Alkon uutuudet – syyskuun 2021 viinitärpit

0

Vaikka syksy on jo ovella, on Alkon uutuuslista vielä valkoviinipainoitteinen. Seuraavat viinit erottuivat edukseen Alkon syyskuun 2021 valikoimatastingissa.

Balthasar Ress Rheingau Riesling 2020

balthasar-ress-rheingau-riesling-2020

Valkoviineissä hyvää hinta-laatusuhdetta tarjoilee saksalainen Balthasar Ress Rheingau Riesling 2020 (14,98 €). Tuoksussa on sitruunaa, päärynää ja vahamaisuutta. Maussa on runsaasti sitruunaa, valkoherukkaa ja mineraalisuutta. Viinin jälkimaku on raikkaan hapokas ja jättää veden kielelle. Monikäyttöinen viini kalaruuille.


Les Hauts De Rocheville Saumur Chenin Blanc 2017

les-hauts-de-rocheville-saumur-chenin-blanc-2017

Syyskuun uutuuksissa on useampia Chenin Blanc-rypäleestä tehtyjä viinejä. Näistä muiden yläpuolelle nousee Les Hauts de Rocheville Saumur Chenin Blanc 2017 (19,98 €). Viini tulee Loiren laaksosta, joka on Chenin Blancin kotiseutua. Viini on aromeiltaan klassinen ja monipuolinen tarjoten persikkaa, sitruunaa ja yrttejä. Happoja on kivasti ja jälkimaussa nousee lisäksi mausteisuutta. Viiniä on kypsytetty pitkään hiivasakan päällä. Tämä tuo aromipalettiin lisäksi leipämäisyyttä ja mineraalisuutta. Viini on nappivalinta erilaisille äyriäisruuille.


Mavro Xinomavro 2018

mavro-xinomavro-2018

Punaviinien puolelta tutustumisen arvoinen on kreikkalainen Mavro Xinomavro 2018 (14,78€). Viini on jo hieman kehittynyt. Tuoksussa on tammitynnyrikypsytyksen tuomaa paahteisuutta, lääkeyrttejä ja mehevää marjaisuuta. Maku on tyylikäs ja tarjoilee tuoksun aromien lisäksi nahkaa ja kuivattuja hedelmiä. Tanniinit ja hapot ovat melko reippaat, mutta kokonaisuus on silti miellyttävän tasapainoinen ja hintaisekseen todellinen löytö.


Martha’s Fine Dry White Port

Martha's-Fine-Dry-White-Port

Jälkkäriviineissä mielenkiintoinen uusi tuttavuus on valkoinen portviini Martha’s Fine Dry Port (10,89€ / 0,375l). Viinin tuoksu on kukkainen ja raikas. Maussa on runsasta hedelmäisyyttä ja erityisesti appelsiinin aromi korostuu. Nimestään huolimatta viinissä on makeutta kohtuullisen paljon (sokeria 60g/l) ja se toimiikin hyvin hedelmäisten, erityisesti appelsiinia tai muita sitrushedelmiä sisältävien jälkiruokien kanssa.

Arviot ja teksti: Antti Lehikoinen

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi