Tiikeriravun pyrstöt Galician tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Espanjalainen upea herkkuruukku, jossa peruna tuo ruokaisuutta ja tiikeriravun pyrstöt ainutlaatuisen maun. Erittäin helppotekoinen. Lyö ruukku uuniin ja mene saunaan tai lenkille.

Ainekset neljälle

  • 400g tiikeriravun pyrstöjä
  • 2 ramiro-paprikaa
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 perunaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa koristeeksi

Ota tiikeriravun pyrstöt sulamaan siivilään (jos ja kun ovat pakasteina hankittu). Silppua tomaatit ja paprikat. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet.

Kuori ja leikkaa perunat reippaiksi siivuiksi.

Valitse uuniruukku, mahdollisimman laakeapohjainen. Espanjalainen saviruukku on loistava sijoitus.

Ripottele valkosipulit ruukun pohjalle. Lado perunat niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Seuraavaksi ruukkuun menee paprikat tasaiseksi kerrokseksi. Purista tomaatit nyrkissä muussiksi (mehut ruukkuun) ja tee tomaatista tasainen kerros paprikoiden päälle. Mausta timjamilla ja sitruunamehulla. Lorauta hunajaa päälle sekä reippaasti oliiviöljyä.

Paista ruukkua 175C asteessa reilun tunnin verran. Päällä olevat tomaatit alkavat kuivahtaa ja tomaatin mehu kypsentää allaolevat perunat.

Ota ruukku uunista ja lado tiikeriravun pyrstöt päälle. Kaada vielä oliiviöljyä rapujen päälle. Grillaa kuumassa uunissa 10-15 minuuttia niin, että ravut kypsyvät.

Nosta ruoka uunista, anna hetki huilata ja koristele silputulla lehtipersiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi