Argentiina lautasella

Kaupallinen yhteistyö

kaiken logobanneri 700px

“Kaiken” tarkoittaa villihanhia, jotka lentävät Andien yli muuttomatkoillaan Chilestä Argentiinaan ja takaisin. Argentiinalainen Kaiken-viinitalo yhdistääkin kahden suuren eteläamerikkalaisen viinimaan parhaat puolet. Se on syntynyt siitä viinin tekemisen taidosta, joka teki Chilen Montesista koko maailman tunnistaman legendan. Kopiosta ei ole kuitenkaan kyse. Mendozan alue ja sen maaperä luovat omaleimaisuutensa Kaikenin viineihin. Estate-viinisarja on tästä hyvänä esimerkkinä.

Kaiken Ultra Malbec 2017

Kaiken ultra malbec

 

Alkon tuotenumero 935847 19,89 € / 0,75l  26,39 € / l

Alko verkkokauppaohjaus

Pestolla maustettu härkä-ragù

Tummien marjojen täyttämä, muhkea ja samettinen viini on omiaan hiljaa haudutetun lihapadan kanssa, jonka makumaailmaa täydentää punainen pesto.kaiken ULTRA malbec 2019 700px

 

Ainekset neljälle

  • 400g naudanpaistia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 5 dl punaviiniä tai lihalientä (voi olla myös 50/50 seos)
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl mustapippuria
  • suolaa tarvittaessa
  • tuoretta basilikaa annoksen päälle
  • 400g taglietelle-pastaa

Itsetehty punainen pesto

  • 12 ilmakuivattua tomaattia öljyssä
  • 1 dl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50g parmesaania
  • 10 basilikanlehteä
  • 20g pinjansiemeniä
  • 1 rkl Modenan balsamietikkaa
  • suolaa tarvittaessa

Vinkit: Naudan voi korvata myös hirvellä. Hyvälaatuista punaista pestoa löytyy myös valmiina.

Kuutioi paisti. Kuori kasvikset ja silppua pieneksi.

Ota kunnon pata ja lorauta sinne oliiviöljyä. Tiputa paistikuutiot sekaan ja paista pintoihin väri.

Tiputa kasvikset pataan, jauhota ja pyöritä hetki. Kaada punaviini tai lihaliemi pataan, laita kansi päälle ja hauduttele hissukseen 1,5h verran. Kurkkaa välillä ja lisää vettä jos ragu meinaa kuivua.

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä napakaksi.

Sekoita raguun punaista pestoa 2-4 rkl maun mukaan.

Yhdistä pasta sekä ragu ja nosta tarjolle. Koristele basilikan lehdillä. Tarjoa Kaiken Ultra Malbecin kanssa.


Kevyempi vaihtoehto


Kaiken Estate Malbec 2018

kaiken-estate-malbec-vk2018-pullo-syva-vaaka

Alkon tuotenumero 480007 10,98 € / 0,75l 14,51 € / l

Alko verkkokauppaohjausMendozan ylängöltä, 950 metrin korkeudesta kerätyt Malbec-rypäleet ovat tuottaneet karussa maaperässä upean punaviinin; kuin Argentiinaa parhaimmillaan. Syvän purppuran värinen viini, jonka aromissa luumu, mustaherukka ja hento mokkaisuus kietoutuvat harmoniseksi ja syväksi elämykseksi. Makupaletissa Malbecin tyypilliseen kypsään hedelmäisyyteen yhdistyvät karpaloinen hapokkuus, mehukkuus ja pehmeät tanniinit.

Kaiken Estate Malbec 2018 on monikäyttöinen viini. Se menee hyvin seurustelujuomana, mutta parhaimmillaan se on ruoan kanssa. Siksi olemmekin tehneet yksinkertaisen ja herkullisen reseptin viinille, esimerkiksi pikkujoulujuhlissa tarjottavaksi.

Fugazzetta – täytetty pizzaleipä

Argentiinan italialaisten siirtolaisten keskuudessa syntynyt ruoka on herkullinen yhdistelmä focacciaa ja pizzaa. Tee vegenä tai lihatäytteellä.

kaiken ESTATE malbec

Ainekset neljälle

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl kulutusmaitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä

Täytteeksi ja päälle

  • 1 rkl ruokaöljyä paistamiseen
  • 2 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä päälle
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 1 tl oreganoa
  • 2 palloa mozzarellaa

Vinkki: Käytä fugazzetan täytteissä mielikuvitusta. Esimerkiksi erilaisia juustoja, ripaus chiliä tai hyvää salamia.

Kiehauta vesi ja yhdistä kylmän maidon kanssa kulhoon. Odota niin kauan, että seos on kädenlämpöistä. Sekoita mukaan suola ja sokeri sekä hiiva. Anna hiivan aktivoitua 10 minuuttia.

Leikkaa sillä aikaa sipulit ohueksi rinkulaksi ja paista pannulla pehmeäksi ruokaöljyssä. Mausta oregaanolla.

Lisää seokseen oliiviöljy ja ala sekoittaa jauhoja hiljalleen mukaan. Monitoimikone on kätevä apu. Vaivaa kimmoisa ja tasainen taikina. Lisää jauhoja lopussa varoen, ettei tule liian kova taikina. Peitä kulho ja anna taikinan kohota tunnin verran. Revi sillä aikaa mozzarella pieneksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Toinen voi olla hiukan isompi palanen. Kauli kummatkin ohueksi. Levittele isommalle pohjalle mozzarellaa (säästä hiukan myös päälle). Jätä reunasta 2 cm kaistale ilman juustoa.

Laita pienempi taikinalevy päälle ja rullaa reunat kiinni. Nipistele taikinaa niin pysyy paremmin.

Levittele sipulit ja jäljellä olevat mozzarellat päälle. Lorauta oliiviöljyä reippaasti sipulin päälle.

Paista fugazzettaa 225C uunissa 15-20 minuuttia, niin että taikina ehtii rapeaksi. Tarkkaile kuitenkin ettei se pala. Anna ruoan jäähtyä puoli tuntia, ennen kuin leikkaat palaset tarjolle. Tarjoa Kaiken Estate Malbec 2018 viinin kanssa. Buon appetito!

Lue myös tarinat viinitalojen takaa:

Kaiken – Chilen ja Argentiinan viinin tekemisen parhaat puolet yhdistyvät

Montes – enkelin siivin viinitaivaalle