Astiasto kannatti tilata englannista asti

0

Jos kotimaiset astiasarjat tuntuvat tylsiltä, kannattaa suunnata katse ulkomaille. Internet toimittaa painavatkin paketit suomeen vaivatta ja edullisesti.

Eroon sekamelskasta

Niinkuin usein käy, kodin astiasto kerääntyy pikkuhiljaa pienistä osasista. Pukki tuo vähän Teemaa ja syntymäpäiviksi täti alkaa hankkia Arabian Paratiisia, unohtaen sittemmin hankkeen kokonaan. Yhtenä päivänä avatessasi astiakaapin, ymmärrät että jotain on tehtävä. Ei pelkästään esteettisyyden takia vaan myös käytännön lähtökohdat alkavat nyppiä siinä vaiheessa kun yksikään erisarjan astiasi ei mahdu sisäkkäin toisen kanssa. Tuloksena on toinen toistaan enemmän huojuva pino kirjavia kippoja ja kuppeja. Kahvikutsuilla hoetaan samaa mantraa kun kaikilla on erivärinen kahvikuppi kädessä “pitäisi varmaan hankkia kunnon astiasto…”.

Me tiedostimme ongelman vuosi sitten ja nyt vihdoin asia on ratkaistu. Miksi kesti vuoden? Lue ja viisastu.

Johnson Bros:n astiat uhkuvat maalaisromantiikkaa

 

Tiedettiin mitä halutaan

Lähtökohta oli selvä. Halutaan yhtenäinen arkiastiasto. Näyttävä pitää olla – ei ollenkaan tylsä. Saisi olla vaikka vähän maalaisromantiikkaa. Ja kaikki, siis ihan kaikki, piti olla samaa sarjaa eli matalat lautaset, keittolautasen, jälkiruokakupit, leipälautaset, kahvi- ja teekupit etc. Koko helahoito kerralla kuntoon.

Innolla aloimme haeskella kuvia netistä. Anttilat, Ikeat, Hobby Hallit… valinnan varaahan Suomesta löytyy, joten muuta vaikeaa tässä ei voisi olla kuin päätös että minkä näistä monesta hyvästä sitten valitsisi – eikö niin?

Seuraavien viikkojen ja kuukausien innostus vaihtui tuskaan ja epätoivoon. Voiko tosiaan olla niin ettei Suomesta löydy astioita? Koko ajatus kuulosti absurdille mutta ei-oota alkoi kerääntyä sieltä ja täältä.

Stockmann, no sieltä varmasti löytyy! Kävimme katselemassa liikkeessä kun verkkokauppa ei ollut vielä auki. Casa astiasto (se raidallinen) kuosi olisi miellyttänyt mutta sarja loppui matalaan ja syvään lautaseen?! Muutama muukin vaihtoehto löytyi mutta todella suppealla sarjalla. Toki olisi sitten Villeroy & Bochit mutta kun tässä oltiin hankkimassa arkiastioita – mitä lapsetkin käsittelevät. Ja hinta täytyi myös olla tästä maailmasta.

Entäs sitten Arabiat ja Iittalat – suomalaisen ruokapöytäkattauksen kantaäidit? 24h:ta ja KoKoa kaapissa jo oli entuudestaan ja niistä juuri haluttiin eroon koska ne nähtiin läpeensä tylsinä.

Iittalan Arctica-sarjaa olisi myös löytynyt kaapista paljonkin – miksi sillä tiellä ei jatkaisi? Riisutaan brändi, nimi ja muut tilpehöörit ympäriltä ja katsotaan vain sitä “designia” niin jokainen voi todeta että eihän tämä oikeasti kanna pesäpuuta pidemmälle. Joo “puhtaat linjat, kuin Suomen luonnosta” – joo “tarkkaan harkitut eleettömät muodot” joo, joo. Oikeasti ei Arcticassa ole mitään sellaista mistä kannattaisi tuollaisia hintoja maksaa. Nettomarket designia – ei muuta.

Kai näiltä nyt jotain muutakin löytyy? Tuoretta ja raikasta? Kummankin putiikin koko mallisto käytiin läpi, eikä yksikään malli miellyttänyt niin paljon että viitsisi vakavissaan edes harkita.

Viimeistellyt yksityiskohdat tuovat arkeen ripauksen luksusta

 

Kannattaako kotimaisista lautasista maksaa 1000€?

Ainoa kotimainen firma, josta olisi saattanut löytyä malli ja tarpeeksi riittävä sarja, oli Pentik. Kun laskimme mitä koko sarja tulisi maksamaan, Pentik sai jäädä. Ei kai arkiastiastoon ole järkevää käyttää tuhatta euroa?

Tätä penkomista jatkui tosiaan kuukausitolkulla, välillä hanke unohtui ja nousi taas esiin, kahvikutsujen yllättäessä. Ymmärsimme lopulta että Suomesta ei meidän kriteereillä löytyisi astioita – niin umpioudolle kuin tämä kuulostaakin?!

Varovainen katse eurooppaan – voisiko verkkokaupasta tilattu astiasto, jonka rahti painon ja särkyvyyden vuoksi on hankala, tulla kyseeseen? Aika nopeasti pystyi toteamaan että voi. Eurooppalaisissa verkkokaupoissa valikoima kasvoi räjähdysmäisesti ja yhtäkkiä hinnat olivat niin edullisia että ihan joutui jälleen hämmästymään kuinka pahasti suomalaista kuluttajaa viedään kuin pässiä narussa – tässäkin asiassa. Ne nimenomaiset Villeroy & Bochit sun muut laatuposliinit tulevat kymmeniä prosentteja halvemmaksi tilata netistä kotiin, kun käydä raahaamassa lähimmästä kotimaisesta liikkeestä.

 

Yhteenvetoa ja linkkejä astiastoja myyvistä kaupoista Euroopassa:

www.porzellantreff.de

Saksalainen kauppa. Upea valikoima kaikkea keittiövälineisiin ja kattaukseen liittyvää. Viinilasit ja valurautapadat. Täältä tosiaan löytyy kaikki. Laatuposliinia ja kaikki sarjat voi tilata kappaleittain. Rahti suomeen 18,90€.

www.chinapresentations.net

Englantilainen. Niin ikään hyvä valikoima kaikkea keittiötarviketta. mm laadukkaita Denbyn astioita, joita voit tilata kappaleittain niin monta kuin tarvitset. Rahti suomeen 20 puntaa.

www.kingsandqueens.org.uk

Todella laaja valikoima mm. astioita. Olimme jo ostamassa täältä mutta rahti oli järjetön (157 puntaa). Tiedustelin että voiko pitää paikkaansa mutta vastausta ikinä tullut. Kannattaa ehkä olla hieman varuillaan tämän kanssa?

www.richtig-schoen-leben.de

Laidasta laitaan tavaraa, astioitakin jonkun verran. Suomeen rahti 14,80€. Yli 200 euron tilaukset ilman rahtia.

www.tablewhereshop.co.uk

Lopulta päädyimme tähän englantilaiseen putiikkiin. Verkkokaupan toteutus ei ole kummoinen mutta hyvät hinnat, rahti vain 30 puntaa ja astiasto tuli viikossa. Kaikki viimeisen päälle pakattu eikä mitään puuttunut.

Niin siinä tosiaan kävi että Englannista asti meidän arkiastiasto jouduttiin hankkimaan! Mutta kyllä kannatti. Ei näihin voi olla ihastumatta. On kuin mummolassa söisi joka päivä!

Johnson Brothersin “Blue Denmark”

  • 10 matalaa lautasta
  • 8 keittolautasta
  • 8 puurokuppia
  • 16 leipä/jälkiruokalautasta
  • 12 kahvikuppia tasseineen
  • maitonekka

Koko setti kolmanteen kerrokseen kannettuna alle 270 euroa!

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (30 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi