Cha Dao – huippulaatuinen kiinalainen

0

Kalamajan kaupunginosasta on hyvää vauhtia tulossa Tallinnan boheemi keskittymä trendikahviloineen ja ravintoloineen. Tallinnan ravintoloiden kiinalaista huippua edustaa Cha Dao.

Cha Dao ravintolan seesteistä tunnelmaa.

 

Tallinnasta alkaa löytyä hyvä katselmus ravintoloita ympäri maailman. Näillä jokaisella on oma tunnistettava ”juttu”, toisin kuin esimerkiksi esimerkiksi korttelikiinalaisilla Suomessa. Teehuone-ravintola Cha Dao sijaitsee kalamajan alussa (satamasta päin katsottuna). A ja B terminaaleista on kymmenen minuutin kävelymatka ravintolaan.

Cha Dao on kiinalaisten ravintoloiden Mercedes Benz. Paikka on siisti, puuvillapöytäliinat ja tarjoilijat näyttävät univormuissaan kuin Taivaallisen rauhan aukiolta napatuille. Palvelu on osaavaa ja ystävällistä.

Myönnetään; tarkoitus oli mennä korttelin pimeällä puolella sijaitsevaan ja ylistettyyn Kohvik Mooniin, mutta sinne ei (torstai-iltana) ollut asiaa ilman pöytävarausta. Joten kun kävelimme pettyneinä takaisin siistin kiinalaisen ohi, ei mietitty vaan marssimme sisään. Täällä ei ruuhkaa ollut ja saimme ikkunapöydän vaivatta.

Valitsemme koko aterialle valkoviinin; Domaine Servin Chablis 2010 (28€ pullo). Viini osoittautuu napakympiksi. Todella rustiikkinen, rehevä mutta laadukas Chablis ja hinta naurettavan halpa verrattuna suomalaisravintoloiden ryöstöhintoihin. Se kantoi hienosti myös tuhdimman ankkaruoan.

Menu on hyvin laaja ja sen tutkiminen ottaa aikansa. Perusosastoa löytyy ilahduttavan vähän. Keittömestari Zhinqing Jiangilta ei kunnianhimoa puutu. Pekingin ankkaakin on listalla. Lähdemme liikenteeseen tilaamalla muutamia erilaisia alkupaloja, jotka alkavat saapua kymmenessä minuutissa.

 

Kevätkääryle – You Zha Jisi-Xianggu Juan (5,50€)

Iso kevätkääryle on leikattu neljään osaan. Sisällä kanaa ja vihanneksia. Erittäin herkullinen ja tuore, joskin pullava ja pehmeä kuori muistuttaa enemmänkin lättyä kuin rapeaa filotaikinakuorta. Kyljessä oleva thaichilikastike on suoraan pullosta.

 

Rapu-possu dim sum – Xiao Long Bao (6€)

Höyryävät dim sumit bambulaatikosta ovat näyttävä ja herkullinen näky. Ne ovat juuri niin pehmeitä kuin olettaa saattaa. Vaimon makuhermoon rapu-possu yhdistelmä ei ihan osu mutta minä pidin. Maukas setti.

 

Yin-Yang -salaatti (6,50€)

Selleriä, porkkanaa, inkivääriä ja lootusta(?). Sekä raakana että uppopaistettuna, josta vastakkainasetteluun ja yhteiseen harmoniaan viittaava nimi. Ja täytyy myöntää että on todella harmoninen salaatti. Erinomaisen raikkaan makuinen ja myös ruokaisa uppopaiston osalta. Energiakentät suorastaan sädehtivät ympärillämme.

 

Kanaa appelsiinimarmeladissa – Cheng Zhi Ji Pu (7€)

Kanafileet on paneroitu, paistettu ja päälle on tehty upean maukas ja makea marmeladi. Vaimo antaa täyden kympin.

 

Shanghain ankkaa – Shanghai Ya (19€)

Shangaissa ankanrinta haudutetaan pitkään yrteissä ja soijaliemessä. Ankanrinta on täydellisen mureaa. Alussa olisin toivonut hiukan enemmän makua – tämä lienee perintöä näistä edellämainituista tusinakiinalaisista, joita suomessa harrastetaan. Mutta kun etenen (yllättävän reilussa) annoksessa ymmärrän kastikkeen vähäeleisen eleganssin. Lopussa olen paitsi täynnä, valmis nostamaan tämän parhaimmaksi kiinalaiseksi annokseksi ikinä!

Riisi tarjoillaan näyttävässä bambuastiassa. Laadultaan se oli pikkaisen kuivahko.

 

Karamellisoitua omenaa – Ba Si Ping Guo (4,50€)

Omenapalat on friteerattu ja karamellisoitu. Tulevat tosi kuumana ja on vaikeuksia malttaa odottaa polttamatta suutaan. Herkullinen omenajälkkäri.

 

Riisipallot – Zhima Qui (3,50€)

Gluteenin avulla kasassa pysyvät riisipallerot on niin ikään uppopaistettu. Niissä on hiukan pähkinää sisällä ja seesaminsiemeniä päällä. Ei niin makea mutta hyvä maku – joskin ne ovat hiukan tahmeita suussa.

Loppukaneetti

Rahaa meni 84€ ja se sisälsi huippulaatuisen kiinalaisen aterian lisäksi pullon erinomaista Chablista. Hinta-laatu on Cha Dao ravintolassa todella kohdallaan.

Tällä kertaa aika ei valitettavasti riittänyt maistelemaan teetä – Cha Daon erikoisuutta. Kuppitarjoilun lisäksi voit tilata 1-2 tuntia kestävän aidon kiinalaisen teeseremonian! Tulemme varmasti uudelleen ja silloin teehetkelle varataan myös aikaa.

Ravintola Cha Dao

 

8.0 Asteikolla 1-10

Arvosanaan vaikuttaa kokonaisuus; miljöö, palveluasenne, osaaminen, ruoka, viini sekä niiden hinnat.

  • Hinta-Laatu 8
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi