Elevant – intialaista upeilla puitteilla

0

Tallinnan vanhankaupungin legendaarinen intialainen ravintola Elevant on täynnä rauhallista tunnelmaa upeasti sisustetussa miljöössä.

Takorautainen portaikko on jo nähtävyys itsessään ja kierreportaiden kapuaminen yläkertaan kannattaa. Toisessa kerroksessa kahteen saliin avautuva tila huokuu tunnelmaa, joka voisi olla suoraan Calcuttan rauhallisemmalta puolelta muuten, paitsi musiikin puolesta. Loungemaista tunnelmaa siivittää sopivalla volumella pilpattava rento jazz, joka kylläkin sopii teemaan yllättävän hyvin. Intialaisissa ravintoloissa yleensä raikuva kotimainen musikaalimusiikki kun alkaa repiä korvaa aika nopeasti.

Elevant on etenkin kasvissyöjien mekka

Laajalta listalta löytyy kaikki intialaisen ruoan klassikot; paneer pakorat, aloo gobit ja chana vindaloot. Lihansyöjät voivat irrotella virolaisilla raaka-aineilla höystetyillä ruoilla kuten villisika-kebabeilla tai hirvi-currylla. Toki perinteistä lammasruokaakin löytyy laaja otanta.

Elevant naan-kori

Näyttävä leipäkori. Naan oli täydellinen, mutta päällä olevan papadam oli koristeltu tomaattipikkelsillä, jonka mehut imeytyivät papadamiin ja se oli kaikkea muuta kuin rapea.

Elevant kasvisthali

Elevantin mangolassi on vertaansa vailla. Sopivan paksua eikä liian makeaa. Kasvisthali kahdelle (25€) riittäisi koko perheelle. Chiliä, makeita ja suolaisia elementtejä on hyvässä suhteessa – niin kuin kunnon thalissa kuuluukin.

Ravintola Elevant portaat

Hieman huomaamatonta porraskäytävää Vene-kadulla kannattaa etsiä. Jo portaikko itsessään on kuvan arvoinen.

Ravintola Elevant loppukaneetti

Tunnelman puolesta täydet pisteet. Kerrassaan upea miljöö ja sopii teemaan. Palvelu on Tallinnalaiseen tyyliin aika korutonta, mutta ruokaa tulee pöytään varsin nopeasti. Ruoan hinnat ovat Suomen tasoa, mutta juomapuolella pääsee hiukan halvemmalla. Jos intialaisen ruoan hammasta alkaa kolottamaan Tallinnan vanhassakaupungissa, niin Elevant on varteenotettava vaihtoehto.

Ravintola Elevant

Tallinnan vanhakaupunki, Vene 5.

www.elevant.ee

7.0 Asteikolla 1-10

Arvosanaan vaikuttaa kokonaisuus; miljöö, palveluasenne, osaaminen, ruoka, viini sekä niiden hinnat.

  • HINTA-LAATU 7
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi