Argentiina lautasella

Kaupallinen yhteistyö

Kaiken brändibanneri

“Kaiken” tarkoittaa villihanhia, jotka lentävät Andien yli muuttomatkoillaan Chilestä Argentiinaan ja takaisin. Argentiinalainen Kaiken-viinitalo yhdistääkin kahden suuren eteläamerikkalaisen viinimaan parhaat puolet. Se on syntynyt siitä viinin tekemisen taidosta, joka teki Chilen Montesista koko maailman tunnistaman legendan. Kopiosta ei ole kuitenkaan kyse. Mendozan alue ja sen maaperä luovat omaleimaisuutensa Kaikenin viineihin. Estate-viinisarja on tästä hyvänä esimerkkinä.

Kaiken Estate Malbec 2017

Kaiken Estate Malbec 2017

Alkon tuotenumero 480007 10,99 € / 0,75l 14,52 € / l

Alko verkkokauppaohjaus

Mendozan ylängöltä, 950 metrin korkeudesta kerätyt Malbec-rypäleet ovat tuottaneet karussa maaperässä upean punaviinin; kuin Argentiinaa parhaimmillaan. Syvän purppuran värinen viini, jonka aromissa luumu, mustaherukka ja hento mokkaisuus kietoutuvat harmoniseksi ja syväksi elämykseksi. Makupaletissa Malbecin tyypilliseen kypsään hedelmäisyyteen yhdistyvät karpaloinen hapokkuus, mehukkuus ja pehmeät tanniinit.

Kaiken Estate Malbec 2017 on monikäyttöinen viini. Se menee hyvin seurustelujuomana, mutta parhaimmillaan se on ruoan kanssa. Siksi olemmekin tehneet yksinkertaisen ja herkullisen reseptin viinille, esimerkiksi pikkujoulujuhlissa tarjottavaksi.

Argentiinalaiset cocktailtikut ja makea viinikastike

kaiken estate malbec ja lihavartaat

Ainekset kahdeksalle cocktail-alkupaloina

  • 500g naudan ulkofileetä
  • 500g myskikurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • cocktailtikkuja

Makea viinikastike

Ota liha tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön. Laita uuni lämpenemään 220C.

Kuori kurpitsa. Isolla ja terävällä veitsellä se onnistuu helpoiten. Leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi, mahdollisimman tasakokoisiksi kuutioksi. Laita kurpitsapalat leivinpaperilla päälystetylle uunipellille. Kaada 2 rkl oliiviöjyä päälle ja sekoita kunnolla. Paahda kurpitsapaloja kuumassa uunissa 20-30 minuuttia niin, että palat kypsyvät ja ne saavat väriä pintaan. Sekoita paahtamisen aikana pari kertaa. Nosta jäähtymään.

Kiehauta sillä aikaa viinikastikkeen ainekset kattilassa. Muista sekoittaa. Jätä kastike jäähtymään.

Ota pihvipannuun reipas lämpö. Lorauta pintaan vähän oliiviöljyä ja paista pihvit kummaltakin puolelta niin, että ne jäävät sisältä mediumiksi (pihvin paksuudesta riippuen 1-4 minuuttia per puoli). Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Nosta pihvit folioon vetäytymään vartiksi. Leikkaa liha kurpitsojen kanssa saman kokoisiksi kuutioiksi.

Pistele cocktailtikkuihin pihviä sekä kurpitsaa. Lusikoi makeaa viinikastiketta päälle ja tarjoa Kaiken Estate Malbec 2017 viinin kanssa. Buon appetito!

Lue myös tarinat viinitalojen takaa:

Kaiken – Chilen ja Argentiinan viinin tekemisen parhaat puolet yhdistyvät

Montes – enkelin siivin viinitaivaalle