5:2-dieetti tiputtaa painoa nopeasti

11

5:2-dieetti on hämmästyttävän tehokas ja nopea. Nälkäkuolemakaan ei vaivaa alituisesti, koska välipäiviä on enemmän kuin paastopäiviä. Viikon jälkeen alkaa annoskoot pienentyä automaattisesti. Tästä vinkit aloitukseen ja 5:2 reseptit.

Mikä on 5:2-dieetti?

Uusin trendi laihduttamisessa on 5:2 paastodieetti (englanniksi fast diet tai fasting diet). Idea on että kahtena päivänä viikossa ”paastotaan” ja muina päivinä voi unohtaa koko dieetin. Paastopäivinä ei olla perinteisellä mehupaastolla, vaan silloinkin saa syödä 500 (naiset) ja 600 (miehet) kaloria päivässä. Viitenä päivänä viikossa voikin sitten syödä niin kuin normaalisti on tottunut syömään. Paastopäivät eivät saa olla peräkkäisiä vaan esimerkiksi maanantai sekä torstai.

Kalorilaskuri on näppärä apuväline

Miten 5:2-dieetti toimii?

Ensimmäistä paastopäivät ovat toki hankalia. Pupunruoalla ei pitkälle pötkitä ja nälkä kurnii mahassa teki mitä hyvänsä. Mutta kas, jo ekan viikon jälkeen homma alkaa toimia. Paastopäivät menevät itsestään ja normaalipäivinä alkaa jäädä ruokaa lautaselle, koska ei yksinkertaisesti jaksa lapioida niin paljon kuin ennen. Täyttymys tulee ennen kuin lumiukko häämöttää lautasessa.

Tuorepuristetuissa mehuissa on paljon piristäviä vitamiineja ja suhteellisen vähän kaloreita.

Asiantuntijalausuntoja 5:2 dieetistä

Suuri enemmistö länsimaissa kärsii veren liiallisesta sokerista ja insuliinista. Kaikissa paastoissa veren insuliinitaso laskee sokeriaineenvaihdunnan normalisoituessa. Tämä on täsmäase mm. rähähdysmäisesti kasvavaa aikuisiändiabetestä vastaan. Normaalipaastossa vedetään useita päiviä, jopa viikko putkeen syömättä ja se voi henkilöstä riippuen olla jopa vaarallista.

Paastodieetti on huomattavasti rauhallisempi, koska vain pienessä osassa viikonpäivistä rajoitetaan kaloreita, eikä silloinkaan vedetä aivan minimillä. Pieni aliravitsemus on todettu huomattavasti terveellisemmäksi kuin yliravitsemus.

Salaatit ovat 5:2-dieetin luottoruokaa.

Miten aloitan 5:2 dieetin?

 1. Mieti mitkä päivät sopivat omaan viikkorytmiisi parhaiten?
 2. Suunnittele ensimmäisen viikon paastopäivät ja syömiset etukäteen. Homma kaatuu nopeasti jos menet kauppaan nälkäisenä.
 3. Beef Jerkyä taskuun. Siitä saa nopean avun nälkään ja on todella proteiinipitoista ja vähäkalorista.
 4. Kärsivällisyyttä. Laihduttaminen on vaikeampaa kuin lihottaminen.

Muutama rulla sushia sopii paastopäivään. Riisissä on paljon hiilihydraattia mutta yllättävän vähän kaloreita.

Reseptitaivaan 5:2-dieettireseptit

Linkin listassa on Reseptitaivaan reseptejä, jotka sovellettuna sopivat mainiosti 5:2 dieettiin. Sovellettuna tarkoittaa että esim. salaatinkastiketta voi ottaa vain teelusikallisen ruokalusikallisen sijaan.

Onko sinulla jo kokemuksia tästä dieetistä? Alapuolen kommenttikenttä haluaa kokemuksia jakoon!

katso myös herkkusuun lautasella vinkit 5:2-dieettiin

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (286 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

11 kommenttia

 1. Itse suhtaudun tähän hieman epäilevästi, luulisi noiden paastopäivien vaikuttavan turhankin dramaattisesti yleiseen energiatasoon, varsinkin jos harrastaa rankkaa liikuntaa. Kevyessä sisätöissä käyvälle ja illat sohvalla löhöävälle voi kyllä toimia hyvinkin.

 2. Olen kokeillut 5:2-diettiä ja homma toimii. Itse olen tottunut syömään 5 kertaa päivässä enkä tingi tästä tyylistä kevytpaastopäivinäkään. Tilasin Fitnesstukusta ”kalorittomia” nuudeleita, joiden ansiosta saan syödä kevytpaastopäivinäkin kaksi lämmintä ateriaa (lounas ja päivällinen). Paistan nuudelit pannulla ja heitän sekaan hirvittävän määrän kasviksia. Aamiaisen, välipalan ja iltapalan virkaa toimittavat kasvikset, vihannekset ja maitorahka. =)

  Kevytpaastopäiviksi olen valinnut treenivapaatpäivät, sillä kovaa treeniä en noina päivinä pystyisi tekemään. Sen sijaan esim. kevyt kävelylenkki sopii myös kevytpaastopäivään täydellisesti.

  Itse olen hyväksi todennut ja aion nyt vuodenvaihteen jälkeen taas kevennellä tällä keinolla (uusi satsi nuudeleita saapui postissa juuri eilen). =)

 3. Olen kokeillut tätä 5 viikkoa. Eka kerralla oli aamupäivällä hieman pää kipeä, en tiedä johtuiko tästä, kun minulla on muutoinkin samaa vaivaa. Nälkä on hieman aamupäivällä, mutta menee ohi vedellä. Minä olen syönyt 5 kertaa päivässä. Aamulla pieni leipäpala (punnitsen)+ kurkkua, lounaaksi banaani. Pääateriana valmis kasvissosekeitto+ pieni leipäpala+ 50 g rahkaa. Iltapv. appelsiini. Illalla 200 g rahkaa. Yön nukun kuin tukki ilman tavallista närästysvaivaa. Työmatkapyöräilyä olen harrastanut näinä päivinä. Raskas liikunta muina päivinä. Paastopäivät vaihtelee, olen vuorotyössä. Ressi painosta on vähentynyt. Painoa on lähtenyt 2-2,5 kg. Se on minulle hyvin, kun en muuten meinaa laihtua millään. Kunnon liikuntaa on kesän aikana ollut vähemmän, aiemmin 3-4 krt, nyt vain 2 kertaa. Aion jatkaa tällä.

 4. Hei,

  Viiskakkos-paasto on ollut todella myönteinen kokemus. Viikon aikana paino on pudonnut 3 kg, oli se sitten nestettä tai ei. Nyt mennään jo toista viikkoa 😀 Juuri mietin, että jätän salipäivät suosiolla paastottomille päiville. Olen tottunut syömään 4-5 krt/vrk, joten syön myös paastotessa 5 krt pieniä aterioita. Olen lisännyt kasviksia sekä proteiinia ruokavaliooni. Leipää en ole jättänyt täysin pois vaan nyt syön sitä rajoitetusti ja täysjyväisenä. Juustoakin syön leivän päällä, mutta nyt ohuenohuita viipaleita. Toistaiseksi syön paastopäivinä valmissalaatteja sekä keittoja. Näin helpotan omaa päivääni eikä tarvitse laskea itse kaloreita pääruoalle. Kiva saada vaihtelua ns. tavalliseen diettiin, jossa kaikki syötävät lasketaan jokapv. tarkasti.

 5. Olen kuuskymppinen.enkä meinaa laihtua millään.Pituuteni on 160 cm ja pai-
  noni on 65 kg. Voi olla että aineenvaihtoni on hidastunut. Haluaisin laihtua
  noin kuuteenkymmeneen kiloon.

 6. Kiitos postauksesta!En ole kokeillut tätä dieettiä ikinä, mutta tällä hetkellä olen tekemässä ajoittaista paasto 16:8-dieettiä, ja olen saanut jo tosi hyvää tulosta. Olen pudonnut melkein 5kg kuukauden aikana. Ehkä mun pitää kokeilla tätä joskus myös 🙂

 7. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta täytyykin varmaan kokeilla kuinka tuollainen sujuu.

 8. Olen tyypiltäni ahmatti. Tämä. Tuntuu hyvältä, kun saa ahmia, mutta pelkään niitä paastopäiviä. Toiselle luusvitoselle sanoisin, että kannattaa huomioida, että tässäkin dietissä menestyjät opettelevat laskemaan kaloreita ja tunnistamaan omaa rytmiään sekä lisäämään kasviksia diettiinsä. Se on totisesti se pohja, jolta kaikki hyvä ponnistaa.

 9. Aloitin viikko sitten 5:2. Helppoa. Otan paastopäivinä nutrilett tuotteita. Viisi pussia päivässä. Helppoa. Paino on pudonnut 2,5kg. Toki alussa lähtee nesteet. Olen jättänyt kaikki herkut pois ja järkevöittänyt muutenkin syömistä. Helppoa ja kiva käydä vaakalla 😀

 10. Itse aloitin 8/16 pätkäpaaston noin 2kk sitten ja paino tippunut aika tarkkaan 5kg. En ole jarrastanut juurikaan liikuntaa vielä ja muutaman kerran tinkiny tuosta 8h ruokaikkunasta, kun on ollut polttarit ja häät tuona ajanjaksona. Joulun jälkeen liikunta mukaan ni uskon että kesää kohti mennään keveemmin. Toi 2/5 ei oikein onnistuis meikäläiseltä millään.

Kommentoi