Alkon uutuusviinit – elokuu 2017

0

Uutuuksia oli maistettavana ennätysmäärä, peräti 63 kappaletta. Alsacen ystäviä hemmotellaan nyt useillakin kohtuuhintaisilla huippuviineillä. Kuohuviiniosastolla Englanti muistuttaa, että he eivät ole järin kaukana champagnesta maantieteellisesti. Seuraavaan suosituslistaan on nostettu ne viinit, jotka laajassa sokkomaistelussa nousivat hinta-laatunsa suhteen kirkkaasti esiin.

Harrow & Hope Reserve Brut

Samppanjassa tyypillisesti käytetystä rypälesekoitteesta tehty englantilainen kuohuviini on omaleimainen ja upea. Kevyen paahteinen ja tyylikkäästi oksidoitunut aromimaailma on kuin Jacques Selossen oppikirjasta. Tämä elämys lupaa hyvää englantilaiselle viinituotannolle tulevaisuudessa – etenkin kun ilmasto vielä hiukan lämpenee. 31,95€ / 0,75l.


Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten 2014

Grand Cru palstoilta kerätty klassisen tyylin Riesling, jossa petrolia ei pelätä eikä hapokkuudella ole takalaitonta. Mahtava viini ja mihin hintaan? 16,90€ / 0,75l.


Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker 2016

Toinen mahtava Grand Cru Riesling Alsacesta. Hyvät hapot tasaavat jäännössokeria, jota löytyy 12g litrasta. Erinomainen viini mausteiselle aasialaiselle ruoalle. 16,90€ / 0,75l.


Montes Alpha Special Cuvée Sauvignon Blanc 2014

Chilen viileiltä alueilta, San Antoniosta tuleva viini jatkaa huipputuottaja Montesin voitokasta Alpha-sarjaa. Yhtäläisyyksiä Ranskan Sancerreen löytyy tässä hienossa Sauvignon Blancissa. 19,90€ / 0,75l.


La Encina Tierra de Forcallat

Alkuviineistä (natural wines) on touhuttu viime vuosina paljon. Milloin hyvässä, milloin pahassa. La Encinan upea viaton aromikirjo ja puhdaspiirteinen happorakenne tempaa heti mukaansa. Hieno esimerkki siitä mitä ilman kemikaaleja voi saada aikaan, kun tehdään huolella. 17,64€ / 0,75l.


Steyning Cabernet Sauvignon 2013

Punaisen maan ja paahteisen auringon Coonawarrassa, Etelä-Australiassa viinit saavat ainutlaatuisen aromikkuuden. Erittäin täyteläinen viini on aussihillojen ystäville. 21,90€ / 0,75l.

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi