Onneksi samppanja alkoi rentouttaa pikkuhiljaa.

 

Pääruokana oli Ahvenanmaan luomukaritsaa. Oli muutamaa eri osaa ja kaikki haudutettu ylikypsän mureaksi. Kasvikset eivät valitettavasti olleet ehtineet edes al denteksi. Erikoisuus oli että annokseen ei ollut käytetty yhtään suolaa. Ei sitä näköjään tarvita kun osaa tehdä. Annos oli erinomaisen maistuva.

 

Jälkkäriksi tuli Suklaata ja espressoa. Erinomainen katselmus pehmeitä eri makeuden omaavia suklaita, joka kruunasi taivasravintolakokemuksen ruokaosuuden.

 

Koko lunch in the sky rentoutti niin mukavasti että korkeus ei enää haitannut ja pystyin nauttimaan maisemista. Jopa katsomaan alas. Jopa kierähtämään tuolilla, jalat tyhjän päälle. Mahasta kouraisi jälleen.

Kulmapaikan tuoli pyörähtää hassusti tyhjän päälle.

 

Oikeastaan liian aikaisin oli sitten palattava takaisin maanpinnalle. Siellähän olisi roikkunut vielä toisenkin tunnin kun makuun pääsi! Kertakaikkisen uskomaton kokemus ja aivan varmasti unohtumattomat juhlat kuka sellaiset haluaa dinner-in-the-sky -terassilla järjestää.

Dinner-in-the-sky -hinnastoa

Samppanjaa kannattaa juoda ennen ja kokemuksen aikana

 

Hymy oli vielä alkupalalla kaikkea muuta kuin rento

 

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi